VISIT
 
MALAYSIA

 
Langkawi
-- Adelaarsplein
-- Eten op Langkawi
-- Excursies
-- Informatie
-- Hotels
-- Hotels (ligging)
-- Kabelbaan
-- Kilim Nature Park
-- Krokodillenboerderij
-- Langkawi
-- Langkawi - de reis
-- Langkawi - foto's
-- Openbaar Vervoer
-- Oriental Village
-- Pulau Payar
-- Rebak Marina
-- Seven Wells Waterval
-- Stranden Langkawi
-- Tax Free Winkelen
-- Thailand - Satun
-- Thailand - Koh Lipe
-- Underwater World
-- Wegenkaart Langkawi
-- Wildlife Park
-- Zomerpaleis van Anna
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Langkawi - Oriental Village

"Heel grappig het moet een oudmaleisisch dorp voorstellen maar lijkt op een pretpark met winkeltjes, wel grappig en het beginpunt voor de cable car is er dus wel leuk om doorheen te lopen."


Langkawi

Oriental Village staat bekend om z'n Langkawi Cable Car en Sky Bridge. Het is een Oriental dorp gebouwd rondom een meer met een kunstgalerij, dierententoonstelling, kleding, souvenirs en handwerk winkels, die verspreid liggen met een aantal lokale en internationale restaurants.

Oriental Village ligt bij Pantai Kok aan de westkant van Langkawi (raadpleeg de wegenkaart). Het ligt voorbij de luchthaven bij Padang Matsiarat. Gewoonlijk is het daar druk met bezoekers, die er op eigen houtje komen of met een busexcursie meekomen. Het dorp ligt niet ver van het Berjaya Beach Resort.
Bij de meeste excursies, die je op eiland maakt, is een bezoek aan het Oriental Village inbegrepen. Vooral omdat een kaartje voor de Cable Car en Sky Bridge inbegrepen is. Er zijn vaak wachtrijen voor sommige attracties, wanneer je wat later in de morgen of in de vroege middag komt.

Voor sommigen betekent het Oriental Village hetzelfde als "Langkawi Cable Car," maar het dorp heeft echt meer te bieden, dan alleen een ritje met de kabelbaan. Er zijn meer dan 50 andere attracties, die je hier kunt zien/ doen, zoals restaurantjes, bars, kledingzaken, een boutique hotel met 30 kamers en er is een spa. Eigenlijk is het de grootste attractie uit het noorden van Maleisië.

xx

 


ATTRACTIES
Natuurlijk is de belangrijkste attractie in het Oriental Village de Cable Car met zijn Sky Bridge boven op de berg. Behalve het spannende ritje naar de top van Mount Machincang, biedt het Oriental Village olifantenritjes, ATV routes, motorcross ritjes en SEGWAY in en rond het Oriental Village.

Een spannend ritje met de Langkawi Cable Car brengt u naar een hoogte van 709 meter naar de top van Mount Machincang. Dit is een onvergetelijke ervaring in uw vakantie op Langkawi.
Eenmaal op de top aangekomen van Mount Machincang is het uitzicht op de omgeving spectaculair en adembenemend. De rotsformaties, die je ziet worden wel "the Birthplace of the Region" (de bakermat van de omgeving) genoemd.
The Sky Bridge is gebouwd bovenop Mount Machinchang. Je moet met de kabelbaan naar boven tot het eindpunt. De hangbrug hangt aan een 82 meter hoge pilon (pilaar) op ongeveer 100 meter boven de grond. De gebogen brug zweeft boven het landschap en geeft de bezoekers een spectaculair uitzicht. Zo zwevend boven boven de maagdelijke jungle heb je prachtige vergezichten.

Langkawi Elephant Adventures biedt de bezoekers de gelegenheid om een ritje te maken op een olifant. Eén van de belangrijkste olifanten heeft geacteerd op de set van "Anna and the King" met in de hoofdrollen Jodie Foster en Chow Yuen Fatt.

De naam van deze imposante olifant is Lasah. Hij heeft zijn beide slagtanden nog en wacht geduldig op zijn gasten, die een ritje op hem willen maken.

Er zijn ook twee andere olifanten, waar je een ritje mee kunt maken. Niet alleen is Lasah populair onder toeristen in het Oriental Village, vanwege zijn optreden in "Anna and the King", maar ook van reizende shows en commercials.
Hij is zeer zeker de ster van Oriental Village. Het is hier geen dierentuin; je kunt alleen een ritje op de olifanten maken. Probeer direct na aankomst een ritje te boeken of van tevoren te reserveren. Je kunt ook een mand met voer meenemen voor de olifanten.

xx

 

Heb je ooit wel eens op een Segway gereden? Wel, hier is je kans, want er is een winkel, die ze verhuurt. Het is een leuke manier om Oriental Village te ontdekken, zonder dat je je een weg hoeft te banen met je ellebogen door de mensen. SEGWAY Transporters zijn de vervoermiddelen van de toekomst. Je kunt zelf de snelheid bepalen en draaien in elke richting. Je hebt de keuze tussen een begeleide rit door de Oriental Village, of je kunt bij Mount Machincang oefenen.

Ga ook eens kijken bij de getrainde adelaars bij de Falconry Encounters bij de Animal Adventures tentoonstelling. Daarna kun je een bezoek brengen aan Tiger! Gallery & Exhibit, waar je Zanah kunt bewonderen, een Maleise vrouwtjes tijger met het karakter van een volwassen kat – bekijk het eens, hoe ze ravot en bij het water speelt.

Er is ook een kinderboerderij in het Oriental Village. Tegen de achtergrond van de bergen en het weelderige groen, ziet de boerderij er prachtig uit. Er zijn verschillende dieren, groot en klein. Van hert tot konijn, dieren waar kinderen van houden.

Open: Oriental Village – 24 uur; winkels – 10:00 – 19:00
Adres: Burau Bay, 07100
Tel: +604 959 3099


 

  Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite