MALAYSIA
SITE

Pangkor
-- Pangkor
-- Pangkor Laut
-- Fort Dingdingh (VOC)
-- Fu Lin Kong Tempel
-- Kaliamman Tempel
-- Lin Ye Kong Tempel
-- Pangkor - Bus
-- Pangkor - Ferry
-- Pangkor - Hotels
-- Pangkor - Jungle Trek
-- Pangkor - Kaart
-- De Westkust
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Fu Lin Kong Tempel

"Deze tempel vind ik wel een bezoekje waard. Niet al te groot maar wel bijzonder genoeg. Veel oog voor detail en mooie kleuren. Ook goed onderhouden, maar met een half uur wel alles gezien.
Wel leuk is om er door te lopenen en aan de andere kant te klimmen en te klauteren naar twee hele kleine strandjes waar echt niemand zit. Tempel zelf is meer een speeltuin met de disney figuren die er staan."

De Fu Lin Kong tempel ligt aan de oostkust van Pulau Pangkor. Het is de grootste taoïstische tempel op het eiland. Er zijn een aantal Chinese inwoners op Pangkor, die de taoïstische leer aanhangen. De tempel is het centrum van aanbidding van het taoïsme op het eiland, de religie die de leer van Lao Tze volgt, een grote Chinese filosoof. De Fu Lin Kong is ook één van de populairste toeristische attracties op het eiland.
Deze Taoïstische tempel is gebouwd aan de voet van de Pangkor-heuvel in het dorp Sungai Pinang Besar, een Chinese nederzetting (Kampung Cina). Het trekt ook mensen, die op zoek zijn naar een schilderachtig landschap met een typische Pangkor-achtergrond.

De Foo Lin Kong-tempel is al meer dan honderd jaar oud en versierd met grote rotsen en stenen. Naast de prachtige boog om bezoekers te verwelkomen en een majestueuze tempelgevel, is er een mini Grote Muur van China in de tuin aan de achterkant van de grote tempelhal. Binnen in de tempel staan ook Boeddhistische beelden.De mooie tuin om de tempel is gedeeltelijk tegen de heuvel gebouwd.
De bevolking komt hier ook om te sporten door de heuvel op en af te wandelen langs de mini Grote Muur van China. Op het dak van de tempel zie je de 12 tekens van de Chinese dierenriem. Er zijn twaalf tekens van de Chinese dierenriem uitgehouwen op het dak en er zijn veel vissen en schildpadden in de omliggende vijvers, die de fascinatie van de tempel verder versterken.
Bezoekers die het niet erg vinden om te wandelen, kunnen ook de heuvel achter het hoofdgedeelte van de tempel beklimmen om het schilderachtige uitzicht op de veelkleurige Kampung-daken, de uitgestrekte oceaan, de vissersboten en de altijd zo blauwe hemel van Pangkor te bewonderen.  
xx

Afgezien van de weelderig ontworpen buitenkant, is er ook een zeer unieke tentoonstelling in de tempel - een middelgrote trommel, die haar laat groeien! Het gerucht verspreidde zich als een lopend vuurtje. Inwoners van Pangkor wilden graag zelf deze haargroeiende drum zien. Een ongewoon fenomeen, waarvan men beweerde, dat het een teken was van de Goden. De mensen verzamelden stukjes haar om in hun portemonnee te bewaren, omdat ze geloven dat het hen geluk zou brengen.
Er is een interessant verhaal over de Fu Ling Kong-tempel. Iron-Crutch Li (één van de acht onsterfelijken goden uit het taoïstische godenrijk), die ook het hoofd van de goden van de tempel was, nodigde Lord Guan uit om toezicht te houden op de tempel. De rechtvaardige Lord Guan accepteerde het aanbod. Toen hij zijn taak in de tempel voltooide, smeekte Li Guan om hem met nog een baantje te mogen eren. Wat Lord Guan niet wist, was dat dit hem nog eens 12 jaar zou kosten!

Pas op: de baas van de tempel houdt enkele apen in kleine roestige en vuile kooien. De arme dieren zien er erg ziek uit en vertonen gedragsstoornissen. Pure dierenmishandeling.

Een veel grotere selectie van de beste hotels op Pangkor <klik>
 

 

 

 

 

 Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite