MALAYSIA
SITE

erate.gif" width="169" height="7">
Beaufort
-- Beaufort
-- Beaufort Hotels
-- Kampong Menumbok
-- Klias Wetlands
-- Kuala Penyu
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 KUALA PENYU

"Maak eens een familie-uitje en neem tegelijkertijd de kinderen mee naar onze mangoboerderij om wat vaardigheden te leren over mangoteelt. Zoals te zien is, oefenen ze met het verpakken van de mango's als één van de manieren om de kwaliteit te behouden.
Voor hun inspanning krijgen de kinderen enkele rijpe mango's. Leren kan leuk zijn, vooral als ouders hen aanmoedigen en ondersteunen. Goed gedaan voor zowel ouders als kinderen.
Al snel zijn de kinderen aan het smullen. Vergeet niet om nog eens om te kijken naar de mango's, die je hebt ingepakt bij de oogst!"

Kuala Penyu is een klein kustplaatsje aan de Zuid Chinese Zee. In het dorpje leven ongeveer zo’n 1000 inwoners. Velen wonen daar buiten, echter veel van de jongeren zijn naar de steden getrokken, zoals Kota Kinabalu en Kuala Lumpur. Daar zijn immers veel meer mogelijkheden om je te ontwikkelen en te verdienen. Door het kleine plaatsje stroomt ook een rivier, die in zee uitkomt: de Sungai Labuan. De rivier ontleent waarschijnlijk zijn naam aan het eiland, dat hier in zee ligt: Labuan.
De streek rondom Kuala Penyu was oorspronkelijk volledig bedekt met mangrovemoerassen. Veel van deze mangrovemoerassen werden vernietigd door landontwikkelaars in de hoop hier pamolieplantages te exploiteren. Ze realiseerden zich later, dat de grond veel te zuur was om de oliepalmen te laten groeien. De ontwikkelaars trokken zich terug uit het gebied. Er zou toch geen palmolie geproduceerd kunnen worden.

De dorpsbewoners zijn zeer vriendelijk en probeert elke reiziger het naar de zin te maken. Behalve in een lodge kan men ook op een vakantieboerderij verblijven. De meerderheid van het dorp is Christen, terwijl ook het animisme nog wordt vast gehouden. De bevolking leeft voornamelijk van de visvangst, teelt van rijst en het oogsten van mango’s.
Op het schiereiland bevinden zich ook enkele mooie zandstranden, zoals het Tempurung-strand, Sawangan-strand en Sungai Labuan Waterfront.
Als je naar Kuala Penyu wilt, is de snelbus een van de belangrijkste vervoersmiddelen. Deze bussen rijden dagelijks vanaf de terminal voor het Kota Kinabalu High Court-gebouw. Deze reis is van Kota Kinabalu - Kuala Penyu - Menumbok. De reistijd is ongeveer anderhalf uur..

In Kuala Penyu wordt één keer per jaar het "Pesta Rumbia" gevierd. Dit is een speciaal feest voor de "Sago"-bomen, die alleen op grote schaal nabij Kuala Penyu zijn geplant. Het wordt elk jaar in juli of augustus gevierd. Het Rumbia-festival os de belangrijkste jaarlijkse viering in de omgeving. Dit feest is gericht op het promoten van "sago" als traditioneel voedsel en multifunctioneel product met veel voedingsstoffen. Men wil dit aan de toeristen laten zien.

De meeste reizigers, die in die Kuala Penyu bezoeken, willen de Kias Wetlands bewonderen. Hier kan men een boottocht maken door langs de mangrovebossen en wilde dieren bewonderen, die ’s avonds bij rivier komen drinken. Een veel geziene gast is de neusaap (Dutch Monkey). Ook kan men nog krokodillen langs de rivieroever zien.
Anderen willen in Kuala Penyu de boot nemen naar het eiland Tiga. Op dit eiland speelden enkele Amerikaanse afleveringen van “Survivor” af (onze: Expeditie Robinson).
Er zijn 3 moddervulkanen op Pulau Tiga, waarvan er twee zijn opgedroogd. De actieve en grootste moddervulkaan ligt in het centrum van Pulau Tiga. Daar kun je een bezoekje aan brengen. Een bezoek aan Pulau Tiga is niet compleet zonder jezelf in de modder te rollen. Volgens sommigen bevat de modder medicinale en therapeutische eigenschappen, die goed zijn voor de huid, maar de meesten springen er in om gewoon lol te hebben. Na het modderbad loop je (onder de modder) weer terug en neem je een verfrissende duik in zee om alle modder af te spoelen. Het lopen gaat moeilijk, omdat je zwaarder bent door de modder.

Op het schiereiland bevindt zich nog een plaats van enige betekenis: Menumbok. Hier vandaan kan men de ferry nemen naar Labuan, een tax-free eiland. De nabijgelegen grote stad is Beaufort. Om de reistijd naar Kuala Penyu te verkorten, is er een brug gebouwd, die de veerdienst vervangt om de Sitompok-rivier over te steken. Deze brug verbindt Kuala Penyu en Menumbok.

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciële site bestaan.

Monkey Tops River Lodge

Monkey Tops River Lodge is gelegen in Kuala Penyu nabij Beaufort en het is een uitstekende keuze voor een plezierig en ontspannen verblijf. Vanuit hier kunnen gasten genieten van alles wat de levendige stad te bieden heeft. Dankzij de praktische ligging, biedt de accommodatie eenvoudig toegang tot alle belangrijke trekpleisters van de stad.
Niets is te veel voor Monkey Tops River Lodge om het haar gasten naar de zin te maken. Zo biedt deze accommodatie de beste services en voorzieningen. Voorzieningen zoals 24-uur receptie, parkeerplaats, tours, rookuimte, gezamenlijke lounge/tv-ruimte zijn direct beschikbaar voor het gemak van iedere gast.
De lodge beschikt over 35 gastenkamers. Deze zijn allemaal smaakvol ingericht voor optimaal comfort, met voorzieningen zoals rookvrije kamers, balkon/terras, ventilator, toiletartikelen, douche. De accommodatie biedt talrijke recreatieve mogelijkheden, zodat u voldoende te doen heeft tijdens uw verblijf . Wat de reden van uw bezoek ook is, Monkey Tops River Lodge is een uitstekende keuze voor uw verblijf in Kota Kinabalu.

Meer informatie en foto's: Monkey Tops River Lodge|klik nu|

 

Gemakkelijk busticket boeken naar Kuala Penyu:
 .

 

 

 

 

Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite