MALAYSIA
SITE

Algemeen
-- Afdingen
-- Batik
-- Boeken
-- Chinese Maleiers
-- Chinees Nwjr 2024
-- Drinkwater
-- Feesten in MaleisiŽ
-- Fietsen in MaleisiŽ
-- Geschiedenis MaleisiŽ
-- Homestay in MaleisiŽ
-- Klimaat en Geld
-- Kid Club MaleisiŽ
-- Koning - de huidige
-- Koophuis MaleisiŽ
-- Meren in MaleisiŽ
-- Pasar Malam
-- Pensioen MaleisiŽ
-- Politiek MaleisiŽ
-- Studeren MaleisiŽ
-- Strandhotels MaleisiŽ
-- Telefoneren
-- Tips
-- Trouwen MaleisiŽ
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

De avondmarkten - Pasar Malam
Ben van Wijnen

De avondmarkten in MaleisiŽ zijn altijd heel gezellig. Je wandelt 's avonds langs de kraampjes en kijkt of er iets vanje gading bij is.
De verkopers zijn niet opdringerig. Ze wachten gewoon af, totdat jij iets gevonden hebt. En dan begint het afdingen (zie de speciale pagina over Afdingen <klik>). 
De avondmarkten in de grote steden, zoals George Town. Echter .......... ze wisselen wel eens van plek. Je kunt, als je die wilt bezoeken. beter even informeren bij de Tourist Information. In Batu Ferringhi (Penang) vindt de avondmarkt altijd plaats langs de weg. Het is er rustig lopen, wanneer je een restaurantje zoekt en tegelijkertijd de kraampjes bekijkt.
De verkopers beginnen meestal ongeveer om 19.00 uur en stoppen meestal om 23.00 uur Als het regent komen er velen niet opdagen en als de handel slecht is, sluiten ze eerder. Ze arriveren in kleine busje, die helemaal afgeladen zijn.
Er wordt van alles verkocht: cd's, dvd's, lampjes, kleding, souvenirs, lederen tassen, koffers, zonnebrillen, T-shirts, schilderijen e.d.
Het meeste is illegaal. Tegenwoordig treedt de politie op tegen het illegaal kopiŽren van cd's en de verkoop ervan. Deze worden uiteraard ook in Batu Ferringhi te koop aangeboden. Ik weet niet hoe het mogelijk is, maar soms krijgen de verkopers een telefoontje, dat de politie in aantocht is. Binnen enkele minuten is alles dan in het busje geladen en zijn ze weg. De politie komt dan voor niets. Het is een spel van kat en muis. Wie de tip geeft aan de verkopers van namaakartikelen? Ik zou het niet weten, maar de tipgevermoet "dicht bij het vuur" zitten!

De verkoop van nephorloges en nep-t-shirts wordt nog steeds oogluikend toegestaan. Daar treedt de politie niet tegen op! 
Is er toevallig slechts ťťn agent op de avondmarkt, dan kan de verkoop van cd's ook gewoon doorgaan!

Alle foto's zijn gemaakt de avondmarkt in Batu Ferringhi (Penang)!

 
Heel veel muziek- cd's zijn er te koop. Alle huidige popgroepen zijn vertegenwoordigd. Ook de bekende Nederlandse popgroepen zitten er tussen.
De kopieŽn komen uit MaleisiŽ zelf! Ze zijn perfect gekopieerd: het doosje met de foto en de bedrukking van de cd! Regelmatig wordt er door de politie invallen gepleegd bij verdachten, die van kopieren worden verdacht.

Toen ik op een keer niet kon besluiten welke cd ik wilde, nodigde ťťn van de verkopers me uit om mee te komen. Hij nam mij mee naar een achteraf hotelletje. De hotelkamer, waar ik mee naar toe werd genomen, had geen ramen, maar er stonden dozen op de grond vol met illegale cd's. Ik kon uitzoeken wat ik wilde. Later bracht hij mij terug naar de markt. De dvd's winnen aan populariteit, hoewel de kwaliteit veel te wensen over laat. Hier gaat het ook om de allernieuwste gekopieerde dvd's.
Tegenwoordig zit er een keurmerk op van de kwaliteit. Informeer daar even naar bij de straatverkopers.

xx


x

xx  
Alle merken horloges zijn er te koop. Bij de meesten is Rolex is favoriet, maar ook andere merken worden grif verkocht, zoals Breitling, Cartier, Patek Philippe of TagHeuer.
Alles voor een bespottelijke lage prijs en niet van echt te onderscheiden. Eenmaal liet ik een nieuwe batterij in mijn Patek Philippe zetten. De juwelierszaak, waar ik dit liet doen , was vereerd. Hij zei, dat hij nog nooit aan zo'n duur horloge had gewerkt.
De horloges komen uit Taiwan, Hong Kong, China, IndonesiŽ of Hong Kong. De verkopers weten vaak zelf niet, waar het gemaakt is. Ze doen hun inkopen vaak aan de Thaise grens in het plaatsje Padang Besar.
De startprijs van onderhandeling is vaak afhankelijk uit welk werelddeel je komt. Voor Arabieren is startprijs hoger dan voor ons, omdat ze altijd meer willen afdingen. En omdat de koopkracht in de Arabische landen hoger is.
Tip: koop uw horloges op de markt in China Town. Ze zijn daar iets duurder, maar ze hebben daar de nieuwste modellen en de keuze is groter.
Een souvenirstalletje met maskers, kettingen, blaaspijpen, fluiten, tam-tams, manden, parels e.d. uit Sabah/Sarawak. De meeste souvenirs uit Borneo zijn zorgvuldig met de hande gemaakt door Ibans of andere stammen.
Boeddha beelden komen veelal uit Thailand.
De mooie vliegers (kites) komen uit MaleisiŽ. (Kota Bharu is bekend om zijn vliegers). De parfums, die je kunt kopen, zijn ook allemaal nagemaakt, ondanks de mooie fles.
Er zijn zonnebrillen van alle gangbare merken, met Ray Ban als populairste.
De accessoires voor mobiele telefoontjes zijn meestal van slechte kwaliteit.
Alles is te koop voor een aangename prijs.
xx

x

xx

xx

xx Chinese pyjama's in grote en kleine maten te koop.
Uiteraard zijn er ook mooie T-shirts en petten van Nike, Adidas, bekende internationale biermerken e.d. te koop.
Voetbalshirtjes van Ajax, Manchester United, Chelsea, Barcelona en Real Madrid liggen te kust en te keur.
De meeste kleding is gemaakt in het Verre Oosten: Thailand, Cambodja, Viietnam en is van een zeer goede kwalieit.
Er zijn ook mooie (soms lederen) handtassen te koop van o.a. de merken Vuitton, Puma, Nike, Adidas en Lacoste.
Merknamen zijn ook in Maleisie beschermd, maar men toch elke keer weer opnieuw een manier om de nepartikelen het land in te kunnen krijgen.
De drukte valt gelukkig mee. Je kunt rustig alles bekijken, zonder lastig gevallen te worden door de verkoper.
Het is niet te vergelijken met onze drukke Nederlandse markt.
Je kunt alles rustig bekijken zonder dat men opdringerig wordt.
 

xx

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite