MALAYSIA
SITE

Perhentian
-- Perhentian
-- Perhentian - 1
-- Perhentian Besar
-- Perhentian Kecil
-- Perhentian Camping
-- Perhentian Ferry
-- Resorts Locatie
-- Perhentian Resorts
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Bus
-- Kuala Besut Hotels
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Perhentian Besar

"Vanmorgen hadden ze mijn salaris weer gestort, da's toch mooi he, als je op vakantie bent! Het was vanmorgen helaas wel regenachtig op ons tropisch eilandje. Na het ontbijt zaten daar op onze veranda met uitzicht op de zee. Regen, wat doe je dan? Harmke is de voorlaatste twee verslagen gaan typen en ik ben een wandeling gaan maken. Naar de andere kant van de baai en een stukje van de jungletrack die naar de andere kant van het eiland loopt.
Gewapend met de paraplu ging ik door de druppels, maar het viel wel mee. Onderweg kwam ik nog twee van die grote monitor lizzards tegen. Een was echt een mooi groot volwassen dier. Hij dook weg in de rivier waar hij nog met z'n kop boven het water uitstak. Je kunt ze benaderen tot zo'n 6 meter, daarna vluchten ze weg. Ze kunnen ook hard rennen.....Na mijn wandeling had Harmke twee verhaaltjes geschreven en heb ik Harmke overgehaald om te gaan snorkelen. Het was niet meer zo regenachtig en het zicht had ik al even met de snorkel gecheckt. Prima te doen. We zijn aan het einde van het strand langs de rotsen zo'n 500 meter gaan snorkelen naar shark point....ja...shark point....
Het zicht werd steeds beter en op een gegeven moment was er echt heel veel mooi rood koraal en allerlei soorten vissen te zien. Die clownfish, je weet wel die nemovisjes, zijn echt leuk. Ze zwemmen tussen het koraal en komen naar je duikbril toezwemmen. Vrolijke beestjes. Ook mooie papegaaivissen, triggerfish, zee-egels, zeewormen, grote levende schelpen. De vissen zijn niet bang voor je, dus je kunt ze mooi op een meter afstand bekijken. Het koraal ziet er uit als prachtige zwammen, hersenkoraal en zacht koraal met van die bewegende tentakels. Opeens kwamen we een zeer grote vis tegen, wat een lelijk monster was dat....hij zag er dreigend uit met z'n grote bek, dus daar zwommen maar een eindje omheen... ".


Perhentian Besar

Perhentian Besar (Perhentian Groot) Perhentian Besar is het grootste eiland van de twee. Beide eilanden zijn mooi. Op Perhentian Besar staan vooral de grotere resorts en komen veel families. De meeste accommodaties zijn ook iets duurder en het eiland is vrij rustig. Omstreeks 23.00 uur is het rustig op het eiland en is alles gesloten. Besar is schoner en het strand is beter onderhouden. Toch is er genoeg te doen in en rondom het eiland. Zo zijn er duikscholen en kun je hier je Padi halen, maar ook snorkelen, kanoŽn en wandelen door de jungle hoort bij de mogelijkheden. Om het leven een beetje meer verwarrend te maken, worden de woorden "beach" (pantai) en "bay" (teluk) vaak ook bijna uitwisselbaar gebruikt.
De beide eilanden, Besar en Kecil, worden gescheiden door een smalle zeestraat.

Vrijwel alle belangrijke stranden op Besar hebben kalme wateren (in het seizoen). Dus je hoeft je geen zorgen te maken over de kinderen. Stranden die goed zijn voor kinderen zijn PIR, Teluk KK, Teluk Dalam en Bubbles on Perhentian Besar. De stranden lopen langzaam af, dus ze zijn geweldig voor toeristen met jongere kinderen die niet zo goed kunnen zwemmen. De stranden zijn omringd door palmbomen en palmbomen met intens wit koraalzand.
Sommige van de stranden hebben echter druk verkeer van boten en zijn dus niet zo ideaal om te zwemmen/ snorkelen. Daar komt nog bij, dat de boten die komen en gaan, ook zeer scherpe ankers hebben, die te pas en te onpas in het ondiepe water worden gegooid. Op Besar geldt voor Tunay Bay en West Beach.
De prijzen van de accommodaties zijn op beide eilanden aan de hoge kant. Dit komt, omdat ze zeer geliefd zijn bij een groot deel van de toeristen. Op Besar zijn de betere hotels het Perhentian Island Resort, Coral View Island en Tuna Bay Island Resort. Voor de gevraagde prijs krijg je op vasteland meer luxe.

xx

Perhentian Besar heeft een redelijk goed gemarkeerd netwerk van junglepaden op het eiland, die voor een goede niet-stranddag kunnen zorgen. Sommige delen van de bossen zijn redelijk onderhouden. Pas op voor apen (meestal langoeren en makaken) en grote monitorhagedissen.
Op Besar begint een eenvoudige wandeling van 30 minuten achter het Arwana-resort aan de zuidelijke baai van Besar en komt uit bij het Perhentian Island Resort aan de noordwestelijke baai. Een andere en iets meer avontuurlijke, 45 minuten durende trektocht is de camping (Teluk KK) aan de westelijke baai en de westelijke hoek van de zuidelijke baai. Als het vochtig is, kunnen muggen lastig zijn. Afgezien van de belangrijkste paden, is overal dichte jungle.
's Avonds is niet veel te doen. Sommige hotels hebben wel een activiteit georganiseerd. Je kunt ook een avondwandeling gaan maken over strand, maar behalve een paar resorts en restaurants is er niet veel te zien.

Als je gaat snorkelen ontdek je de kleuren van het koraal en de diversiteit aan vissen. Ze zorgen ervoor dat je urenlang op en neer in het water gaat. Probeer eens een georganiseerde snorkeltrip van een halve dag (of duik voor degenen, die de ervaring hebben) en laat de lokale bevolking je meenemen naar de beste riffen. Spring gewoon van de boot, doe je snorkeluitrusting op je hoofd en probeer alles in je op te nemen. Als je geluk hebt, kom je een onschadelijke rifhaai tegen, maar je kunt ook veel plezier hebben bij het observeren van de oranje en zwart gestreepte Clownsvisjes. Zorg ervoor dat je precies tussen de Besar- en de Kecil-eiland in snorkelt om schildpadden te vinden en te zien, hoe ver je ermee kunt zwemmen.


Perhentian Besar

 

Huur eens een kajak en peddel naar een paar rustige strandjes, waar je niet naar toe kunt lopen. Het water is altijd kalm - het ziet eruit als een spiegel - zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoge golven. En als je armen een beetje moe worden van het peddelen, stop dan, kijk rond, kom op adem tussen al het moois en duik in het water voor een snelle duik om af te koelen.

Voor degene, die het rondhangen op de mooiste stranden van MaleisiŽ beu wordt, zou een tocht door de jungle moeten maken. Een trektocht door de jungle werkt je in het zweet (waarschijnlijk zal je wensen dat je weer op het strand was!). Hoewel het in de jungle vochtig is en er veel insecten zijn, heeft zo'n trektocht toch zijn voordelen, omdat je dieren in het wild ziet, watervallen kunt tegenkomen en je een smetteloos strandje kunt ontdekken.

In 2011 zijn ze op Besar gestart met het project Ecoteer House Teaching and Community. In 2014 zijn ze begonnen aan een zee-onderzoek. Sinds 2015 is er een eilandbreed project voor de instandhouding van zeeschildpadden. Ze zijn begonnen met het beschermen van het op ťťn na hoogste schildpaddenstrand in de Perhentian's bij Bubbles. Dit nieuwe schildpadproject heeft alles te maken met het helpen van alle schildpadden, die de Perhentian-eilanden gebruiken als broedgebied. Je beschermt ze niet alleen op de broedstranden, maar helpt hen ook meer kennis te vergaren, terwijl ze zich in de wateren rondom de eilanden bevinden. Dit project vormt een compleet project voor het behoud van schildpadden en koralen.


Bubu Resort


Perhentian - Kijk waar je naar toe wilt

 

 

    

 

 

Copyright © 2001 - 2023 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite