MALAYSIA
SITE

Penang
-- Air Hitam Dam
-- Balik Pulau
-- Batu Ferringhi
-- Batu Maung
-- Botanic Gardens
-- Bussen Penang
-- Busstation Sg Nibong
-- Cheong Fatt Tze
-- Chowrasta Bazaar
-- Clocktower
-- Escape Pretpark
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen op Penang
-- Fort Cornwallis
-- George Town
-- George Town-kaart
-- Gertak Sanggul
-- Hard Rock Hotel
-- Hawker Stalls
-- Hawker Centre
-- Hop-0n Hop-off Bus
-- Hotels
-- Hotel Reserveren
-- Jelutong
-- Kapitan Kling Moskee
-- Kek Lok Si
-- Kerachut - turtles
-- Kerachut - foto's
-- Khoo Kongsi
-- Komtar
-- Kuan Yin
-- Liggende Boeddha
-- Massage strand
-- Monkey Beach
-- Pasar Malam
-- Penang Hill
-- Penang Wegenkaart
-- Pulau Jerejak
-- Pulau Payar
-- Pulau Payar - duiken
-- Saint Anne's Church
-- Satelliet foto
-- Shopping
-- Slangentempel
-- Spice Garden
-- Stoepa's Penang Hill
-- Straits Quay
-- Swettenham Pier
-- Tanjung Bungah
-- Teluk Bahang
-- Vleermuizentempel
-- Vlooienmarkt
-- Wandelen in G'town
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Penang Hill

"Wij waren rond 10.00 uur bij de entree kabelbaan. Geen rij en konden meteen mee met treintje naar boven. Viewing Deck super mooi uitzicht (gelukkig geen bewolking). Verder veel toeristische kraampjes enz.
Tip: koop extra kaartje voor The Habitat (boven te koop). Wij hebben bijna geen andere mensen gezien. Canopy Walk, aapjes, vlinders enz. Echt heel mooi. Als laatste met trappen omhoog naar Curtis Crest Treetop Walk. Wat een uitzicht!"

Penang Hill biedt de mogelijkheid om de hitte van Georgetown te ontvluchten. Boven op deze 830 meter hoge berg is het altijd een paar graden koeler en er staat (bijna) altijd wel een zacht briesje. Je kunt naar boven met een kabelspoorweg (zie foto). Het station is gevestigd in het plaatsje Air itam, dat één van de voorstadjes is van Georgetown. Je kunt het bereiken met de Transit Link bus No 1, of nummer  No 101, of de Lim Seng bus No 91. Ook de minibus No 21 van Lebuh Chulia gaat naar  de Air Itam Terminal.

De kabelspoorbaan brengt je niet direct naar boven, want er zijn op het traject acht stations. Het populairst zijn het Lower Station (Air Itam) en het Upper Station (op de top). Ondertussen passeer je de kleine stations, waar de lokale bevolking uitstapt. Het Middle Station is vooral populair onder wandelaars en bewoners van de heuvel. Er zijn ook enkele kleine hotelletjes, pensions en guesthouses.

Bezoek Penang Hill in de vroege morgen ( 9 - 10 uur), want later op de dag wordt het druk. Overigens rijdt de trein al vanaf 6.30.
Voor een schilderachtig uitzicht op de trein, terwijl deze over het spoor boven je rijdt, stap je uit op het Viaduct Station. Hier kun je mooie foto's nemen. Het tunnelontwerp is ook uniek voor de kabelbaan van Penang Hill, aangezien er twee stations zijn net voor en na de tunnel die bekend staan als Lower Tunnel Station en Upper Tunnel Station.
Eenmaal boven geniet je van het prachtige uitzicht over Georgetown. Je ziet ook Penang Bridge en het vasteland. Er bevinden zich boven een aantal restaurantjes, souvenirstalletjes, vogelparkje, het oude hotel Bellevue en een Hindoe tempel.


Het uitzicht op Georgetown

 

TIP:
Op de top kun je tegenwoordig buggy-trip maken. De duur is ongeveer 20 minuten en je moet er ca. RM30 voor betalen. Een nieuwe attractie op Penang Hill is de Penang Museum Owl. Dit is het eerste museum in Zuid-Oost Azië, dat gewijd is aan het thema "uil" in kunst en ambacht. Er is een fascinerende verzameling van meer dan 1.000 exotische en unieke kunst van ambachtelijke voorwerpen verzameld uit 20 landen, waaronder Japan, Zuid-Korea, Uruguay, China, Vietnam, Thailand, Engeland, Indonesië en Frankrijk.
Tevens zijn er tal van wandelpaden, waarmee je Penang Hill kunt ontdekken.

Misschien wilt u anders naar beneden???
Koop bij één van de restaurantjes een flesje water en volg de weg naar beneden. De weg heeft links en rechts (aan beide zijden) een witte streep. De weg gaat naar beneden. Naar de Botanical Garden! 

xx Deze geasfalteerde weg (met de witte strepen) is 5,1 km lang  en mag alleen gebruikt worden door de bevolking, die op de berg woont en naar boven of beneden wilt. De wandeltocht naar beneden duurt 1½ uur. 
Soms kom je een auto of een brommertje tegen. Regelmatig zijn er mogelijkheden (bankjes) om uit te rusten. In het weekend blijkt dit een favoriete wandelweg naar boven te zijn voor de Maleise bevolking! Halverwege bij het bordje 2,5 km is er een theehuis. Hier kun je eventueel theedrinken.
Bij de slagbomen is men uiteraard beneden. Uiteraard is er een slagboom, die u kunt passeren zonder problemen. Maar wie naar boven wilt, moet erop rekenen, dat alle papieren grondig gecontroleerd worden. Waarom hij naar boven moet en/ of hij daar woon. Je zult op de tocht naar beneden dan ook weinig verkeer tegen komen.
Er zijn diverse restaurantjes om iets te drinken.
Links bevindt zich de ingang van de Botanical Garden en er staan taxi's klaar om je weg te brengen. Ook is hier een bushalte.
Je kunt nu zelf beslissen, wat je nu gaat doen. Je kunt een bezoekje brengen aan de Botanic Gardens, maar als je erg verhit bent, kun je de bus nemen naar iets koelers (hotelkamer of of één van de vele winkelcentra).

 


Bezoek de stoepa's op Penang Hill .

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite