MALAYSIA
SITE

>
Kota Kinabalu
-- Kota Kinabalu (KK)
-- KK Airport
-- KK Bus Station
-- KK Gaya Markt
-- KK Hotels
-- KK Markten
-- KK Nightlife
-- KK Plattegrond
-- Abdul Rahman Park
-- Jesselton Point Ferry
-- Mari Mari Village
-- Mount Kinabalu
-- North Borneo Railway
-- Pu Toh Tze Tempel
-- Zip Line / Tokkelen
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Mari Mari Cultural Village

"Wij zijn op eigen gelegenheid gegaan. Zorg dat je er voor 10.00 uur bent.
Wij kregen een privé gids, wat trouwens aan te raden is. Goede uitleg. We kregen van alles te proeven. Meedoen met de activiteiten is ook leuk. Op het eind zit er een eenvoudige maaltijd bij. Stukje geschiedenis.. het is echt de moeite waard."

Mari Mari Cultural Village ligt op ongeveer 25 minuten rijden van de moderne, zich snel ontwikkelende hoofdstad Kota Kinabalu. Maro Mari Cultural Village ligt midden in een afgelegen, bosrijke omgeving in Kionsom, (Jalan Kiansom). Ver weg van de drukke en bruisende stad. De sfeer, die hier heerst, doet je vaag herinneren aan het boek van Sir Arthur Conan Doyle's 'The Lost World'.

Het dorp is eigenlijk een openlucht museum en de bedoeling is om de etnische cultuur van Borneo te behouden. In Mari Mari wil men de kennis, geschiedenis, cultuur en traditie van Borneo met u te delen, zodat deze niet wordt vergeten. Het is een leuke combinatie van half-oubollig en half-educatief, maar het is beslist een bezoekje waard.
Je kunt hier inzicht krijgen in de levende culturen van Sabah en ze doen dit door je een drie uur durende show-tour aan te bieden (start om 10:00, 03:00 en 07:00). Deze show slingert je door de jungle langs diverse stamhuizen, die zich langs een weg bevinden.
Iedere keer, wanneer je stopt, leer je enkele inheemse volksgebruiken en kun je zelf proberen te koken in bamboe-kokers, rijst-wijn maken (en drinken!), vuur maken, tatoeëren, blaaspijp schieten etc.
Er is een korte dans presentatie en de maaltijd is ook inbegrepen bij het bezoek. Mari Mari Cultural Village wil wel graag van tevoren weten of er dieet beperkingen zijn.

 

Je hebt nu ook de mogelijkheid om te zien en te ervaren, hoe de cultuur en levensstijl van de inheemse etnische groepen van Borneo vroeger waren. Toen er nog geen elektriciteit was.

Het dorp beschikt over vijf verschillende etnische stammen, verenigd in één dorp. Het zijn de Kadazan-Dusun rijstboeren, de Rungus die in longhouses wonen, de jagers en vissers van de Lundayeh, de cowboys en de zee-gypsies Bajau, en de beroemde en gevreesde headhunting stam Murut.
Om iets moois te beleven, moet je de hutjes van het dorp binnen stappen, waar op traditionele wijze de dagelijkse routines van Sabah tot leven komen. Grijp de kans om een blaaspijp demonstratie mee te maken, hoe men vuur maakt met behulp van bamboe, of beleef een tattoos demonstratie. Je krijgt een diepe indruk op de mystieke symboliek achter de gewoontes. Bezoekers krijgen ook de kans om van traditionele lekkernijen te proeven, die elke etnische groep heeft.

Mari Mari zie een levende culturen uit vroegere jaren. Het museum toont, hoe de mensen vroeger leefden. Er is tegenwoordig niemand meer, die gekleed gaat in een lendendoek en veren, behalve misschien in het diepste binnenste van de jungle van Borneo. De Rungus en Murut wonen dan nog wel in longhouses, maar veel van die longhouses zijn voorzien van satelliet-tv en airco, en ze jagen met geweren, niet met blaaspijpen.
Er is vlak bij het Cultureel Centrum ook nog een waterval – de Kiansom Waterval – op ongeveer 400 meter afstand. Deze is gemakkelijk bereikbaar met een taxi of te voet. Het gebied aan de voet van de waterval is uitstekend geschikt om te zwemmen, of om even af te koelen na een bezoek aan Mari Mari Cultural Village.

Uit een Reisverslag:

"Vanaf het moment dat de mini-bus dat ons kwam ophalen bij het ons uitgekozen hotel, ging alles fantastisch. Toen we bij het Cultural Village aankwamen, was alles goed georganiseerd. De on-site gids was gastvrij, informatief en attent tegen iedereen die aanwezig was. Van de ingang liepen we over de brug lopen naar een snelstromende beek. We keken uit over een goed onderhouden village. Bij elk huis werd het eten of drinken op een traditionele manier bereid, of er was een traditionele activiteit voor ons klaar, waar we aan deel konden nemen of konden bekijken.
De verhalen over hoe mensen woonden en leefden waren fascinerend. Vóór elke culturele prestatie een verfrissend drankje, wat zeer gewaardeerd werd. En toen het begon te regenen, werd de lunch verplaatst. Ze hadden zelfs paraplu's voor degenen die er eentje nodig had. Voor de lunch werden traditionele voedingsmiddelen gebruikt, wat ik zeer toepasselijk vond. Het was een buffet en er was genoeg voor iedereen. Het smaakte goed.
De toiletten waren schoon en er was geen wachtrij, hoewel we met een groot aantal mensen waren. Al met al een zeer aangenaam verblijf. "

 

 

   Gemakkelijk Bustickets online bestellen:

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite