MALAYSIA
SITE

Kuala Lumpur
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Kuala Lumpur
-de Markten in KL-

"In KL zijn echte top markten. Hier lees je wat je daar kunt krijgen en hoe je daar kunt komen. Als je echt een gevoel voor een stad wilt krijgen, is er geen betere manier om de polsslag van een stad te controleren dan op de markten. En de pols van KL is behoorlijk mooi sterk, omdat de markten levendig zijn, vol goederen zitten en erg populair zijn. Ze zijn ook een paradijs voor street foodies."


| Chow Kit Market | | Kampong Bahru Pasar Minggu | | Pudu Market | China Town | | Petaling Jaya SS2 | | Bangsar Baru |
| Lorong Tuanka Abdul Rahman | | Central Market |   


Durian te koop.

De avondmarkten zijn meestal van 6 uur 's avonds tot 10.00 - 10.30 uur. Er zijn ook ochtendmarkten, maar deze zijn gewoonlijk voor de dagelijkse boodschappen, zoals fruit, groente, vis of vlees. Meestal noemen we deze marketen "wet markets", want er is vis te koop. Deze ochtendmarkten zijn meestal van 6 - 9 uur en zijn in elk deel van de stad wel te vinden.
De stad Kuala Lumpur is onderverdeeld in verschillende woongebieden, die met cijfers en een letters worden aangeduid, zoals Section 14, Section 12, SS2, SS3, enz. 
Zo kan de markt in Petaling Jaya (PJ) SS2 heten.

CHOW KIT MARKET (ÚÚk aparte site)
Dit is de grootste markt van Kuala Lumpur. Dit is een zogenaamde "wet market". Men verkoopt hier een groot assortiment aan zeevruchten. Er is ook een grote keuze aan vlees, groente en fruit. Met de talrijke kruiden, die hier ook te koop worden aangeboden, kunt u een smakelijk diner samenstellen. Kleding schoenen en stoffen zijn er ook. Lekkere hapjes zijn ook op deze markt verkrijgbaar. De Chow Kit Market is dagelijks open van 9 uur 's morgens tot 5 uur 's middags.

KAMPUNG  BAHRU PASAR MINGGU(zondagsmarkt)
Kampung Bahru is ťťn van de wijken van van Kuala Lumpur. Het is ťťn van de eerste wijken in de hoofdstad en werd gesticht in 1899. De schilderachtige markt begint niet op zondag, maar op zaterdagavond om 6 uur en duurt tot zondag 1 uur. Het is een typisch MaleisiŽsche markt met MaleisiŽsch eten, fruit uit de provincie, koranhouders, sarong, plastic huishoudartikelen, songkok (hoofddeksels) , sarongs, batiks,  e.d.
Pasar Minggu betekent: zondagsmarkt. De markt ligt op 10 minuten van de Chow Kit Market. 

PUDU MARKET
Deze populaire ochtendmarkt bevindt zich dicht bij de Jalan Pasar. Het is een markt die een lokale sfeer uitstraalt. Je vindt hier hoofdzakelijk Chinese handelaren. Uiteraard kunt U hier ook MaleisiŽsche en Indiase verkopers vinden. Het kan best rumoerig worden op de markt, wanneer de handelaren hun waren
"luid schreeuwend"  proberen te verkopen. Naast voedsel en kleren, kunt u er ook ongebruikelijkste items vinden: huisdieren vissen, schorpioenen, kikkers en moerasschildpadden. Uiteraard zijn er ook stalletjes, die gewone spulletjes verkopen, zoals knopen en andere naaigarnituren.

 

PETALING STREET: CHINA TOWN (ÚÚk aparte site)
De bekendste avondmarkt van MaleisiŽ is in Petaling Street. Bij ons bekend alsChina Town. Hier kun je alles kopen, wat je van de Nederlandse of Belgische douane niet mag invoeren, omdat het namaak is van een bekend merk. Op deze marktvind je: gekopieerde cd's, dvd's, software, tassen, horloges, T-shirts, kleding, riemen enz. U kunt hier producten vinden van o.a. Rolex, Cartier, Gucci, Prada,D&G, Louis Vuitton. Natuurlijk kun je op zo'n markt ook wel een snack kopenen bevinden zich in de directe omgeving restaurantjes.

Petaling Street
Petaling Street (China Town)

PETALING JAYA SS2
Er is op maandagavond en donderdagavond Pasar Malam. Het is erg multicultureel, net als Petalin Jaya  zelf en omdat je hier in een buitenwijk en middenstands zit, is de sfeer erg ontspannen en niet zo vol met  toeristen als Petaling Street. Hier kun je kopen: huishoudelijke artikelen, cd's, video-tapes, tassen, bijouterieŽn e.d. De prijs is laag, maar vergeet niet om toch nog af te dingen.
Er zitten ook erg goede Chinese Hawker Centres en andere restaurants in de buurt. Putra LRT station 
Taman Bahagia ligt er in de buurt, maar dan is het nog steeds een eindje lopen. Vraag de richting op het station.

BANGSAR BARU
Bangsar Baru is bekend voor uitgaan en ligt tussen het centrum en Petaling Jaya. 
Ze hebben zondagavond een erg leuke avondmarkt, waar je ook gewoon van alles kan kopen. Het leuke hier is dat er, behalve de MaleisiŽrs, ook veel Aziatische en Europese expats komen, die hier in de buurt wonen, zodat je als toerist niet zo opvalt en eigenlijk best wel op je plaats bent.

 

LORONG TUANKA ABDUL RAHMAN
Deze markt wordt iedere zaterdag gehouden. De straat wordt dan voor al het verkeer afgesloten en veranderd in een markt, waar kleine handelaren en venters hun waren in de open lucht proberen te verkopen. Je kunt hier slagen voor lokale producten, kleding  en voor lekkere hapjes. Het is erg interessant om eens over de markt te lopen.

CENTRAL MARKET (ÚÚk aparte site)
Nabij de splitsing van Jalan Benteng en Lebuh Pasar Besar, aan de rand van China Town. Het is er een reusachtige pastelkleurige hal. De centrale markt dateert uit de jaren '20 van de vorige eeuw. Vroeger was het een "wet market". maar nu zijn er andere artikelen te koop, zoals T-shirts, juwelen tassen. Er zijn winkeltjes en stalletjes, dus niet echt een markt. U kunt hier veel souvenirartikelen vinden: porseleinen en houten beelden van Hindoese en Chinese origine. Houtsnijwerken van de Orang Asli en van de Iban op Borneo zijn er volop te koop.
Tevens bevindt zich op de eerste etage een klein hawker center.

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite