MALAYSIA
SITE

Pangkor
-- Pangkor
-- Pangkor Laut
-- Fort Dingdingh (VOC)
-- Fu Lin Kong Tempel
-- Kaliamman Tempel
-- Lin Ye Kong Tempel
-- Pangkor - Bus
-- Pangkor - Ferry
-- Pangkor - Hotels
-- Pangkor - Jungle Trek
-- Pangkor - Kaart
-- De Westkust
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Lin Ye Kong Tempel

Ben van Wijnen

De Lin Ye Kong tempel ligt iets ten noorden van Teluk Nipah. De Chinese tempel is gebouwd ter ere van Kuan Ying of de Goddess of Mercy (Godin van de Genade). Een beeld van Kuan Yin kijky uit over de baai. Het is gebouwd op een uitstekende rots en ligt op een tiental meters van de weg. Een ruig, smal en onverhard pad snijdt door het licht beboste pad naar een houten brug, die naar de ingang van de tempel leidt. Vanaf de tempel heb je een goed uitzicht over de zee. "Lin Ye Kong Tempel" betekent letterlijk "tempel van de vriendelijke geesten".
De tempel ligt aan het einde van Coral Bay, net aan de rand van het regenwoud! Dit is op een zeer vreemde plek voor een tempel, maar het bezit redelijke interessante beelden ... Wel een beetje vreemd!!!

Ja, ja..... veel websites verwisselen de Fu Lin Kong tempel met de Lin Ye Kong tempel. De verschillen zijn groot. De eerste heeft een ingang met grote rotsblokken terwijl de Lin Ye Konh een ingang heeft met Disney figuren.
Het lijkt een kleine, psychedelische tempel, versierd met standbeelden van reusachtige paddenstoelen, een schildpad (waar je op kunt zitten voor een foto), een zeemeermin en, natuurlijk Donald Duck. Waarom men een cartoon thema gebruikt, is onduidelijk. Misschien om meer bezoekers te trekken, want de tempel ligt iets afgelegen.
De tempel is ingeklemd tussen het bos en de waterkant. Het is bij laag tij of vanaf een klein pad vanaf Jalan Teluk Nipah bereikbaar vanaf het strand. Deze ongewone tempel eert de godin Kuan Yin (godin van genade) evenals misschien Walt Disney, met een verzameling kleurrijke beelden, zoals een kikker, kraanvogel en de genoemde figuren, die het omringende landschap benadrukken.
De ingang bevat een grote eend van cement en een rat, die circuskleding draagt. Hij verwelkomt iedereen met een vriendelijke groet.
xx

Een buitentrap leidt naar een meer traditioneel tempel, terwijl de lagere loopbruggen langs de waterkant slingeren. Hoewel een enorme, woest uitziende zeemeermin de kust bewaakt, staan een paar banken elke voorbijganger toe om uit te rusten en alles in zich op te nemen. Er bevindt zich ook een mini-waterval.
In de eigenlijke tempel, die bereikt wordt na de trap, bevinden zich wel beeldjes van de Chinese goden. Hier kunnen de Chinezen hun Goden de eer bewijzen.  

Een veel grotere selectie van de beste hotels op Pangkor <klik>

 

 

 Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite