MALAYSIA
SITE

Pangkor
-- Pangkor
-- Pangkor Laut
-- Fort Dingdingh (VOC)
-- Fu Lin Kong Tempel
-- Kaliamman Tempel
-- Lin Ye Kong Tempel
-- Pangkor - Bus
-- Pangkor - Ferry
-- Pangkor - Hotels
-- Pangkor - Jungle Trek
-- Pangkor - Kaart
-- De Westkust
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

Pangkor Ferry
Ben van Wijnen

Wie tegenwoordig naar Pangkor wil, kan kiezen uit twee ferries. De oudste vertrekt vanuit het leuke, gezellige plaatsje Lumut. Hier is een grote, overdekte parkeergarage, waar je de auto kunt parkeren, want je mag nu eenmaal niet de auto meenemen naar Pangkor. De bussen vanuit andere plaatsen in Maleisië stoppen vlakbij de ferry in Lumut.
De tweede ferry vertrekt vanaf een privé eilandje, dat buiten Lumut ligt, maar ook zeer gemakkelijk te bereiken is: Marina Island. Er is hier een vaste oeververbinding tussen Marina Island en het vasteland. Deze ferry verzorgt de nieuwste verbinding en is een kortdurende, maar er kleven ook enkele nadelen aan.
Boottickets of Bustickets kun je boeken door onderaan de banner te klikken.

Met de ferries

Marina Island - dit is een "man-made island". De meest recente ontwikkeling is de overtocht van het privé resort Island Marina naar Pangkor. Deze boottocht duurt ongeveer 7 minuten. Met de reeds bestaande veerdienst vanuit Lumut kan de wachttijd misschien wel een uur duren om de boot naar Pulau Pangkor te nemen. In vergelijking met de bestaande veerdiensten van Lumut scheelt dat tijd. Vanaf de privésteiger bij Marina Island vertrekken de veerboten en privécharters regelmatig naar verschillende delen van het eiland Pangkor. Aangezien het Marina Island Resort een privéresort is, moeten alle passagiers van de veerboot eerst lid worden van het resort om aan boord van de ferries te kunnen gaan.
Een jaarlijkse betaling van ongeveer één Euro voor een enkel lidmaatschap en een jaarlijkse vergoeding van twee Euro voor een lidmaatschap van een gezin voor de duur van een jaar. Alleen veerboottickets op deze 2 manieren zijn beschikbaar.
Het eerste vertrek is om 07:15 uur, het laatste is om 20:30 uur. Vertrek is om het uur in de niet-piekperiode en tijdens piekperioden zijn de vertrektijden met tussenpozes van 15 minuten.


Boot naar Pangkor

xx

Lumut - De reeds lang bestaande en oudste vertrekpunt op het vasteland is in de stad Lumut. Het ligt op een aantrekkelijke en ontspannen plek in de stad, vlakbij een bazaar. Bussen van KL en andere plaatsen brengen je naar het busstation naast de pier. Vanaf de pier in Lumut vertrekken de veerboten regelmatig naar verschillende delen van het eiland Pangkor. Retourtarief is ongeveer 3 Euro en het ticket is een maand geldig.
De eerste ferry vertrekt vanuit Lumut om 7.00 uur en de laatste om 20.30 uur. De eerste ferry vanuit Pangkor vertrekt om 6:30 uur en de laatste om 20:30 uur. De boten vertrekken met tussenposes van 30-45 minuten, afhankelijk van het tijdstip van de dag, en de overtocht duurt meestal niet langer dan 45 minuten. Er zijn twee belangrijke ferrystops voor de bewoners van het eiland Pangkor; de SPK-steiger in Sungai Pinang Kecil en de Pangkor-steiger in Pangkor Town. Toeristen moeten stoppen bij de 2e pier in Pangkor Town, omdat dit de belangrijkste stadje op het eiland Pangkor is en het plaatsje dichter bij de verschillende stranden aan de westkust van het eiland ligt. De eerste stop was in Sungai Pinang Kecil.
De 3e pier, de Pangkor Island Beach Resort Jetty (voorheen Pan Pacific Jetty) bij Teluk Dalam, is exclusief voor gasten van dat hotel.

Als je met de bus reist, word je bij de ferry afgezet. Wanneer je met de auto reist, moet je zeker een stop maken in Teluk Intan, waar een scheve toren, die lijkt op de toren van Pisa. Ook in deze regio zijn leuke plaatsjes te ontdekken, zoals Kampar, Gopeng of Kuala Selangor. Hierover vind je op deze site genoeg. Bekijk het eens en ontdek het echte Maleisië.
Wij hebben ons een keer direct van de luchthaven laten vervoeren naar Lumut. Na de landing stond men ons in de terminal op te wachten (om 07.00 uur). De rit naar Lumut duurde vier uur. De rit was geregeld door het hotel, waar ik contact mee had opgenomen. De prijs van het ophalen was ca. 80 Euro De dagen, dat we in Lumut waren hebben we een auto gehuurd, voordat we de boot namen.
Een tip om te bezoeken bij Lumut: Tua Pek Kong Tempel.


De jetty

 


Voor bussen of boot naar Pangkor 

 

  Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite