MALAYSIA
SITE

Perhentian
-- Perhentian
-- Perhentian - 1
-- Perhentian Besar
-- Perhentian Kecil
-- Perhentian Camping
-- Perhentian Ferry
-- Resorts Locatie
-- Perhentian Resorts
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Bus
-- Kuala Besut Hotels
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Perhentian eilanden
Bertha Fabriek

"Na het eten gingen we meestal naar de beach bar. Hier kon je rustig met een matje op het strand zitten en elke avond om 10 uur werden er vuurshows opgevoerd. Een avond waren we er vroeg bij. Toevallig leerde ik die avond iemand kennen die de shows uitvoerde en omdat we zo vroeg waren wou hij me wel wat trucjes met de stokken leren. Gelukkig leerde ik deze trucjes zonder dat de stokken aangestoken waren, want ik sloeg heel vaak tegen me zelf aan."

We werden van het vliegveld opgehaald met een taxi en naar het Renaissance Kota Bharu Hotel***** gebracht. Dit hadden we vanuit Nederland geboekt voor 36,- p.p.p.n.. Dit hotel stond in het gidsje van Malaysia Airlines en wij kenden geen ander hotel. Boek je dit hotel echter ter plekke, dan is het echter veel goedkoper. Voor RM250,- (ca. 50,-) voor 2 personen en je krijgt een zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Echt waar voor je geld.
Via een reisagent in MaleisiŽ betaal je RM155,- pp werd aan ons verteld.

Renaissance Kota Bharu Hotel*****

Een taxi-bus haalde ons de volgende dag om 12 uur op en bracht ons naar Kuala Besur. Retour kostte het ritje van Kota Bharu naar Kuala Besut RM50,- De chauffeur heette Sulaiman Ismail en was zeer genteresseerd in Nederlands en Spaans voetbal. Hij wist er dan ook vl van! De chauffeur rijdt heel betrouwbaar.
(e-mailadres onderaan).

De snelboot naar de Perhemtian

Retourtje met de snelboot naar de Perhentian kost RM60,- p.p. Deze boot gaat sneller, maar de golven zorgen steeds voor een dreun door je lichaam. Er zijn zwemvesten aanwezig, die je aan kunt doen.
De prijs van de andere langzame boot weet ik niet, maar die lijkt me ook gezellig.
Als je bij de eilanden Kecil of Besar aankomt, moet je overstappen in een kleiner bootje.

 

Wij logeerden in de New Cocohut, dat door MaleisiŽrs van Chinese afkomst wordt geleid. De prijzen variren van RM 150 (laagseizoen) tot RM 250 (hoogseizoen april - september). Er heerst een gemoedelijke sfeer. Wanneer je zlf contact zoekt met de mensen, hoor je meteen bij de familie. De New Cocohut ligt tegenover het vissersdorp op Perhentian Kecil. Op Kecil zijn enkele winkeltjes. Een retourtje met de boot daarheen kost RM4 en de boot vaart op afspraak.
De New Cocohut heeft een goed restaurant. Je kunt van de menukaart bestellen, maar je kunt ook kiezen voor een barbecue. Heerlijk!!
Handdoeken krijg je, als je er om vraagt. Ook kun je snorkels en zwemvliezen huren. Bier en water is er ook te koop voor RM7 en RM3. Vlakbij kun je ook internetten. Dat kost RM0,40 per minuut.
De morgen voor ons vertrek kregen we pannenkoek met bananen en chocolade als dank. Het was een echt familiegebeuren. Er heerste een zeer ontspannen sfeer!

De New Cocohut op de Perhentian

Snorkelen kun je op de Perhentian op verschillende plaatsen. Als je onder begeleiding gaat snorkelen, zie je beslist meer. Dan kun je echte haaien tegen komen en grote zeeschildpadden. Kortom: snorkelen of duiken is mooi en interessant.
Het verdient de aanbeveling surf- of strandschoenen mee te nemen.
Er zijn veel mooie schelpen te zien, maar deze moet je laten liggen! Het is verboden ze mee te nemen.

Wat kun je nog meer doen dan snorkelen?
We hebben apen ontmoet, die wel schuw waren. Bij Coral View kun je ze elke avond zien. Het verblijf in
Coral View is luxer, maar niet gezellig. De bediening draagt een hoofddoek en er wordt geen alcohol (bier) verkocht. Het eten is er ook niet zo bijzonder, werd er door 2 rondreizende stelletjes verteld.

Je kunt ook een jungle tour maken. Dit is heel leuk, maar verwacht niet  dat je veel dieren ziet. Voornamelijk zijn dat vlinders, mieren, grote duizendpoten, insecten, eekhoorns. Met een beetje geluk kom je een grote hagedis (lizard) tegen.
Doe op zo'n oerwoudtocht wel goed schoeisel aan, want het pad is niet goed begaanbaar en gaat omhoog en omlaag. De jungle tour is ook aan te raden.
Een goede selectie van de beste resorts op de Perhentian eilanden vind je hier <klik>

De jungle op de Perhentian.

Op Kecil is een moskee, een school en een zeer kleine clinic. De oproep van de imam voor het gebed hoor je tot op Besar. Natuurlijk hoor je ook de voorbij varende bootje.

Toen we van de Perhentian terug waren in Kota Bharu, zijn we ingecheckt in hotel Sabrina Court.  Het hotel ligt midden in de stad. Hotel Sabrina Court ligt aan de Jalan Padang Garong en alles is op loopafstand te vinden. Een kamer kost RM65 per nacht.
Het was zaterdag en het was in Kota Bharu heel erg druk. Je ziet daar heel veel hoofddoeken. Het is wel leuk om die verschillende kleurcombinaties te zien, maar het lijkt mij bij deze temperatuur wel wat benauwend.
De supermarkt is niet t doen. Het lijkt wel alsof alles gratis is
De telefoonkaart van "Time Contact" was nergens te koop. Uiteindelijk heb ik er eentje van "I talk" gekocht. Er was echter n probleem. Je kunt alleen bellen via een vaste telefoonlijn.
Met een taxibusje moeten we naar het station voor onze treinreis naar Jerantut. De trein vertrekt om 7.10 en het loket voor de tickets gaat laat open. Het is een goede zaak om eten en drinken mee te nemen in de trein. Een enkeltje kost RM12,60 en officieel moeten we om 17.25 aankomen, maar bij ons blijkt het wel 19.10 uur te worden.

Zie ook: Hotels op de Perhentian Eilanden

Zie ook: Perhentian - 2

 

 

  Bertha Fabriek

 

    

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite