MALAYSIA
SITE

 

Terengganu
-- Terengganu
-- Kuala Terengganu
-- Kuala Terengganu - Hotels
-- K.T. Bus Terminal
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Bus
-- Kuala Besut Hotels
-- Ketiar (Olifant)
-- Jerteh
-- Cukai
-- Terengganu Eilanden
-- Lake Kenyir
-- Pasir Raja Forest Reserve
-- Penarik
-- Perhentian Islands
-- Pulau Gemia
-- Pulau Kapas
-- Pulau Kapas Resorts
-- Pulau Lang Tengah
-- Pulau Redang
-- Pulau Redang Resorts
-- De Oostkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Penarik

We reisden twee weken aan de oostkust door Kelantan in het noorden van MaleisiŽ. Op ťťn van deze dagen ontmoetten we een rondreizend gezelschap, dat bij ons in het hotel in Kota Bharu sliep. Het waren traditionele kunstenaars, zoals muzikanten en dansers. De eerste avond zaten we op het terras van het hotel een drankje te drinken, toen ťťn van muzikanten van het gezelschap een gesprek met ons aanknoopte. Spoedig voegden zich anderen bij ons.
De eerste woorden van het gesprek waren als vanouds: "Where do you come from?"  We hadden die avond een heel geanimeerd gesprek. Het klikte direct tussen ons.
Natuurlijk werden wij uitgenodigd om enkele optredens bij te wonen, die in elke plaats steeds opvoerden in een cultureel centrum. Het bleef natuurlijk niet bij die ene opvoering. We besloten enkele dagen met hen op te trekken. We trokken van Kota Bharu naar Sabak, Balai en Pasir Puteh.

Toch slurpte het samenzijn met het gezelschap ontzettend veel energie. We snakten naar wat rust. Daarom  besloten we weer met z'n tweetjes verder zuidwaarts te trekken. We spraken met het gezelschap af, dat we elkaar weer in Kuantan zouden treffen. Helaas is, dat er niet meer van gekomen, omdat we te lang in Penarik zijn gebleven.

Na het afscheid in Pasir Puteh namen we de kustweg naar Kuala Besut. Hier waren we in de deelstaat Terengganu. We vervolgden onze reis richting Setiu. Ook verheugden we ons om vanavond weer een biertje konden drinken, iets wat verboden was in Kelantan.
Na veel over de relatief ongerepte kustlijn van het district Setiu in Terengganu gelezen te hebben, moesten we de route voor onszelf proberen. En ... we werden niet teleurgesteld!
Deze rustige weg langs de kust is een juweeltje om te rijden. Het is haast verkeersvrij en we reden door een aantal kampongs langs de oostkust met de mooiste, onbewoonde stukken strand.

 

Een groot deel van het gebied is bedekt met wilde, knoestige vegetatie. Hier en daar hadden de lokale vissers hun boten geparkeerd tussen de mangroven en waren bezig hun fuiken te herstellen, die in ondiep water stonden.
De  mangroves en de wateren, die de oceaan hier hadden gemaakt, waren kraamkamers voor jonge visjes en het was ook het jachtgebied voor varanen, otters en een assortiment vogels, waaronder roofvogels zoals arenden en uilen. Het is ook de perfecte plek voor vissers om zich te verbergen tegen de hitte van de dag.
De vlotte rit bracht ons mee naar Penarik, een rustig, ordelijk klein vissersplaatsje. In een rij langs het pad stonden kampong huizen op palen met nette tuintjes er bij. Visnetten waren opgehangen om te drogen en rijen met kleurrijke batik sarongs hingen aan de waslijnen te klapperen in een zachte zeebries.
Een beetje weg van het dorp was het Terrapuri Heritage Village ..... een bijzondere accommodatie te verblijven, waar het strand schoon is en het zand is zo fijn en wit als poedersuiker. We verbleven in traditioneel Maleise huisjes op palen, voorzien van alle moderne luxe en comfort. Terrapuri Heritage Village bestaat uit 20 traditionele villa's, geÔnspireerd op een 17e eeuws paleis uit Terengganu.
De gastvrijheid is gewoon leuk - huiselijk en onopvallend. Een rustige plek waar je de lokale bevolking kunt ontmoeten. Er is tijd genoeg om te genieten van een goed boek, of uren met je beste vrienden door te brengen. Het is de perfecte achtergrond voor een meest memorabele vakantie. Het Terrapuri Heritage Village ligt tussen de Zuid Chinese Zee en een mangrove rivier. Zo kun je een boottochtje maken naar de mangroves (moerasschildpadden), of een wandeling ondernemen naar de Sekayu waterval. 's Avonds kunt u de vuurvliegjes bewonderen langs de mangroverivier.
In de maanden mei t/m september komen er 's nachts zeeschildpadden aan land om eieren te leggen.
Overdag wuiven kokospalmen door de zeebries met een prachtig uitzicht op Pulau Perhentian, Lang Tengah, Pulau Cepu, Redang en Bidong eilanden. Ze glinsteren uitnodigend in de Zuid Chinese Zee als een smaragd kleurenspel.

 


Terrapuri Heritage Village

Vuurvliegjes, schildpadden en een prachtige waterval. Dit alles ziet u tijdens deze bouwsteen met verblijf in een wel heel bijzondere accommodatie: het Terrapuri Heritage Village. U overnacht in een gerestaureerd traditioneel Maleis huis, voorzien van alle moderne luxe en comfort. En van hieruit maakt u leuk uitstapjes. ís Avonds maakt u een boottochtje door de mangrove tussen de vuurvliegjes, en de volgende dag bezoekt u de moerasschildpadden en wandelt u naar de Sekayu waterval. Een leuk en gevarieerd programma.
Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze MaleisiŽ reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

 

 

 

 

    Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite