MALAYSIA
SITE

Melaka
-- A'Famosa Waterpark
-- Cheng Hoon Teng
-- Dutch Burgers
-- Geograhťr Cafť
-- Melaka - Ontdekken
-- Freeport Outlet
-- Hop-on Hop-off Bus
-- Hotels
-- Jonker Street (Walk)
-- Krokodillenboerderij
-- Maritiem Museum
-- Melaka - KL by bus
-- Melaka - Nu
-- Melaka - Vroeger
-- Melaka - Plattegrond
-- Menara Taming Sari
-- Monorail
-- River Cruise
-- Pulau Besar
-- Pulau Udan
-- Puri Hotel
-- St. John Fort
-- VOC
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Melaka Monorail

Ben van Wijnen

Melaka Monorail

Melaka wil elk jaar steeds mťťr toeristen trekken. In het jaar 2020 zouden er dat zelfs 13 miljoen moeten zijn. Om dit te bewerkstelligen is Melaka zich de laatste jaren duidelijk aan het profileren. De rivier kreeg een opknapbeurt; er kwam een River Cruise; er is een ronddraaiende Melaka Tower; Jonker Street werd opgeknapt en het nieuwste is: de Monorail. De officiŽle openingsceremonie was in september 2010.
Melaka is de tweede stad in MaleisiŽ, die een monorail heeft. In Kuala Lumpur is de monorail onderdeel van het Openbaar Vervoer, maar in Melaka is het voorlopig een toeristische attractie. Het is een project in twee fases. Dit is de eerste fase. De tweede fase is langer.
Het traject, dat de monorail momenteel aflegt, bedraagt slechts 1,6 kilometer en er zijn twee stations: Hang Jebat Station en het Hang Tuah Station.
Bij Hang Jebat Station bevindt zich de River Cruise, terwijl bij Hang Tuah Station een achtbaan (roller coaster) is en het reuzenrad "Eye on Malaysia" heel dichtbij is.
De monorail zal in eerste instanties bedoeld zijn om binnenlandse- en toeristen uit Singapore aan te trekken. Tourism Malaysia denkt dan aan familie-uitjes. Er zijn nu dus enkele familiegeoriŽnteerde attracties in Melaka. Maar natuurlijk mogen wij ook van de monorail gebruik van maken. Wij moeten ons ook kunnen verplaatsen in Melaka.
De tweede fase bestaat uit: Hang Jebat Station ----> Hang Tuah Station ---->Hang Tuah Mall -----> Jalan Tun Ali, Hang Jebat Bridge -------> Hang Jebat Station.

 

 
Het project
Het monorailspoor is 1,6 kilometer lang en verbindt de stations Hang Jebat Station en het Hang Tuah Station. De rail bevindt zich op een hoogte van 7,2 meter boven de grond. De monorail kan ongeveer 80 personen tegelijk vervoeren en heeft een grondsnelheid van 15 km per uur. Het ritje met de monorail duurt 20 minuten. De monorail is geopend van 08.00 uur tot 24.00 uur. Op de stations bevindt zich een ruim perron, toiletten, een surau (gebedsruimte) en kiosken. Het spoor loopt langs de Melaka River, die schoner is dan ooit tevoren.
De bedoeling is om de levensstandaard en het milieu van de inwoners van Melaka te verbeteren.
 

Cruise en monorail by night

Een selectie van de beste hotels in Melaka <klik>

     

De Geographer

 
 

 

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite