MALAYSIA
SITE

Perhentian
-- Perhentian
-- Perhentian - 1
-- Perhentian Besar
-- Perhentian Kecil
-- Perhentian Camping
-- Perhentian Ferry
-- Resorts Locatie
-- Perhentian Resorts
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Bus
-- Kuala Besut Hotels
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Perhentian Veerboten

"Toen we aan het eind van de dag bij de ferry terminal aan kwamen waren we erg blij. Alleen nog even op de ferry voor 40 min en dan waren we op het eiland met zijn mooie helder blauwe water en witte stranden. Toen we op de boot aan het wachten waren zagen we dat iedereen zijn tassen in plastic tassen aan het stoppen was. Het verbaasden ons wat het regende niet en het was een ferry boot die heel vaak per dag ging en niet een of andere rare boot. Helaas hadden wij het mis. Het was een kleine boot waar zoín 10 mensen op konden. Op 3 bankjes naast elkaar. Achter aan de boot hingen 2 speedboot motoren een dakje boven ons hoofd en dat was het. Op zich goed te doen maar er was net een storm geweest en het water was nog erg wild. Toen we op de boot zaten kregen ook wij plastic zakken om onze tassen en ons zelf mee te bedekken."


Ferry

De veerboten naar de Perhentian zijn niet de boten, die wij gewend zijn. Het zijn open boten met een dakje, dat je tegen de zon beschermt. Ze hebben buitenboordmotor(en) en brengen je in ca. 45 van en naar de eilanden. De boten naar de Perhentian vertrekken vanuit Kuala Besut. Zorg voor voldoende cash geld, want er is geen ATM op de Perhentian en credit cards worden sporadisch geaccepteerd. Boek vooraf uw accommodatie op de eilanden, want ze zijn zeer geliefd en vaak is het vol. In de moesson (regentijd) zijn sommige accommodaties gesloten. Er valt veel regen en er kunnen stormen voor komen.
De regentijd aan de oostkust is van november t/m februari.

Vanaf de ferryterminal in Kuala Besut is er in feite ťťn optie: een speedboot. Dit is een boot met twee ŗ drie buitenboordmotoren.
Er zijn betrouwbare en onbetrouwbare bootoperators. Koop uw ticket in de ferryterminal en koop niet van tevoren ergens anders tickets voor "een boot" naar de Perhentian, bijv op een busstation, treinstation of luchthaven.
De boten zijn van glasvezel en brengen u alleen naar de Perhentian: de heenreis. Voor de terugtocht moet u bij de receptie van uw accommodatie zijn. Zij waarschuwen de bootoperators, dat er de volgende dag iemand naar het vasteland moet. De bootaanbieders zorgen dan voor het benodigde aantal boten. Er zijn verschillende vertrektijden vanaf de Perhentian. Vaak is dat om 08.00, 12.00 en 16.00 uur, maar hierover kunt u zich laten informeren door de receptie.
Er vertrekken van Kuala Besut geen veerboten naar andere naburige eilanden. Dan zul je bijv. naar Merang moeten reizen (voor Redang).

xx

Alle reizigers naar de eilanden moeten vooraf een vergoeding betalen voor het behoud van het marine park. De ze varieert van 1 euro (Maleiers) tot 6 euro (buitenlanders. Het "ticket" van het marine park-gesprek is slechts een paar dagen geldig, maar in de praktijk wordt er nooit naar gevraagd en is het voor onbepaalde tijd geldig. Dus voor de duur van het verblijf. Dit ticket wordt betaald op het kantoor in de vertreksteiger in Kuala Besut, dus betaal dit VOORDAT u op de veerboot stapt.


Instappen

Houd er rekening mee, dat operators van speedboten geneigd zijn om de veiligheidsregels niet na te leven. Ook de Maleisische wetgeving leven ze vaak niet na en overbelasting van de boten komt dan ook veel voor. voorkom, dat er meer passagiers instappen, dan de maximale capaciteit van de speedboot mag hebben. Meestal is de maximale hoeveelheid personen 12. Je moet bij overtreding het politienummer 999 bellen en vergeet niet documentatie te maken (foto's, video).
Vermijd ook reisbureaus / exploitanten, die bekend staan om het overladen van speedboten. Luister daarom goed naar de verhalen van andere reizigers. Met MD Travelers was er een speedboot naar het eiland met 15 passagiers in plaats van 12 en op de terugweg 21 (eenentwintig) + baby in plaats van 12. Dat is gevaarlijk en je wilt niet het eerste slachtoffer zijn van hun onverantwoordelijkheid.
Het personeel op de boot is soms ook dronken, ga niet aan boord van de boot en bel het politienummer 999. Klagen kun je over overbelasting op het politienummer 999 en het Maleisische ministerie van Toerisme om deze situatie te veranderen.

Alle veerboten brengen hun passagiers rechtstreeks naar hun bestemming, waar dan ook op de eilanden. Passagiers kunnen een extra bedrag in rekening worden gebracht, als je in een kleine boot moet overstappen naar het strand van (Kecil) Long Beach, omdat er geen steiger is. Er wordt wel gewerkt aan een steiger op Long Beach. Je kunt vragen om te worden gedropt in Coral Bay, vanwaar je gemakkelijk 10-15 minuten over een mooi geplaveid betegeld pad naar Long Beach kunt lopen.


Perhentian Besar

 

Afgezien van wandelen, zijn de enige vervoermiddelen watertaxi's. Prijzen zijn bespreekbaar. Men rekent een bedrag voor de meeste hop van het ene strand naar het andere, en een beetje meer bij het oversteken van het ene eiland naar het andere.

Tenslotte:

  • Er is op beide eilanden GSM -bereik voor mobiele telefoons, aangezien alle drie grote exploitanten (Digi, Celcom en Maxis) hun respectievelijke zendmasten (grote rode en witte) op de eilanden hebben geplaatst.

  • Zwerfafval blijft een groot probleem, ondanks de plaatselijke voorschriften. Niemand lijkt het spul te willen oppakken. Er staan vaak afvalbakken in de inhammen/ baaien. Gebruik ze!

  • Creditcards worden op enkele locaties geaccepteerd. Sommigen zullen een extra 3-6% in rekening brengen. Dus eerst vragen, alvorens je iets koopt.

  • Internetcafes zijn te vinden op zowel Kecil als Besar. Hoewel sommige verbindingen traag zijn en een beetje duur. Veel resorts installeren nu satelliet breedband.Perhentian - Kijk waar je naar toe wilt

 

 

    

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite