MALAYSIA
SITE

Perhentian
-- Perhentian
-- Perhentian - 1
-- Perhentian Besar
-- Perhentian Kecil
-- Perhentian Camping
-- Perhentian Ferry
-- Resorts Locatie
-- Perhentian Resorts
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Bus
-- Kuala Besut Hotels
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Perhentian eilanden

"De Perhentian eilanden stonden hoog op mijn bucketlist. Turquoise blauwe wateren. Een mekka voor duikers en snorkelaars ... zowel beginners als gevorderden. En nu ik dat ben geweest, ben ik verliefd op de plaats. Alles is op eilandtijd, dus pak gewoon die cocktail en relax aan het strand.
Ik kon mijn ogen echt niet geloven toen onze boot aankwam op de Perhentian-eilanden. Het water was blauw als een zwembad - geen photoshop, geen bewerking vereist ... Het was blauw zoals blauw kan zijn, en het was prachtig. "Perhentian Island

De Perhentian eilanden zijn een groep eilanden aan de Oostkust van het schiereiland MaleisiŽ. Er zijn eigenlijk twee hoofdeilanden "Pulau Perhentian Besar (besar betekent: groot) en Pulau Perhentian Kecil (kecil betekent: klein). De andere zijn onbewoonde, kleine eilandjes, dichtbij Kecil: Susu Dara, Seringgi en Rawa. De Perhentian liggen in de Zuid-Chinese Zee, ongeveer 19 kilometer vanaf de kust. Ze behoren bij van de deelstaat Terengganu, maar liggen voor de kust bij de deelstaat Kelantan.
Een trip naar deze mooie, exotische, tropische eilandjes is een "must" voor elke natuurliefhebber en voor degenen, die van "scuba diving", snorkelen, diepzee vissen, zwemmen, surfen, zeilen houden. De eilanden zijn bedekt met maagdelijk oerwoud. In het oerwoud zie je wat apen, leguanen, eekhoorns en vlinders. Verder zijn er wuivende palmen, wit zandstrand, een warme diepblauwe zee en kleurrijke koraaltuinen.  
De Perhentian eilanden staan bekend als: "Malaysia's Marine Paradise". Toeristen betalen een kleine bijdrage aan het Marine Park, wanneer ze Perhentian eilanden bezoeken. De bijdrage is tussen de 1 en 6 euro en geldt voor "enkele dagen", hoewel niemand vraagt, hoe lang je er verblijft.
De boot naar de Perhentian vertrekt uit Kuala Besut. Dat ligt dichter bij Kota Bharu, dan bij Kuala Terengganu. Je kunt in Kuala Besut met de bus bereiken vanaf de busstations in Kota Bharu en Jerthe.
Kaartjes voor de boot worden in Kuala Besut verkocht en ook door enkele gespecialiseerde reisagenten in Kota Bharu. De boottocht naar het eiland duurt bijna twee uur, maar dit is afhankelijk van de boot.
Er is ook een boot, die dichterbij Kota Bahru vertrekt. Deze vertrekt uit Tok Bali. Van Zowel Kuala Besut en Tok Bali zijn aparte sites met een duidelijke kaart.

Perhentian eiland voor de oostkust van West-MaleisiŽ is een must voor mensen die van rust, schitterende natuur, scuba-duiken en snorkelen houden. Vanuit het resort kunt u zich met een klein bootje naar een onbewoond eiland laten varen om te snorkelen.
De accommodaties op Perhentian Island is kleinschalig en prachtig gelegen aan helderwit zandstrand.
Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze MaleisiŽ reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.


Perhentian Beach

 

De beste tijd om de Perhentian te bezoeken is van maart t/m oktober. Deze periode valt buiten het regenseizoen.
De meeste bezoeker van deze eilanden komen toch voor het snorkelen en voor "scuba diving". 
Er zijn geen landwegen op de eilanden en de enige weg is de waterweg (over zee) of je moet over slingerende paadjes door de jungle. De kleine bootjes brengen ook toeristen en voedsel naar het eiland en halen het afval van het eiland op. Het toerisme heeft de Perhentian ook ontdekt en het is in de laatste vijf jaren dan ook sterk ontwikkeld, hoewel je er absoluut geen hoogbouw zal tegenkomen. Ook wordt het landschap niet verstoord door het lawaai van bars, disco's e.d. Maar het aantal bedden op de eilanden is wel toegenomen.

De Perhentian Islands zijn klein en daardoor in een bepaald opzicht ook wat primitief. Ten eerste betekent dat je nergens geld kunt pinnen. Creditcards worden, op enkele uitzonderingen na, ook niet geaccepteerd, dus neem van te voren voldoende cash mee. In Kota Bharu of Jerteh, pp weg naar Kuala Besut, moet je stoppen bij een pinautomaat (ATM).

Ook elektriciteit is niet overal 24 uur aanwezig. Met name op Kecil is stroomuitval geen uitzondering. Sommige accomodaties bieden wel 24 uur elektriciteit aan; bij anderen gaat om de zoveel uur de stroom eraf. Als dit belangrijk is voor je, vraag dit dan vooraf Ė denk ook aan de airco en ventilator.

Ten slotte moet je er niet vanuit gaan dat je overal toegang hebt tot internet. Een aantal cafťs, restaurants en accomodaties biedt wifi aan, maar dit werkt lang niet altijd. Tegen betaling kun je wel terecht in internetcafťs, bijvoorbeeld in Coral Bay.

Pulau Perhentian is een "National Marine Park" met speciale wetten en regels. Dit was hard nodig. De boetes en straffen zijn streng! Ieder jaar stijgt het aantal overtredingen en ook de boetes. De activiteiten die streng verboden zijn: 

  • Het verzamelen en meenemen van materiaal uit zee( koraal, schelpen of vis, levend of niet) 

  • Vissen zonder vergunning en vervuiling veroorzaken, rommel of hengelmateriaal op strand/zee achter laten.

Als je geluk hebt, zwem je toevallig naast een zeeschildpad - hoe groter ze zijn, hoe ouder ze zijn, misschien is die naast jou wel 100 jaar oud! Een prachtig gezicht! Het  zijn voorzichtige dieren en ze zuinig met hun energie. Benader ze dus niet te dicht om ze even aan te raken! 
Als je zo'n  zeeschildpad hier tegenkomt is het voor de paring of om eieren te leggen en dus moeten ze niet gestoord worden. Zeeschildpadden kunnen gevaarlijk bijten!! Ze eten echter alleen plankton en kleine dieren, die aan de zeeoppervlakte verschijnen. 

Er worden echter ook zeeschildpadden dood gevonden met een plastic tasje in hun maag. Ze kunnen het onderscheid niet zien tussen een plastic tasje en een kwal, dus..... gooi alstublieft geen afval in de zee.
Wanneer je zeeschildpadden bekijkt, die eieren op het strand komen leggen, doe dat dan vooral voorzichtig! Als ze gestoord worden keren ze om en gaan terug de zee in! 

xx

Vroeger waren er hier honderden, maar dit aantal is danig geslonken. Daarom is de Perhentian en de deelstaat Terengganu is nu ťťn van de weinige beschermde gebieden op de wereld voor hen.

Zie ook: Hotels op de Perhentian Eilanden

Zie ook: Perhentian - 1


Perhentian Beach

 

 

    

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite