MALAYSIA
SITE

Algemeen
-- Afdingen
-- Batik
-- Boeken
-- Chinese Maleiers
-- Chinees Nwjr 2024
-- Drinkwater
-- Feesten in MaleisiŽ
-- Fietsen in MaleisiŽ
-- Geschiedenis MaleisiŽ
-- Homestay in MaleisiŽ
-- Klimaat en Geld
-- Kid Club MaleisiŽ
-- Koning - de huidige
-- Koophuis MaleisiŽ
-- Meren in MaleisiŽ
-- Pasar Malam
-- Pensioen MaleisiŽ
-- Politiek MaleisiŽ
-- Studeren MaleisiŽ
-- Strandhotels MaleisiŽ
-- Telefoneren
-- Tips
-- Trouwen MaleisiŽ
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Oases van Rust

Laat de rust van de meren vrede brengen in je hart

"De meren van MaleisiŽ zijn niet alleen interessant voor sportliefhebbers, natuurliefhebbers en avonturiers, maar ook voor natuuronderzoekers, botanici en dierkundigen.
Dit komt omdat de meren (of "tasik" in Maleis) toevallig de habitat zijn van een overvloed aan flora en fauna, met nog enkele soorten die wachten om ontdekt te worden."

Timah Tasoh Lake, Perlis (in het noorden)
Tasik Timah-Tasoh is een stuwmeer,dat langs de weg van Kangar naar de Thaise grens ligt. Het meer is niet te missen, want je krijgt het verschillende keren te zien. Het lijkt een natuurgebied, waar niets mogelijk is, maar er is wel degelijk een resort aan het meer. Het is een resort, dat buiten de paden van het toerisme ligt. Veel buitenlandse toeristen komen er niet, want die reizen meestal niet naar Perlis. Je kunt bij het resort verschillende watersporten beoefenen, zoals kajakken of vissen. Op het meer worden zeil- en surfwedstrijden gehouden.
Op de achtergrond van het meer ligt de exotische "Nakawan Range". Dit is het langste ononderbroken kalkstenen heuvelgebied tussen MaleisiŽ in Thailand. Het was lekker koel aan het meer. Er is duidelijk het gebrek aan bloeddorstige muggen, zelfs tijdens zonsopgang of zonsondergang.

Hier vertrek je met een bootje....

Tasik Chini, Pahang
Tasik Chini is een verzameling van een twaalftal meren, die met elkaar verbonden zijn. Het is een natuurlijk meer; geen stuwmeer. In grootte is het het tweede natuurlijke meer van MaleisiŽ. Allťťn Tasik Bera is groter. Het meer was verbonden met de Pahang rivier door de Chini rivier, maar daar ligt tegenwoordig een dam in. De belangrijkste activiteiten voor de toerist bij Chini: vissen, kamperen, jungle trekking, varen en Orang Asli nederzettingen bezoeken.
Om het meer leeft de Orang Asli. In dit geval zijn het de Jakun stammen, die nog met blaaspijpen op apen en andere oerwouddieren jagen.

Tasik Bera

Tasik Bera, Pahang
Tasik Bera is ťťn van de twee natuurlijke zoetwater meren op het schiereiland van MaleisiŽ. Het ander meer is Tasik Chini. Het meer heeft een complex ecosysteem met diverse soorten flora en fauna. Hier behoren inheemse planten en bedreigde diersoorten bij.
Tasik Bera heeft veel functies. het is een zoetwater reservoir, een spaarbekken na hevige regenval, broedkamer en voedselbron voor veel dieren.
Doordat er veel riviertjes in het meer uitkomen, treedt er echter ook vervuiling op. De eigenaren palmolieplantages gebruiken veel insecticiden. Door regenval komt dat in de rivieren terecht en uiteindelijk in het meer. Het meer is 35 km lang en zo'n 20 km breed. Het meer lijkt niet groot, omdat er veel pandanus op groeit. Niemand weet eigenlijk, hoe diep het meer is.
Het is er ongelofelijk stil en rustig.

Temenggor Lake, Perak
Onze gids Sulaiman maakte de voorbereidingen voor de tocht. Hij zorgde voor de boot, het eten en voor de kampeer benodigdheden. Van Suleiman kregen we onze eerste briefing: "De eerste overnachting is morgen in Kiroi en daarna trekken we verder naar Kampung Post Chiong voor de rafflesia en de zout likken,"†
Alhoewel de moesson was begonnen, is het waterniveau verrassend laag in Tasik Temenggor - het tweede grootste kunstmatige meer in het schiereiland na Kenyir van Terengganu.
Het meer is op sommige plaatsen wel 60 meter diep, desondanks is dit het terrein voor hen die een vergunning hebben om hier te varen. Onze "boatman" Zaida moest tussen boomstammen en uitstekende takken manoeuvreren. Na 40 minuten en heel nauwkeurig varen bereikten we Kiroi. Kiroi is een nederzetting van de Orang Asli. Het lag er uitnodigend bij op een zacht glooiende helling met aan de ene kant de inham en aan de andere kant het dikke oerwoud.

Tasik Kenyir -  Uitzicht van ons huisje.

Kenyir Lake, Terengganu
Tasik Kenyir is het grootste kunstmatige meer van Zuidoost-AziŽ. In 1985 hebben ze een stuwdam gebouwd en daardoor is een gebied van 260.000 ha . onder water komen te staan. Het landschap is heel bijzonder, er steken nog steeds midden op het meer boomstronken uit het water. Er liggen in het meer meer dan 300 eilanden en er komen zoín 40 rivieren in het meer uit.

Donderdagochtend vertrokken we met de auto richting Kenyir. We hadden alle tijd en daarom namen we een mooie rustige route. Onderweg zagen we een aapje dat de weg via de telefoonkabel overstak. Slim aapje, want we zien vaak doodgereden apen langs te kant van de weg liggen. Ook zagen we twee wilde zwijnen, maar die waren banger voor ons, dan wij voor hen, dus zij verdwenen direct weer in de bosjes. Natuurlijk zagen we geiten, koeien en waterbuffels. Vogels zie je niet zo veel als je in de auto rijdt, maar dit keer zagen we een prachtig blauwe ijsvogel. Hij bleef voor ons op een telefoonpaal zitten, dus konden we hem goed bekijken.

Pedu Lake, Kedah
Pedu Lake ligt op slechts vijf kilometer van de Thaise grens en het heeft een oppervlakte van 75 vierkantekilometer. Het ligt in ťťn van de oudste tropische bossen in de wereld. Het is een mooie en rustige plek om te bezoeken, het heeft een lange brug die het noorden met het zuiden verbindt. Pedu Lake is ook een wildreservaat. Het meer dient als een dam voor irrigatie van de rijstvelden. Pedu Dam is verbonden met Mudu Dam door een tunnel onder de grond.
Het meer ligt in een prachtig meer in een maagdelijk tropisch regenwoud. De gigantische bomen in de jungle is een schitterend gezicht. In de maanden juni-oktober verzamelt men wilde honing. De bijen bouwen hun nest in de top van de Tualang boom (een soort bos boom met witte bast). Honing verzamelaars klimmen in de 50m hoge boom omhoog om de honing te verzamelen.
Jungle trekking is een must. Sommige wanden moet je met behulp van touw beklimmen. Er is een waterval aan het einde van de drie paden.

Putrajaya Lake, Putrajaya
Putrajaya Lake ligt midden in de stad Putrajaya, bestuurlijke centrum van de stad. Het werd ontworpen om te fungeren als een natuurlijk koelsysteem voor de nieuwe stad, 's Avonds kan men dineren op ťťn van boten, die op het meer varen. Het stuwmeer is meer dan 65 hectare groot. Het is ook de plek voor watersport geworden door de jaarlijkse terugkeer van de F1 Powerboat Championship en de Aziatische Kampioenschappen Kanovaren.

Chenderoh Lake, Perak
Chenderoh Lake is een natuurlijk meer in de buurt van de koninklijke stad Kuala Kangsar en Archeologische vindplaats Lenggong. Het heeft een waterval, die in een bosreservaat ligt, waar men een overvloed aan tropische bomen vindt. Er zijn aan de oevers van het meer enkele recreatieve voorzieningen, zoals een kampeerplaats. Onderneem eens een jungle wandeling om te genieten van het weelderige tropische regenwoud. Voor de vissers zijn er motorboten en kano's te huur

Ayer Keroh Lake, Malacca
Een prachtig aangelegd meer, dat is meer dan alleen een water. Zeilen en kanoŽn zijn enkele sporten, waarvan kan worden genoten op dit meer dat bij Ayer Keroh Resort ligt. De voorzieningen hier zijn: joggingpaden, een speeltuin en eetstalletjes op aantrekkelijke plaatsen. Hierdoor is het een geliefde plek geworden voor familie-uitje in het een weekend of op een zondag. Je kun hier ook vissen.
Het meer ligt midden in een prachtige groene omgeving, ongeveer 11 km van de stad Melaka. Mooie vergezichten, ongerepte tropisch bos meer boomsoorten dan je ooit kunt voorstellen. Je kunt genieten van activiteiten, zoals wandelen, kamperen, picknicken, in een boomhut en je kunt ook gebruik maken van barbecues en een kinderspeelplaats. Hutten en huisjes zijn te huur. Het is echt een must voor elke natuurliefhebbers.

 

Batang Ai Lake / Logan Bunut Lake, Sarawak
Dit is het enige kunstmatige meer in Sarawak en is de thuisbasis van vele beschermde diersoorten in dit stroomgebied, dat zich uitstrekt tot aan de Engkari en Ai valleien. Je kunt een excursie stroomopwaarts maken, van het meer in het laagland naar de gemengde dipterocarp bossen, met hangende bomen boven de rivieren.
Het Batang Ai meer ligt op ongeveer 275 km (of 5 uur rijden) van Kuching. De meeste bezoekers komen als deelnemer van een georganiseerde trip, waarbij het vervoer is inbegrepen. Als u dat wilt, neem dan contact op met de Visitor's Information Centre in Kuching voor een lijst van erkende touroperators. Zelfstandig reizen naar Batang Ai is moeilijk, maar niet onmogelijk: er zijn regelmatig snelbussen vanaf Kuching naar Sri Aman (3 uur 30 min.), vanuit Sri Aman neem je dan een lokale bus naar Lubok Antu (2 uur), dat 5 km van het meer ligt.
Vanuit Lubok Antu kun je meestal een gratis ritje naar het meer krijgen van de vriendelijke bevolking. Er is echter geen bootdienst: je zou een paar dagen Lubok Antu moeten, wachten, totdat er iemand is op weg naar de Batang Ai. Het alternatief - het huren van een boot zelf - is onbetaalbaar .

Taiping Lake Gardens, Perak
De Taiping Lake Gardens waren oorspronkelijk verlaten tinmijnen (dagbouw). Ze waren met regenwater vol gelopen. Het idee om er een openbare tuinen van te maken,was afkomstig van kolonel Robert Sandilands Frowd Walker. De tuinen werden ontwikkeld door Charles Compton Reade (1880-1933), die ook verantwoordelijk was voor de planning van de tuinstad Kuala Lumpur (met Lady Swettenham).
De verlaten tinmijnen werden door Chung Thye Phin aan de stad geschonken, als een recreatiepark voor iedereen. In 1884 werden de tuinen beplant met grassen, bloemen en bomen. Een deel van de tuinen werd omheind om stieren buiten te houden.
Er zijn ongeveer 10-kunstmatige meren en vijvers verspreid over Lake Gardens.

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite