MALAYSIA
SITE

Kuala Lumpur
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Nationaal Museum
Muzium Negara

Ben van Wijnen

"Het gebouw heeft een prachtig, traditioneel Minangkabau-stijl dak en een hoofdingang geflankeerd door twee grote muurschilderingen van Italiaans glasmozaÔek die de belangrijkste historische gebeurtenissen en culturele activiteiten van het land uitbeelden. Een paar jaar geleden onderging het Nationaal Museum een ​​uitgebreide renovatie, waaraan een geheel nieuwe galerij was toegevoegd."

National Museum

Het Nationaal Museum (Muzium Negara) is het belangrijkste museum van Malaysia. Nadat je een kaartje hebt gekocht, kom je in een grote entreehal, waar kleine tentoonstellingen worden gehouden. Aan de linker- en rechterkant zijn twee grote vleugels emt drie verdiepingen. Hier bevinden zich een Historische gedeelte, een gedeelte met voorwerpen van ijzer (van potten tot messen en zwaarden), een gedeelte met muziekinstrumenten, een cultureel gedeelte, sport en een natuur historische gedeelte.

De begane grond toont de geografische en natuurlijke geschiedenis van het Maleisische schiereiland, beginnend met het stenen tijdperk, de bronstijd en de ijzertijd, van hindoe-boeddhistische koninkrijken tot het islamitische sultanaat Malakka.
De tweede verdieping is gewijd aan de koloniale geschiedenis die helemaal naar de onafhankelijkheid leidde. Er zijn kopieŽn van de koninklijke hoofddeksels van Maleisische heersers.
De centrale hal herbergt tijdelijke tentoonstellingen en in deze hal worden met tussenpozen thematische en speciale tentoonstellingen gehouden om het bewustzijn van de diverse cultuur en het erfgoed van het land te bevorderen.
 
Het museum legt sterk de nadruk op de Maleise wereld en een aanzienlijk deel is gewijd aan de oprichting van de United Malay National Organization, ťťn van de partijen van het National Front (Barisan Nasional). Er zijn weinig of geen vermeldingen van de betrokkenheid van de Malayan Chinese Association en het Maleise Indian Congress. Deze drie partijen hebben samengewerkt om op 31 augustus 1957 de onafhankelijkheid van MaleisiŽ te bereiken.
xx


x

xx De uitstallingen variŽren van vrijstaande tableaus met culturele evenementen, zoals bruiloften, festivals en kostuums; tot traditionele wapens, muziekinstrumenten, kunstnijverheid, keramiek en flora en fauna.
In de buurt van het museumgebouw zijn er een aantal openluchtvertoningen van vervoer in MaleisiŽ, vroeger en nu. Buiten, op het terrein van het museum bevinden zich ook voorwerpen, zoals een oude locomotief, oude auto's en een replica van een oud Maleis paleis.

Een andere attractie van het museum is een oud Terengganu-houten paleis van originele grootte, bekend als Istana Satu. Dit gebouw is van traditionele Terengganu-Maleisische architectuur, in de vorm genaamd "Rumah Tiang Dua Belas". De Istana Satu werd in april 1974 gebouwd op het terrein van het Nationaal Museum.
Naast de Istana Satu staan ​​twee keliriengs of begraafpalen. Een kelirieng is gemaakt van een enorme hardhouten boomstam, van boven naar beneden uitgesneden. Aan de zijkanten is een ruimte gevormd voor de lichamen van slaven en volgelingen en aan de bovenkant uitgehold om de pot met de botten van het opperhoofd te plaatsen.  

Het Nationaal Museum werd opgericht op de plaats van het voormalige Selangor Museum. Het werd pas in 1963 geopend, hoewe het gebouw er al in 1888 was.
Het museum ligt aan de rand van Taman Tasik Perdana ( oftewel de Kuala Lumpur Lake Gardens). 

 

Het Orang Asli Craft Museum toont de kunst en het handwerk van de Orang Asli-bevolking, de inheemse gemeenschappen die voornamelijk in landelijke gebieden op het Maleisische schiereiland wonen. Het museum legt uit hoe er 18 verschillende stammen van Orang Asli zijn, verdeeld in 3 hoofdgroepen, de Negrito, de Senai en de Proto Malay. Hun handwerk, met name het houtsnijwerk van de Mah Meri- en Jah Hut-stammen, inclusief maskers en figuren, wordt zeer gewaardeerd door verzamelaars.

Adres:Jalan Damansara
Telefoon: (0)3 2282 6255
E-mail: info@museum.gov.my
Vervoer: Bangsar LRT station of de bus naar Jalan Travers
Openingstijden: Dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur


The entrance of the National Museum

xx


 

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite