MALAYSIA
SITE

De Oostkust
-- Alle Eilanden
-- Gemok - Ferry
-- Mersing - Ferry
-- Mersing - Bus
-- Cherating
-- Johor Oostkust
-- Kelantan
-- Kuala Besut
-- Kuala Terengganu
-- Kuantan
-- Kota Bharu
-- Perhentian
-- Pahang
-- Redang
-- Terengganu
-- Tioman
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Mersing

"Als we bij het busstation van Mersing aankomen nemen we een taxi naar de steiger van de boot. Het is niet heel ver weg, maar te ver om te lopen met alle bagage. Best grappig hoe dat hier gaat: je haalt de kaartjes bij een balie op. Je moet naar een loket om belasting te betalen en bij het loket ernaast nog een speciale tax voor het marinepark waar onder andere het eiland Tioman in ligt te betalen. Daarna moeten we ons nog registreren bij een andere balie waar ze ook onze stoelnummers op de tickets zetten. Dan lopen we richting de boot. We krijgen een boardingpas mee van de meneer die de tickets controleert en 5 meter verder moeten we de boardingpas weer inleveren. Dan zijn we op de boot en willen onze stoelen opzoeken, we mogen echter gaan zitten waar we willen."

WAARSCHUWING BENEDEN!

Tegenwoordig is Mersing het vertrekpunt naar zeven prachtige eilanden in de Zuid-Chinese Zee, zoals Tioman, Pulau Rawa, Pulau Besar, Pulau Tengah, Pulau Tinggi, Pulau Pemanggil, Pulau Aur en Pulau Dayang. Je vindt alle eilanden onder het hoofdstukje "De Eilanden".
Enkele tientallen jaren geleden was het nog een slaperig vissersplaatsje. Er zijn  echter op Mersing-rivier nog steeds veel vissersboten. Er is een wet-market, waar men 's morgens vis verhandelt en er zijn ook visverwerkende industrieën.
Het stadje ligt dus aan de Zuid-Chinese zee bij de monding van de Mersing-rivier. De bevolking is, zoals aan de gehele Oostkust, overwegend Maleis. Ze leven meestal van de visvangst, hoewel er ook rubberplantages zijn en er tin wordt gewonnen.
De toeristen, die Mersing gebruiken om naar de mooie eilanden van de Seribuat Archipelago te gaan, leveren werkgelegenheid op en daarmee geld voor de bevolking. Daarnaast heeft Mersing een haven, die regelmatig wordt gebruikt door schepen op weg naar het noorden of zuiden. Over de weg (heel goed begaanbaar) is Mersing verbonden met Kuantan in het noorden en Johor Bahru en Singapore in het zuiden.

 


de jetty

Dagelijks arriveren volle bussen met toeristen uit Kuala Lumpur, Johor Bahru, Singapore, Kuantan.
Het busstation bevindt zich bij het winkelcentrum "R&R Plaza". Dit bevindt zich allemaal bij de ferry. De toeristen komen uit de bus, kopen een kaartje en vertrekken naar één van die prachtige eilanden in de Zuid-Chinese Zee.
Bij het busstation bevinden zich ook nog heel veel taxi's Deze zijn niet bedoelt voor het vervoer in Mersing. Deze taxi's brengen je naar Kuantan, Kuala Lumpur, Johor Bahru of naar het dichtstbijzijnde treinstation in  Kluang.
Mersing is, relatief gezien, een klein stadje met slechts enkele straten en een klein industriepark. Deze zijn met elkaar verbonden  door rotondes. Als je Mersing wilt bekijken, kun je dat lopend gemakkelijk in één uur doen. Daar is dus geen taxi voor nodig.
De lokale bussen, die in de stad en omgeving rijden, hebben een ander busstation. Zij brengen je bijvoorbeeld naar Tanjong Leman, waar boten naar andere eilanden vertrekken (Pulau Sibu e.d.).

In het stadje Mersing vind je naast "gewone" winkeltjes ook reisagentschappen. Hier kun je bijna alles regelen: een kamer of chaletje op het eiland en je kaartje (enkele reis) voor de boot. Je moet alles vooraf betalen.
Er zijn ook diverse restaurants (zelfs een KFC), waar de keuken een mixture is van alle gerechten uit het gehele land.

Guesthouses, hotels bieden eendaagse excursies aan naar rubberplantages, palmolieplantages e.d. Een andere populaire eendaagse excursie is snorkelen bij één van de 4 of 5 eilanden, die voor de kust liggen.

Het nachtleven van Mersing stelt niet veel voor. Er zijn enkele clubs, maar deze zijn niet de veiligste plekjes om te vertoeven. Wees dus een gewaarschuwd mens!

Air strip at the beach of Mersing.
Mersing Airport

In tegenstelling tot wat ik op de pagina  van Rawa beweer: Mersing heeft wèl een vliegveld. Het is alleen niet zo groot. Het heeft een lengte van zo'n vierhonderd meter en de breedte is slechts enkele meters. De landingsbaan is van gras. Het vliegveldje wordt voornamelijk voor de sport gebruikt: parachute springen.
Je zult er geen vliegtuigen van Malaysia Airlines of Berjaya Air zien.
Op de foto kun je de landingsstrip zien (dichtbij het strand). Deze foto werd gemaakt uit zo'n eenmotorig sportvliegtuigje. De officiële naam van de luchthaven is: Mersing Airport.

 

Het strand van Mersing gebruikt je niet om te zwemmen. Het is té vies (plastic flessen en andere rotzooi). Daarnaast is het ondiep en bedekt met modder. Het dichtstbijzijnde strand om heerlijk te zwemmen bevindt zich in Air Papan. Een taxi brengt je er voor RM15 heen. Air Papan ligt afgelegen. Het strand is onwaarschijnlijk mooi en verlaten. Er zijn wel chaletjes te huur, maar het is normaliter er stil. Het strand is alleen in het weekend een populaire picknickplaats.
Het dorpje Air Papan wordt geflankeerd door enkele heuvels, waarop verschillende soorten palmen groeien.  Hier wordt op 1 mei het "Pesta Air Papan" (Air Papan Festival) gevierd. Deze gebeurtenis trekt veel mensen, zodat de verhuurders van de chaletjes de vraag niet aan kunnen! Het is een vermakelijk festival met veel spelletjes en lekker eten. Er zijn natuurlijk ook culturele voorstellingen, zoals dansvoorstellingen.

Afgezien van het Pesta Air Papan trekt het strand dus in het weekend en op feestdagen meer bezoekers. Het water is er helder blauw en dit draagt natuurlijk bij aan zijn populariteit. Als het weer mooi is, kun je de contouren van de eilanden voor de kust zien.

The beach of Air Papan
Het strand van Air Papan

De ferry's in Mersing vertrekken naar:

Tioman: gewone boot - de langzame ferry vertrekt om 11:30
Duur: 2 uur
Vanuit Tioman naar Mersing vertrekt deze om 8:00 
Enkele
reis RM25
speedboat
- vertrekt om 7:30, 13:00 Duur: 1,5 uur.
Vanuit Tioman 10:00,15:30 Enkele
reis RM30
Singapore: Dagelijks, vertrekt rond 13:00 Duur is ongeveer 3uur. Prijs RM200,- ,
(Vanuit Singapore vertrekt de boot om 9:00) Tijdens de regentijd vaart deze boot niet.
Pulau Besar: (vergis je niet met het andere Pulau Besar, dat bij Malakka ligt)
Vertrek 12:00 uur
(Vanuit Pulau Besar 10:00uur) Enkele reis
RM25,-
Pulau Rawa: Privé-eiland, waarvan het Rawa Island Resort de eigenaar is.
Vertrek 12:00 uur (Vanuit Pulau Rawa 10:00uur)
Let goed op of je prijs van je ticket al niet bij de boeking is betaald!
Pulau Tinggi & Pulau Sibu : Deze boten vertrekken ook uit Tanjung Leman (zie die pagina).


 

Om het gemakkelijk te maken:

FERRY TICKETS NAAR TIOMAN

< KLIK>

 

xx

 Bustickets boeken is gemakkelijk:

 

xx

Fishing Bay Resort

Voor reizigers die voor de bezienswaardigheden van Mersing komen, is Fishing Bay Resort een perfecte keuze. Vanuit hier kunnen gasten genieten van alles wat de levendige stad te bieden heeft. Niet minder uitzonderlijk is het feit dat veel attracties en monumenten in de buurt liggen, zoals Air Papan strand.
De faciliteiten en diensten die door Fishing Bay Resort worden geboden, garanderen een plezierig verblijf voor gasten. Voorzieningen zoals parkeerplaats, barbecuefaciliteiten, restaurant, fietsverhuur, rookruimte zijn direct beschikbaar voor het gemak van iedere gast.
Alle gastenkamers beschikken over een variëteit aan voorzieningen. Vele kamers beschikken zelfs over plasma tv, kledingrek, gratis welkomstdrankje, beddengoed, spiegel, zodat zelfs de meest veeleisende gast tevredengesteld zal zijn. De accommodatie biedt fantastische voorzieningenen, inclusief kano, dartbord, bergwandelpaden, zwembad (buiten), vissen, zodat u kunt onthaasten na een drukke dag in de stad. Ontdek een boeiende mix van professionele service en een breed scala aan voorzieningen in Fishing Bay Resort.

Meer informatie en foto's: Fishing Bay Resort |klik nu|

 


 

Mersing stad.

WAARSCHUWING
In Mersing zit een reisbureau, die alle toeristen voor Tioman of de andere eilanden uit de bussen "plukt". Vervolgens zeggen ze, dat je bij hen moet boeken, want alles zit "vol". Vervolgens betaal je veel te veel voor je accommodatie, die je nog nooit hebt gezien. Vaak zijn dit ook slechte huisjes. De bootreis kun je bij hen regelen, maarboek geen accommodatie. Boek voor de bootreis een enkele reis, want dan kun je de boot terug kiezen. Dan ben je van niemand afhankelijk. De naam van deze Travelagent is: "Island Connection". Op Tioman vinden ze dat reisbureau maar niets. Iedere toerist wordt in het huisje en het dorp van de travel agent geboekt.

Wie gaat duiken bij "Sunrise Dive Centre" kan een directe boot nemen naar Juara. Raadpleeg daarvoor de duikschool.


BUSSEN  NAAR  KUALA LUMPUR

Transnasional      
Vanaf Mersing naar KL   vertrektijden  
       

25D, Kaunter Plaza RNR,
Jalan Abu Bakar
Tel: 07 - 7995698

Loket sluit om 17.30

tel: 03 - 20703300,
of:  03 - 20720575
11.30 uur
12.00 uur
12.30 uur
17.30 uur
22.00 uur
22.15 uur
 
dagelijks
RM23,00
Controleer de vertrektijden en prijzen (bellen!). Alles is aan verandering onderhevig.
En geef s.v.p de juiste vertrektijden  en prijzen door, indien ze veranderd zijn!

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite