MALAYSIA
SITE

Miri
-- Miri
-- Miri Airport
-- Miri Busstation
-- Miri - Bus Brunei
-- Miri Hotels
-- Miri Nightlife
-- Miri Plattegrond
-- Brunei
-- Niah, de Grotten
-- Sarawak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 MIRI Bus Terminal  

"De meeste guesthouses van Miri organiseren graag privévervoer naar bestemmingen in de omgeving, zoals Lambir Hills National Park en Niah National Park.
Autohuur begint bij ongeveer RM120 per dag. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van huurauto's verrassend beperkt kan zijn en dat vooraf reserveren aanbevolen is."


het busstation van Miri

Miri is de op een na grootste stad van Sarawak (met ongeveer 300.000 inwoners), gelegen aan de noordkust nabij de grens met Brunei. Miri, bekend onder de bijnaam "Oil Town", is de geboorteplaats van de Maleisische petroleumindustrie, aangezien de stad werd gesticht in 1910 toen de eerste oliebron werd geboord door Royal Dutch Shell en sindsdien heeft petroleum de economie van de stad en ontwikkeling sindsdien.
Miri is de belangrijkste toeristische toegangspoort tot de Niah-grotten, waardoor het een van de favoriete bestemmingen voor ecotoerisme is en kan worden genoemd als de "Resort City". Dus je hebt de bus nodig om naar de Niah Caves te gaan.

Express Bus Terminal, ook wel Pujut busstation genoemd, ligt op ongeveer. 4 km ten noorden van het stadscentrum. Er zijn frequente stadsbussen (van 5.00 tot 21.00 uur, duurt 20-30 minuten) naar het nabijgelegen winkelcentrum Boulevard. De bushalte is bij het voetgangersviaduct en ongeveer 5 minuten lopen van het busstation. De taxi kost RM 20-30.

 • Vanuit andere Sarawak-steden: Talloze busmaatschappijen zoals Biaramas, Suria Bus Express en Borneo Highway Express verbinden Miri met andere Sarawak-steden, zoals Kuching, Sibu en Bintulu. De meeste expresbussen vertrekken vanaf de Express Bus Terminal. Vanaf Bintulu duurt de busrit ongeveer 4 uur en kost MYR 50.

 • Vanuit Brunei: Sinds eind 2016 zijn er twee directe verbindingen tussen Bandar Seri Begawan en Miri. PHLS Express exploiteert een speciale BSB-Miri-service en verlaat BSB om 07:00 en 13:00 uur. In Miri vertrekken bussen vanaf het langeafstandsbusstation om 08:15 en 15:45 uur. Het tarief is B $ 20 BSB voor Miri. De andere dienst is EVA Express, met bussen van BSB naar Kuching enz., Die door Miri rijden.
  Let op er is geen lokale busdienst meer tussen Miri en Kuala Belait in Burunei. De enige busverbinding tussen twee steden zijn bovengenoemde expresdiensten. Het maakt een stop in Kuala Belait en het tarief vanaf Miri is B $ 15, dus het kost meer als je een lokale bus neemt vanaf BSB en een verbinding maakt in Kuala Belait.

 • Van/ naar Kota Kinabalu, Sabah: Bintang Jaya Express opende een nieuwe route van Miri naar Kota Kinabalu (KK) en keerde terug in november 2008. De route gaat van Pontianak in Indonesië naar Kuching, Miri, Limbang, Lawas en eindigt in KK Wawasan Bus Terminal. De bus vertrekt op maandag om 8.00 uur uit Miri, Woensdag en vrijdag. De reis duurt ongeveer 10 uur zonder van bus te wisselen. Vanaf KK vertrekt de bus op dinsdag, donderdag en zaterdag om 7.30 uur.

 • Van/ naar Niah Caves: Bas Suria vertrekt regelmatig vanaf de Miri Express Bus Terminal naar Batu Niah stad. De reis duurt ruim een ​​uur. Vanaf Batu Niah kun je een speedboot nemen of naar het hoofdkwartier van het Niah National Park in Pengkalan Batu lopen.


 •  

  De busreis die van Miri naar Brunei vertrekt, is redelijk comfortabel en goedkoop. De twee comfortabele busaanbieders vertrekken met hun busdiensten drie keer per dag, één op 7.45 uur 's ochtends van het busbedrijf Borneo Express en een andere op 8.15 AM in de ochtend en om 15.45 PM in de namiddag van de busonderneming PHLS. Toeristen hebben op zijn minst een goede hoeveelheid opties om gemakkelijk en comfortabel terug te reizen.
  Het gebruikelijke vertrekpunt voor de bussen in Miri is de Bus Terminal, vanwaar een passagier kunnen instappen in de bus. Het vertrekpunt in Brunei, waar je kunt opstappen, is aan de Waterfont in Bandar Seri Begawan voor degenen die met PHLS-bussen reizen. Anderen moeten uitstappen bij Temburong of de Kuala Belait-punten, wanneer je met de Borneo Express reist.

  Miri wordt steeds populairder als een adventure / ecotoerisme bestemming. Miri geniet van warme tropische weer met veel zon het hele jaar door. Er zijn goede weg- en luchtverbindingen. Luchthaven Miri ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad. Er zijn regelmatige vluchten naar Kuching (de hoofdstad) en Kuala Lumpur (de hoofdstad), waar de reizigers een aansluitende vlucht kan nemen naar het buitenland.

  xx

   
  Food Centre Miri

   

 

 

   Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite