MALAYSIA
SITE

Miri
-- Miri
-- Miri Airport
-- Miri Busstation
-- Miri - Bus Brunei
-- Miri Hotels
-- Miri Nightlife
-- Miri Plattegrond
-- Brunei
-- Niah, de Grotten
-- Sarawak
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 MIRI AIRPORT  

"Heerlijk en met een goede variŽteit aan eten, en de Sarawak 3-laagse thee was goed. Als u licht reist, verlaat u de luchthaven, steekt u de weg over en bevindt u zich in het commerciŽle centrum aan de rechterkant.
Als je op een vreemd uur reist en wat te eten wilt, kun je deze plek bezoeken. Op bestelling wordt het eten vers bereid. Voedsel is geschikt voor elk uur van de dag. Serveer ook pap en rijst. Er zijn ook warme dranken verkrijgbaar."


 

Miri Airport ligt 9,5 km ten zuidoosten van het stadscentrum van Miri. De luchthaven is de zesde drukste luchthaven van MaleisiŽ, en de tweede drukste van Sarawak na Kuching International Airport.
Miri Airport is een belangrijk knooppunt voor MASWings. De ligging in het midden van Maleisisch Borneo en dichtbij de grens met Brunei maakt het een geschikte hub voor landelijke luchtdiensten en een belangrijke toegangspoort tot Sarawak.
Het terminalgebouw met twee verdiepingen kan tot 2 miljoen passagiers per jaar verwerken.
Er zijn in totaal 15 incheckbalies, waarvan zes incheckbalies voor Malaysia Airlines / MASwings en vier voor AirAsia . Er zijn ook Malaysia Airlines/ MASwings en AirAsia computers om zelf in te checken, die bij de zij-ingang van de luchthaven zijn. De terminal is uitgerust met in totaal drie transportbanden in de bagagehal.
Op de luchthaven zijn verschillende winkels en eetgelegenheden te vinden, waaronder Starbucks , Coffee Bean & Tea Leaf , Marrybrown en Famous Amos. Malaysia Airlines / MASwings en AirAsia hebben elk een verkoopkantoor op de luchthaven. Er zijn twee startbanen op de luchthaven.
Het platform biedt nu plaats aan 7 vliegtuigen, 1 waaronder meerdere Airbus A330 en Boeing 777.

Sarawak controleert zijn eigen immigratie-autonomie. De toegepaste wetten vereisen dat alle passagiers die reizen met vluchten van buiten Sarawak (inclusief alle vluchten vanuit het schiereiland MaleisiŽ, de staat Sabah, het federale territorium van Labuan en andere landen) de immigratiescreening doorlopen bij de eerste binnenkomst van een Sarawakse luchthaven.
Er zijn tal van belastingvrije winkels op Miri Airport om goederen te kopen. Passagiers kunnen de beste parfums en cosmetica, chocolaatjes, tassen, modeartikelen, snoep, brillen, zonnebrillen en zacht speelgoed kopen. Er zijn verschillende winkels, waaronder superstores, cadeau- en ambachtswinkels en kledingwinkels.

Er zijn tal van moderne faciliteiten beschikbaar op de luchthaven van Miri, waaronder bankfaciliteiten, internettoegang, openbare telefoons, cafťs, restaurants, belastingvrije winkels, apotheken, EHBO-diensten, conferentieruimtes, multifunctioneel vergader- en evenementencentrum, rolstoelservices, assistentie van het personeel, geldautomaten, en bagageruimtes.
xx

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
   
AirAsia Johor Bahru, Kota Kinabalu, Kuala Lumpur (KLIA), Kuching, Singapore
   
Malaysia Airlines Kuala Lumpur (KLIA), Kuching
   
MASwings Ba'kelalan,†Bario,†Bintulu,†Labuan,†Lawas,†Limbang,†Long Akah,†Long Banga,†Long Lellang,†Long Seridan,†Marudi,†Mukah,†Mulu,†Sibu
   
AsiaCargo Express Kota Kinabalu,†Kuala Lumpur (KLIA),†Kuching

Voor de behoeften van de bezoeker heeft Miri Airport een gebedsruimte met moskeefaciliteiten voor moslim dames en heren. De kamer is passend ingericht voor moslimpassagiers.
Er is onvoldoende informatie over halalvriendelijk, alcoholvrij eten op Miri Airport. Het wordt aanbevolen, dat moslims vragen naar de halal-status van het eten, voordat ze dineren of gewoon kiezen voor vegetarisch eten! Er zijn verschillende foodcourts beschikbaar op Miri Airport, waardoor passagiers verschillende opties hebben, zoals restaurants, cafťs en fastfoodrestaurants. Buiten de luchthaven zijn ook tal van halal-foodcourts beschikbaar.

 

 

 

   Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite