MALAYSIA
SITE

KL Shopping
-- Mines Shopping
-- Mid Valley Megamall
-- Pavilion
-- Starhill Gallery
-- Suria KLCC
-- Times Square
 
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

MINES
to cruise into
Ben van Wijnen

"The Mines Shopping Mall is het meest bijzondere winkelcentrum in Kuala Lumpur, het is een bestemming die je moet bezoeken wanneer je in Kuala Lumpur bent. Alle bekende warenhuizen, zoals Parksons, zijn hier vertegenwoordigd. Er is ook een Starbucks voor een bak hete of koude koffie. Deze plek geeft je een andere winkelervaring, omdat er een kanaal doorheen stroomt. Het is ook een leuke plek voor een romantisch diner met verschillende soorten gerechten om uit te kiezen."

Mines Shopping Fair

Het winkelcentrum is Mines is gewoon als alle andere winkelcentra. Daar is niets bijzonder aan. Het ligt net iets buiten stad, maar is met Metro Bus nr. 22 en KTM Komuter Train (Serdang Station) bereikbaar. Het winkelcentrum Mines is echter speciaal, omdat er een kanaal door heen gaat. Dit kanaal (1054 meter) verbindt twee meren: het North Lake en het South Lake.
Midden in het winkelcentrum vertrekken rondvaartbootjes, die over beide meren varen. Er is tussen de meren een verschil van 7 meter in hoogte. Dit wordt overwonnen door een sluis.

Het verhaal begint ongeveer 100 jaar geleden, toen een Chinese immigrant naar MaleisiŽ kwam. Hij ontdekte, niet ver buiten KL, een door de Europeanen verlaten tinmijn (dagbouw). Deze mijnen werden door hem geŽxploiteerd. Hij was de latere stichter van Kuala Lumpur, de Chinees Yap Ah-Loy.

Hij ontginde deze mijn verder en toen de mijn uitgeput was, bleven er twee grote gapende putten over. Eentje van 2 kilometer lengte en eentje van 1 kilometer lengte en allebei ongeveer 200 meter diep. Langzaam liepen deze putten vol met regenwater. Het North Lake en South Lake waren geboren.

In 1988 bouwde Tan Sri Lee Kim Yew bouwde Mines Resort City (MRC) met zeven bijzondere plekjes langs het North Lake (Seven Wonders of Malaysia). Hiervan is het Mines Wonderland, de Golfclub, het Winkelcentrum en het Palace of Golden Horses (hotel******) het belangrijkst.

xx

Shopping....
x

Je kunt in het winkelcentrum "the Mines". Je koopt een kaartje voor een tochtje over de twee ontstane meren. Tijdens de rondvaart vaar je langs de Zeven wonderen van MaleisiŽ. Ook bezit de oude premier van MaleisiŽ, dr Mahathir, een huis aan het North Lake.
Beide meren zijn verbonden met een kanaal van 1054 meter lengte. Het hoogteverschil, dat overwonnen moet worden, is 7 meter. Dus er zijn twee sluizen. Deze zie je op de rechter foto. Ze worden "lock 1 en 2" genoemd.
De blauwe deur van lock 2 (rechts) staat open. Uit lock 1 stroomt het water en de boot, die in deze sluis is zal spoedig op het North Lake varen.

Het duurde 1Ĺ jaar om het hele systeem te bouwen en het kostte RM15 miljoen. Het duurt 7 minuten om de sluis te vullen of leeg te laten lopen.
De sluis werd ontwikkeld door de Design Institute of Water and Conservancy & Hydropower of Inner Mongolia Peoples Republic of China.

xx

The lock
x

Golfen is een geliefde sport in MaleisiŽ, want bij een inspannende sport, zoals harlopen, zweet je erg veel.
Er bevindt zich langs het meer een golfclub met 18-holes. Deze werd ontworpen door Robert Trent Jones Jr.  In 1999 werd deze golfclub gekozen om de World Cup Golf te organiseren. Het was het eerste grote internationale golf toernooi, dat in MaleisiŽ werd georganiseerd.
De Mines Resort & Golf Club  is alleen voor enkele, geselecteerde mensen. Lid worden kun je slechts op uitnodiging. De service en de clubhouse faciliteiten zijn dan ook heel erg goed.

 

Golf Course
x

Palace of Golden Horses ligt aan de oever van het North Lake. Het is een 6-sterren hotel, wordt beweerd. Dit luxe hotel heeft 450 kamers en het is een mix van Moorse en Maleise architectuur.
Het hotel ligt op 20 minuten rijden van het centrum van Kuala Lumpur en 35 minuten van KLIA.
Uiteraard heeft het hotel goede faciliteiten en is het niet goedkoop.

De cruises:
North Lake - RM18,- (vertrek elke 30 min.)
South Lake - RM13,- (vertrek elke 15 min.)

 

Palace of the Golden Horses.

xx

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite