MALAYSIA
SITE

Perlis
-- Perlis "de kleinste Staat"
-- Perlis Provinciekaart
-- Arau
-- Gua Kelam (cave)
-- Kangar
-- Kangar Map
-- Kuala Perlis
-- Kuala Perlis by Bus
-- Kuala Perlis Hotel
-- Padang Besar
-- Snake & Reptile Farm
-- Timah Tasoh Lake
-- De Westkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Padang Besar (Thaise grens)
Ben van Wijnen

the Station
het stationsgebouw
 

Padang Besar is de grensovergang naar Thailand. Op de overdekte markt kun je hier koopjes vinden uit zowel Thailand als MaleisiŽ. Veel kooplui kopen hier imitatie spijkerbroeken van Calvin Klein of tassen van Prada. Verder kun je ook andere kleding, leder- ,en huishoudelijke artikelen kopen.
De grensplaats is een "shopping heaven" en een populaire bestemming voor MaleisiŽrs, vanwege het belastingvrije winkelcentrum, dat zich tussen de grensposten van de twee landen bevindt. De stad trekt elk weekend en op feestdagen enkele duizenden bezoekers uit het schiereiland MaleisiŽ en Zuid-Thailand.
Er rijdt dagelijks een expres trein van de Kereta Api Tanah Melayu (KTM) tussen Kuala Lumpur en Bangkok. Deze trein is 's morgens uit Singapore vertrokken en stopt in Kuala Lumpur. Zo tussen de 16.00 - 17.00 uur vertrekt deze trein vanuit KL naar het noorden. Het is donker, wanneer de trein in Butterworth (bij Penang)aankomt. Trein is rond 9.00 in de noordelijkste deelstaat "Perlis", in het plaatsje Arau, waar de koning vandaan komt. Hier stappen passagiers uit, die naar Kuala Perlis gaan voor de overtocht naar Langkawi. Vanaf Langkawi kun je met de boot naar Thailand (Satun).
Omstreeks 10.00 uur is de trein in Padang Besar.
Over de exacte tijden kan ik niet zeggen, want alles is afhankelijk van vertragingen. Informeer dus tijdig op KLSentral in Kuala Lumpur. Als je een kaartje koopt, kun je kiezen voor de eerste en tweede klasse. In beide klasse heb je een slaapaccommodatie. In de derde klasse heb je alleen een stoel.
 

 De trein stopt dus in PADANG BESAR, waar een heel lang perron de Maleise met de Thaise kant verbindt.
Tot voor enkele jaren moest men van een Maleise trein overstappen in een Thaise, maar dat is tegenwoordig achterhaalt.
Je moet echter nog steeds wel uitstappen met je bagage en langs de immigratie en de douane.
Bij de immigratie lever je het witte formuliertje weer in, dat bij binnenkomst van MaleisiŽ hebt ingevuld en bij de Thaise douane wordt gevraagd of je nog iets hebt aan te geven. Daarna kun je weer aan boord van dezelfde trein, die je naar Bangkok zal brengen.
De grensovergang is slechts open van:
06.00 uur tot 22.00 uur.

Je kunt de reis naar Padang Besar ook per bus maken. Vanuit Kuala Lumpur vertrekken de bussen vanaf het busstation Pudu Sentral. Je moet een kaartje kopen bij loket 21, 22 of 23. De bussen rijden 4x per dag naar Padang Besar: 09.30, 10.30, 21.30 en om 22.30. De prijs is ongeveer RM45,-  Vraag deze informatie ťťn dag van tevoren even in Pudu Sentral, want er kunnen natuurlijk veranderingen zijn.
Je komt in Padang Besar aan op de Jalan Masjid.

xx


a cup of coffee


Ook vanaf andere bestemmingen kun je met de bus naar de Padang Besar reizen. Op het eiland Penang kun je bijv. vertrekken van Sungai Nibong busstation.
Als je eenmaal de grens gepasseerd bent, zijn er regelmatige busverbindingen van de grens met Hat Yai. Vanaf deze stad kun je in allerlei richtingen reizen.

Padang Besar
Padang Besar

 

 


 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite