MALAYSIA
SITE

Algemeen
-- Afdingen
-- Batik
-- Boeken
-- Chinese Maleiers
-- Chinees Nwjr 2024
-- Drinkwater
-- Feesten in MaleisiŽ
-- Fietsen in MaleisiŽ
-- Geschiedenis MaleisiŽ
-- Homestay in MaleisiŽ
-- Klimaat en Geld
-- Kid Club MaleisiŽ
-- Koning - de huidige
-- Koophuis MaleisiŽ
-- Meren in MaleisiŽ
-- Pasar Malam
-- Pensioen MaleisiŽ
-- Politiek MaleisiŽ
-- Studeren MaleisiŽ
-- Strandhotels MaleisiŽ
-- Telefoneren
-- Tips
-- Trouwen MaleisiŽ
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Pensioen in MaleisiŽ?

Na je pensioen naar MaleisiŽ...   Ga genieten van eerste klas faciliteiten, die MaleisiŽ biedt. Geniet van de veiligheid, het comfortabele leven en dat alles tegen een zeer comfortabele prijs.

 

MaleisiŽ wordt ook wel "Truly Asia" (het Ware AziŽ) genoemd, want het combineert drie verschillende Aziatische bevolkingsgroepen (Maleiers, IndiŽrs en Chinezen) en enkele honderden, kleinere etnische stammen in ťťn land. De multiculturele samenleving van het land wordt weerspiegeld in de architectuur, de vele kleurrijke festivals en de overheerlijke keuken.

In MaleisiŽ vindt iedereen zijn eigen plekje onder de zon. Witte droomstranden, zal tropische regenwouden met exotische flora en fauna, talloze culturele hoogtepunten en de unieke gastvrijheid maken MaleisiŽ tot een perfecte bestemming.
Maar niet alleen dat: het is ook een ideale plek om na je pensioen heen te gaan.  Het warme klimaat, de goede infrastructuur en de concurrerende prijzen zijn slechts enkele redenen, waarom steeds meer Europeanen besluiten deel te nemen aan het programma "Malaysia My Second Home".

De Maleisische regering vat het begrip Ďtoerismeí namelijk vrij breed op. Als u in MaleisiŽ met pensioen gaat, geeft u in MaleisiŽ ook geld uit aan (golf)clublidmaatschappen, ziekenhuizen, autoís, huizen, enz., wat goed is voor de economie van MaleisiŽ. Bovendien vormt u zelf een toeristische attractie, want uw familie, vrienden en kennissen zullen u in MaleisiŽ komen bezoeken. Kortom, pensioen in MaleisiŽ is niet alleen goed voor u maar ook voor MaleisiŽ, dus kom!

Het visum

MaleisiŽ biedt financieel onafhankelijke buitenlanders de mogelijkheid zich in MaleisiŽ te vestigen. Daarvoor kunnen zij een Long Term Social Visit Pass (LTSVP) aanvragen die 10 jaar geldig is onder het MMSH programma. Zolang zij aan de voorwaarden voldoen kunnen ze iedere 10 jaar hun visum verlengen. Andere voordelen die het MMSH visum bied zijn:

  Man op het strand

De voorwaarden

De financiŽle voorwaarden zijn als volgt:

BIJ AANKOMST:

(deelnemers jonger dan 50 jaar)

Succesvolle kandidaten moeten voldoen aan de volgende financiŽle criteria, zodra zij de voorlopige goedkeuringsbrief van de Dienst Vreemdelingenzaken van MaleisiŽ hebben ontvangen:
Deelnemers jonger dan 50 jaar:

  • Het openen van een depositorekening van RM 300.000

  • Na een jaar kan de deelnemers van de rekening RM 150.000 opnemen voor de van tevoren goedgekeurde uitgaven voor de aankoop van huizen, onderwijs voor kinderen in MaleisiŽ en medische kosten.

  • Een minimum bedrag van RM 150 000 uit het tweede jaar moet voor de rest van hun verblijf in MaleisiŽ op de rekening blijven staan.

Goedgekeurde deelnemers, die onroerend goed ter waarde van RM 1 miljoen in MaleisiŽ hebben gekocht, kunnen een borg van RM 150 000 op een depositorekening storten, met de voorwaarde dat de woning is betaald en in het volle bezit van alle eigenaar is.
Het bedrag mag niet worden opgenomen, totdat de deelnemer niet meer deel neemt aan het MMH2 programma.

   
BIJ AANKOMST:

(deelnemers van 50 jaar of meer)
Hebben de keuze tussen:
1) Een depositorekening openen van RM 150.000.
2) of een bewijs overleggen dat zij minimaal een bedrag van RM 10 000 aan pensioen ontvangen.
Na een jaar kan de deelnemers van de rekening RM 50.000 opnemen voor de van tevoren goedgekeurde uitgaven voor de aankoop van huizen, onderwijs voor kinderen in MaleisiŽ en medische kosten.
Een minimum bedrag van RM 100 000 uit het tweede jaar moet voor de rest van hun verblijf in MaleisiŽ op de rekening blijven staan.

Woonkamer

 

Een vast inkomen van buiten MaleisiŽ kan zijn in de vorm van een pensioen, buitenlands salaris, rente op een bankrekening buiten MaleisiŽ, verhuur van een bezit buiten MaleisiŽ, enz. Voor actuele koersinformatie zie: http://www.xe.com/ucc/

Andere voorwaarden zijn:

8 Ziektekostenverzekering met dekking in MaleisiŽ.
   
8 Gezondheidsverklaring van een in MaleisiŽ erkend ziekenhuis.
   

De aanvraag

Aanvragen kunnen ondermeer worden ingediend bij de MaleisiŽsche Ambassade in Brussel of Den Haag, daarvan zijn de contactgegevens:

Embassy of Malaysia, The Hague
Rustenburgweg 2
2517 KE Den Haag

Tel: 070 350 6506
Fax: 070 350 6536

E-mail: mwthehague@euronet.nl
E-mail: malaysia@euronet.nl

Embassy of Malaysia, Brussels
414A, Avenue de Tervuren
1150 Brussel

Tel: 02 776 0340
Fax: 02 762 5049

E-mail: mwbrussel@euronet.be

 

 

De aanvaag kan ook in zijn geheel in MaleisiŽ plaatsvinden. De aanvraag kan geheel in het Engels. Bij een aanvraag moet u het volgende kunnen overhandigen:

8 Aanvraagformulier IMM.12
   
8 Twee paspoortfotoís van de aanvrager (evt. ook van partner en kinderen)
   
8 KopieŽn van alle paginaís van het paspoort (evt. ook van partner en kinderen)
   
8 KopieŽn van huwelijksakte (voor partner) en geboortebewijs (voor kinderen)
   
8 Kopie van bankafschrift/andere financiŽle bewijzen en gezondheidsverklaring
   
8 Documenten sponsor (indien nodig)
 

Een aanvraag duurt normaliter 30 dagen en kost RM 100 (RM 90 voor het visum, RM 10 voor het in behandeling nemen). Men kan ook een voorwaardelijk visum krijgen en de gezondheidsverklaring en het bankafschrift later inleveren, na aankomst in MaleisiŽ.

Onder de voorwaarden van het MMSH visum is het verboden om deel te nemen in de Maleisische politiek of te werken in MaleisiŽ, tenzij daarvoor speciaal toestemming is verkregen van de Maleisische regering.

  Een mooi huis in MaleisiŽ

Nederlandse Ambassade, Kuala Lumpur

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite