MALAYSIA
SITE

Redang
-- Redang - Eiland
-- Redang - Airport
-- Redang - Kampung Baru
-- Redang - Stranden
-- Redang - Trekking
-- Redang - Hotels
-- Merang - Ferry
-- Shahbandar - Ferry
-- De Eilanden
 
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Merang

Ben van Wijnen


De jetty in Merang

Vanuit m-E-r-a-n-g-  vertrek je naar r-E-d-a-n-g    en vanuit   m-A-r-a-n-g vertrek je naar k-A-p-a-s.
Het is een vergissing, die vaak gemaakt wordt en dit is het hulpmiddeltje. Het slaperige vissersplaatsje Merang ligt ongeveer 25 kilometer ten noorden van Kuala Terengganu. Je moet geen moderne jetty (stijger) verwachten, maar alles is ok. Bij aankomst zie je de parkeerterreinen voor de auto al staan. Je kunt, indien je slechts twee/drie dagen gaat, iets achterlaten in de kofferbak van de auto. Hoewel de parkeerterreinen bewaakt zijn, komt het toch voor dat er auto open gebroken wordt, als je iets zichtbaars in de auto achter laat. Parkeer je auto ook onder een "afdak" tegen de zon. Als je terugkomt, stap je niet direct in een ontzettend verhitte auto.

Als je "op de bonnefooi" door MaleisiŽ trekt (zoals wij) en niets besproken hebt op het eiland, belt men vanaf de kust of er nog plaats is in het resort. Gelukkig was dit bij ons het geval. Maar je kunt beter van tevoren iets boeken. Vooral op Redang. Vaak is bij de pakketreis dan ook het ticket voor de ferry inbegrepen.
De boten vertrekken meestal 's morgens. Nieuwe toeristen worden gebracht; anderen gaan mee terug naar het vasteland. Probeer dus vroeg in Merang te arriveren. Je kunt je ook privť laten brengen, maar die kosten zijn hoog. Wij hadden het geluk, dat er nog andere toeristen naar Redang wilden en daarom werd de prijs van de tocht gedeeld.

De prijs van een enkele reis naar Redang is tussen de 10 en de 15 Euro. Je kunt gemakkelijk van tevoren boeken door onderaan deze pagina op de banner van de bustickets te klikken. Zij verzorgen ook de boottickets en je hebt dan een vaste prijs en zekerheid dat je op tijd overgezet wordt. Ook kunnen zij bustickets met stoelreservering verzorgen.
xx


Slaperig Merang

De schoonheid van Merang is al geweldige toeristische plek op zich. De kokospalmen en de prachtige diepblauwe zee zijn een lust voor het oog. De kleine hutten gecamoufleerd tussen de kokospalmen zijn nog een ander panoramisch aanzicht. Een lust voor het oof voor fotografen. Onder de heuvel in het dorp ligt de Merang Jetty, waar een kleine haven met boten is. Er zijn ook goed gevonden eetgelegenheden, afgezien van de loketten.
Als je dus eenmaal in het dorp Marang bent, zijn er genoeg aanwijsborden, die je gemakkelijk naar de Merang-jetty kunnen brengen en je kunt er in slechts 5 minuten zijn. Bovendien is er een diverse, grote parkeerruimtes om uw auto te parkeren.

Bij de jetty in Merang is Suria Link ťťn van de populaire bootservices. Het kantoor bevindt zich direct naast de steiger (jetty). Hier kun je ook boeken. Deze bootservice heeft veerdiensten naar diverse eilanden in de omgeving, zoals Pulau Lang Tengah, Redang en zelfs Pulau Kapas.
De boottocht naar Redang duurt ongeveer 1 uur. De veerdienst vanuit Kuala Terengganu (Shahbandar) duurt ietsje langer: 1,5 uur.


De aankomst op Redang

Boottickets reserveren doe je hier <klikken>

 

   Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite