MALAYSIA
SITE

 

Miri
-- Miri
-- Miri Busstation
-- Miri - Bus Brunei
-- Miri Hotels
-- Miri Nightlife
-- Brunei
-- Niah, de Grotten
-- Sarawak
 
-- Afstandstabel Sarawak
-- Bako National Park
-- Bario
-- Batang Ai National Park
-- Iban (de bevolking)
-- Jangkar Waterval
-- Kuching
-- Longhouses
-- Lundu/Gunung Gading
-- MASwings
-- Miri
-- Mulu National Park
-- Neushoornvogels
-- Neusaap
-- Niah, de Grotten
-- Openbaar vervoer
-- Orang Oetans
-- Pinnacles (rotspunten)
-- Sarawak
-- Sarawak - Annelies
-- Semenggoh
-- Sibu
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Maleisië Specialisten
Maleisië met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
 MIRI Bus Terminal  

"De meeste guesthouses van Miri organiseren graag privévervoer naar bestemmingen in de omgeving, zoals Lambir Hills National Park en Niah National Park.
Autohuur begint bij ongeveer RM120 per dag. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van huurauto's verrassend beperkt kan zijn en dat vooraf reserveren aanbevolen is."


At the Bus Terminal Miri

Miri is de tweede grootste stad in Sarawak (met een bevolking van ongeveer 300.000 inwoners), ligt aan de noordkust nabij de grens van Brunei. Miri, is ook bekend onder de bijnaam "Oil Town", want het is de geboorteplaats van de Maleisische aardolie-industrie. De stad werd gesticht in 1910, toen de eerste oliebron werd geboord door onze Koninklijke Shell en sindsdien is aardolie de economie, waarop de stad drijft.
Miri is ook de belangrijkste toeristische toegangspoort tot verschillende nationale parken, zoals de Niah Caves. Hierdoor is het één van de favoriete bestemmingen voor het ecotoerisme, zodat het ook wel 'badplaats' genoemd kan worden.

De Express Bus Terminal wordt ook wel Pujut busstation genoemd en het ligt ongeveer 4 km ten noorden van het stadscentrum. Er zijn frequente stadsbusdiensten (van 05:00 tot 21:00 uur, duurt 20-30 minuten) van het busstation naar de nabijgelegen Boulevard Shopping Mall in de stad. De bushalte bevindt zich bij het voetgangersviaduct en op ongeveer 5 minuten lopen van het busstation. De taxi kost RM20-30.

  • Vanuit ander steden in Sarawak: arriveren er talloze busmaatschappijen zoals Biaramas, Suria Bus Express en Borneo Highway Express. Ze verbinden Miri met andere Sarawak-steden zoals Kuching, Sibu en Bintulu. De meeste express-bussen vertrekken vanaf de Express-Bus Terminal. Vanaf Bintulu duurt de bus ongeveer 4 uur en kost RM 50.

  • Vanuit Brunei: vanaf eind 2016 zijn er twee rechtstreekse verbindingen tussen Bandar Seri Begawan (BSB), de hoofdstad van Brunei, en Miri. PHLS Express heeft een speciale BSB-Miri-dienst en vertrekt uit BSB om 07:00 en 13:00 uur. In Miri vertrekken bussen van het interlokale busstation om 08:15 uur en 15:45 uur. Het tarief is 20 Brunie-dollar voor Miri. De andere dienst is EVA Express, met bussen van BSB naar Kuching enz. Deze rijden via Miri.
    Let op: er is geen lokale busdienst tussen Miri en Kuala Belait (grensplaats) in Brunei. De enige busverbinding tussen de twee steden zijn bovengenoemde expressdiensten. Het maakt stop in Kuala Belait en het tarief van Miri is 15 Brunei-dollar. Het kost meer, als je een lokale bus neemt vanuit BSB en naar Kuala Belait rijdt.

  • Van/ Naar Kota Kinabalu, Sabah: Bintang Jaya Express heeft een nieuwe verbinding geopend van Miri naar Kota Kinabalu (KK). De oude route liep van Kuching, Miri, Limbang, Lawas en eindigde in KK Wawasan Bus Terminal. De bus vertrekt om 8.00 uur op maandag, woensdag en vrijdag om Miri. De reis duurt ongeveer 10 uur zonder van bus te wisselen. Vanaf KK vertrekt de bus om 7.30 uur op dinsdag, donderdag en zaterdag

  • Van/ Naar Niah Caves: Bas Suria vertrekt regelmatig van het Miri Express-busterminal naar de stad Batu Niah. De reis duurt meer dan een uur. Vanaf Batu Niah kun je een speedboot nemen of naar het hoofdkantoor van het Niah National Park in Pengkalan Batu lopen.

 
De busreis die van Miri naar Brunei vertrekt, is redelijk comfortabel en goedkoop. De twee comfortabele busaanbieders vertrekken met hun busdiensten drie keer per dag, één op 7.45 uur 's ochtends van het busbedrijf Borneo Express en een andere op 8.15 AM in de ochtend en om 15.45 PM in de namiddag van de busonderneming PHLS. Toeristen hebben op zijn minst een goede hoeveelheid opties om gemakkelijk en comfortabel terug te reizen.
Het gebruikelijke vertrekpunt voor de bussen in Miri is de Bus Terminal, vanwaar een passagier kunnen instappen in de bus. Het vertrekpunt in Brunei, waar je kunt opstappen, is aan de Waterfont in Bandar Seri Begawan voor degenen die met PHLS-bussen reizen. Anderen moeten uitstappen bij Temburong of de Kuala Belait-punten, wanneer je met de Borneo Express reist.

Miri wordt steeds populairder als een adventure / ecotoerisme bestemming. Miri geniet van warme tropische weer met veel zon het hele jaar door. Er zijn goede weg- en luchtverbindingen. Luchthaven Miri ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad. Er zijn regelmatige vluchten naar Kuching (de hoofdstad) en Kuala Lumpur (de hoofdstad), waar de reizigers een aansluitende vlucht kan nemen naar het buitenland.
 

 Sarawak (also Miri)
Easy Booking Bus Tickets Online: (klik)

 
Food Centre Miri

 

 

 

   Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite