MALAYSIA
SITE

Melaka
-- A'Famosa Waterpark
-- Cheng Hoon Teng
-- Dutch Burgers
-- Geograhér Café
-- Melaka - Ontdekken
-- Freeport Outlet
-- Hop-on Hop-off Bus
-- Hotels
-- Jonker Street (Walk)
-- Krokodillenboerderij
-- Maritiem Museum
-- Melaka - KL by bus
-- Melaka - Nu
-- Melaka - Vroeger
-- Melaka - Plattegrond
-- Menara Taming Sari
-- Monorail
-- River Cruise
-- Pulau Besar
-- Pulau Udan
-- Puri Hotel
-- St. John Fort
-- VOC
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Freeport A’Famosa Outlet

Ben van Wijnen

 

Maleisië heeft vele mooie winkelcentra. Zo is er een winkelcentrum met ijsbaan en in de vorm van een piramide (Sunway Piramid), of een pretpark (Times Square), of een kanaal (de Mines). Deze bevinden zich in Kuala Lumpur. In de provincie Melaka heeft men echter een nieuw winkelcentrum gebouwd in oud Nederlandse koloniale stijl. Het heeft typische koloniale huisjes, een molen, fonteinen en een draaimolen. Het is een outlet center en de prijzen zijn (naar eerlijkheid gezegd), zoals in de meeste andere winkels.
De naam is: Freeport A’Famosa Outlet en het bevindt zich in Alor Gajah. Dit ligt bij de snelweg en tegenover het waterpark A’Famosa. Er zijn meer dan 70 internationale mode-, sport-, en accessoirewinkeltjes. Uiteraard is er ook een grote diversiteit aan restaurantjes (food court) en fast food restaurantjes.

Outlet shopping is een dagje uit en jagen op koopjes, die men hier ook wel vindt. De oud-koloniale Nederlandse stijl maakt zo'n dagje tot een leuke ervaring: de fonteinen, de draaimolen en de gewone molen. Vooral voor Maleiers is het een leuk dagje "uit". Het is landschappelijk aangelegd met veel waterpartijen en vier parkjes met wandelpaden. Het is heerlijk om hier te vertoeven en maakt winkelen nog ontspannender.
Er zijn ook speciale services in het Freeport A'Famosa Outlet center, zoals valet parking, bidruimtes voor de gelovigen, service balie, gevonden voorwerpen balie, babyruimtes, pinautomaten (ATM's) en een geldwisselaar. Alles is aanwezig en je hoeft je dus geen zorgen te maken.

Freeport A'Famosa Outlet weerspiegelt de historische identiteit van Melaka. Dit Nederlands erfgoed thema is ontworpen door vooraanstaande Australische architecten, LGM Architecture.
Het oulet center bevindt zich op ca. 30 minuten rijden van de stad Melaka.

xx

Het outlet dorp bezit meer dan 70 mode-, sport- en accessoirewinkels en is ruim opgezet. Alle grote namen zijn hier vertegenwoordigd: Nike, Cotton On, Esprit, Puma, G2000, Carlo Rino, Clarks, Forever 21, Samsonite, Folli Follie, Sacoor en nog veel meer. Mey de komst van nog eens 40 winkels wordt Freeport A’Famosa een winkelcentrum, waar je alles kunt kopen. De meeste winkels zeggen, dat ze een korting geven van 30% tot 70% van de officiele winkelprijs. Men zegt dus, dat er echt iets te verdienen is voor de klanten.

Er is een Marrybrown fast food outlet, Pappa Rich café en een food court met lokale en internationale gerechten in het outlet village. Er is kunt ook een keuze van bistro's en restaurants van het hotel, die bij het naburige A'Famosa Resort en Theme Park liggen.

Naast winkelen is de draaimolen een populaire (en gratis) attractie voor oders met kinderen. Het management zegt dat ze van plan zijn veel gezinsvriendelijke activiteiten te organiseren, met inbegrip van een nachtelijk vuurwerk. Er zijn ook gratis kinderwagens en driewielers voor ouders met jonge kinderen beschikbaar.

 

Freeport A'Famosa Outlet
Jalan Kemus,
Simpang Empat,
78000 Alor Gajah.
 

 

     

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite