MALAYSIA
SITE

Kelantan
-- Kota Bharu (KB)
-- KB by Bus
-- KB - Hotels
-- KB - Plattegrond
-- KP - Thaise grens
-- Tumpat
-- Wat Machimmaram
-- Wat Phothivihan
-- Pasir Belanda
-- Gunung Reng
-- Gunung Stong
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Hotels
-- Tok Bali
-- Maleise Huizen
-- De Eilanden
-- De Oostkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Pasir Belanda  
bij Kota Bharu

Ben van Wijnen

De achtertuin van Pasir Belanda

De omgeving van Kota Bharu is rijk aan uitstapjes. Het gebied is bebost en heeft prachtige stranden. Verscholen tussen de bossen en de oever van de rivier ligt Pasir Belanda. Het zijn enkele chalets in de prachtige kampong Banggol, waar je het traditionele leven nog kunt meemaken van Kelantan.
Op je onderzoekingstocht door de kampong kun je de handwerkslieden bezig zien met het maken van een wau (een traditionele vlieger), prachtige songket, batik, of houtsnijden. Allemaal ambachten, die in deze kampong nog worden uitgeoefend.

Er zijn in Banggol een paar traditionele chalets te huur. Enkele jaren geleden heeft Harry Mulder zich in kampong Banggol gevestigd. Hij wilde een resort beginnen met enkele chaletjes. Niet veel; slechts zeven, omdat hij een goed persoonlijke contact met zijn gasten wil hebben.

De chalets zijn voorzien van alle comfort, zoals airconditioning, een goed uitgeruste badkamer en een veranda, waar je 's avonds heerlijk kunt wegdromen over de bezigheden van die dag.
Er is een laundry service en als je wilt kun je 's avonds genieten van een heerlijke barbecue in de tuin, terwijl je luistert naar de geluiden van het bos.

Pasir Belanda ligt tussen de stad en het prachtige zandstrand
Pantai Cahaya Bulan. De streek heeft een echt Maleise cultuur. Niet voor niets wordt Kota Bharu de meest Maleise stad genoemd. Ga eens naar het culturele centrum in de stad. Men laat u daar zien, hoe er gevliegerd wordt, op mooie trommels wordt geslagen of hoe er getold wordt met hele grote tollen. Dat is Ťcht geen kinderspel, maar mannenwerk!
De afstand naar de luchthaven of het station (Wakaf Bharu) is slechts een kwartier. Een taxi-ritje naar de stad slechts 10 minuten.

Ervaar het authentieke MaleisiŽ tijdens een verblijf in Pasir Belanda; gelegen in het dorpje (Kampung) Banggol op zo'n 10 minuten rijden van Kota Bharu. Het Nederlandse stel Harry en Annemieke Mulder is hier in 2006 gestart met het ontvangen van gasten in deze prachtig gelegen accommodatie.
De zeven comfortabele houten chalets (met veranda!) zijn rondom een grasveldje gelegen. Pasir Belanda heeft een klein maar heerlijk infinity zwembad met uitzicht over de rivier en de groene oever aan de overzijde waar koeien grazen in het hoge gras. Idyllischer kan bijna niet!
De naam Pasir Belanda verwijst naar de Nederlandse wortels van dit fijne kleinschalige resort; Belanda betekent namelijk "Nederlands" in de Maleise taal!

Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding.
Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze MaleisiŽ reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ.

 

Een chalet.
Eťn van de chalets.

In de omgeving fietsen...
Fietsen in de omgeving

   
Deze kampong vormt een ideale uitvalbasis om de streek rondom Kota Bharu te ontdekken, of als tussenstop van of naar de Perhentian. Als u naar de Perhentian reist, kunt u ook hier uw ferry tickets regelen. 
Harry zal u de nodige hulp geven. Ook een volgend hotel op het vasteland kan voor u geboekt worden.
Maak je geen zorgen: Harry Mulder staat klaar om je te helpen en het naar de zin te maken.

Wil je een paar fietsen huren om naar het prachtige strand te gaan of de mooie omgeving te ontdekken?
Of wilt u wandelend de omgeving ontdekken? Alles is mogelijk!
Maak het nog leuker! Ontdek de omgeving eens met een kajak of een boot; dobberend op de rivier.
In Pasir Belanda zijn volop mogelijkheden.
Er is zelf een zwembadje om lekker af te koelen, mocht het voor u te warm zijn.
Er worden er in de levendige kampong Banggol workshops gegeven voor Maleis koken en batikken. Ook worden er bezoeken geregeld aan een Ťchte Maleise familie.
Ideaal voor iemand, die zich iets van het traditionele leven wil opsnuiven.
 


Kook Workshop
Workshop Maleis Koken

 

De gemakkelijkste manier om te boeken is contact op te nemen met Harry. Adres:

Pasir Belanda
Resort & Travel Sdn. Bhd.

Kampong Banggol, Jalan PCB
15350 Kota Bharu

 

Het interieur
Het interieur.

De Badkamer
De badkamer
  De rivier
Een boot op de rivier

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite