MALAYSIA
SITE

Kuala Lumpur
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

National Palace Royal Museum
Ben van Wijnen

"Het oude koninklijke paleis is het monumentale gebouw van Kuala Lumpur. Het was oorspronkelijk het privťhuis van Chen Zhenyong, een rijke Chinese zakenman. Later werd het de residentie van het Maleisische staatshoofd en is sindsdien omgezet in een monumentaal museum voor toeristen om te bezoeken. De architectuur van het paleis is buitengewoon elegant. De omgeving is vol met groen en verse flora; een prachtige omgeving."

Het Oude Koninklijk Paleis of het Istana Negara werd gebouwd in 1928 en was oorspronkelijk de residentie van een Chinese miljonair. Tijdens de Japanse bezetting van 1942 tot 1945 werd het gebruikt als mess voor de Japanse officieren. Na de overgave van de Japanners werd het mooie gebouw gekocht door de Selangor State Government. Het werd gerenoveerd en vanaf dat moment was het gebouw "het paleis van Zijne Majesteit de Sultan van Selangor" tot het jaar 1957.

Vervolgens werd het aangekocht door de federale regering om te worden omgezet in de Istana Negara (Koninklijk Paleis) voor de Yang diPertuan Agung, de Maleisische koning. Het koninklijk terrein is omheind en aan de voorzijde van de poort waren twee wachtposten, waar de leden van het Koninklijk Cavalerie de ingang bewaakten. Het paleis was toentertijd niet toegankelijk voor het publiek. De hoofdingang had ook nog Koninklijke wachtposten te paard bij de toegangspoort en dit was ťťn van de meest gefotografeerde attracties voor de bezoekers van het paleis.


 

xx Maar in november 2011 verhuisde de koninklijke familie naar de nieuwe Istana Negara aan de Jalan Tuanku Abdul Halim. Tegenwoordig is het oude paleis een museum, dat iedereen kan bezoeken. Ze moesten het omzetten in het Koninklijk Museum en aanduiden als "Oude Istana Negara".
Het Koninklijk Museum opende zijn deuren op 1 februari 2013 en bevindt zich in het oude nationale paleis, de voormalige officiŽle residentie van de koning en koningin van MaleisiŽ.
Het prachtige gebouw is nu open voor het publiek voor een toegangsprijs van RM5 (en RM10 voor niet-MaleisiŽrs). Na het kopen van een kaartje kun je het paleis in. In het uitgestrekte gebouw met twee verdiepingen krijgen bezoekers een idee van het privťleven van de koning en de koningin.
Je krijgt een rondleiding van een gids, die vroeger ťťn van de bewakers was.
Wanneer je het uitgestrekte paleis van twee verdiepingen binnenstapt, word je begroet door prachtige kristallen kroonluchters en ingewikkeld ontworpen plafonds. Er zijn in totaal 22 paleisachtige ruimtes zoals het koninklijk kantoor, eetzalen en rustruimte.
Het grote gebouw biedt bezoekers ook nog iets persoonlijks. Dat zit in een aparte en meer private vleugel van het oude paleis. De vleugel herbergt de slaapkamer van de koning en de koningin.


 
De bezoekers kunen rondzwerven over het paleisterrein, alsof jij alleen bent. Het feit dat dit een 'levend' museum is, betekent dat alle indeling en meubels nog steeds hetzelfde zijn, zoals het was toen het paleis werd gebruikt toen het de officiŽle residentie van de koning en de koningin was.
Gasten kunnen ook de Balairong Seri bezoeken. Dat is de troonzaal (Balairong Seri). De majestueuze kamer in prachtige gouden tinten is de kroningslocatie van de Yang di-Pertuan Agong. Er zijn ook seizoensgebonden tentoonstellingen in het museum, met koninklijke privťcollecties.
Degenen die altijd verlangend naar een paleis hebben gekeken, zullen genieten van de kans om het interieur van dit Koninklijk Museum te bezichtigen. Dit voormalig paleis zal hun verlangen naar de glamour van het koninklijke leven in MaleisiŽ gerust stellen.


xx


Foto hierboven: het kantoor van de koningin, ingericht in warme tinten bruin en donkerroze, is waar ze haar gasten in het oude paleis ontvangt.

Adres: Syed Putra Road
Om er te komen: De beste manier om de Istana te bezoeken is door de KL Hop-on Hop-off bus, die hier een halte heeft. Anders zou je een taxi kunnen nemen, omdat er geen stadsbusdienst hier naar toe rijdt.

Het nieuwe paleis.
De Istana Negara (Maleis voor Nationaal Paleis) is tegenwoordig de officiŽle residentie van de Yang di-Pertuan Agong, de monarch van MaleisiŽ. Het is gelegen langs Jalan Tuanku Abdul Halim (voorheen Jalan Duta) in Segambut, in het noordwesten van Kuala Lumpur.

 

 

Bustickets boeken is gemakkelijk:

   Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite