MALAYSIA
SITE

Pulau Kapas
-- Pulau Kapas
-- Kapas - Kaart
-- Kapas - Jungle Trek
-- Kapas - Resorts
-- Marang - Ferry
-- Marang - Safari
-- Pulau Gemia
-- Pulau Gemia - Turtles
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


MARANG
de safari


Gula Melaka

 

Marang ligt 15 km ten zuiden van Kuala Terengganu. Het ooit kleine vissersdorpje had slechts twee rijen houten huizen in het stadscentrum, met een ondiepe rivier die het dorp in tweeŽn deelde. Marang zich snel ontwikkeld, vooral gestimuleerd door de toeristenindustrie. Het is een favoriete tussenstop voor toeristen, vooral voordat ze op een boot springen en naar de mooie eilanden Pulau Kapas en Pulau Gemia vertrekken.

Toch is Marang vandaag-de-dag nog groen met een weelderige vegetatie en oude Maleise dorpshuizen. De dorpelingen behouden nog steeds hun eenvoudige traditionele levensstijl en geloof, terwijl het overgebleven, kleine oude vissersdorp nog steeds tussen de kokospalmen staat. Het wordt tegenwoordig door velen gezien, als de mooiste lokatie om de meest spectaculaire zonsopgang vann het land te aanschouwen en te fotograferen.

Met zijn mooie beuken, wuivende palmen ademt Marang een serene sfeer. Het is een plek, waar je kunt ontspannen, voordat je verder gaat naar de eilanden. Het strand van Marang is uniek, omdat het goudkleurig en breed is met opmerkelijk zandduinen, die aflopen in zee.

Tijdens het fruitseizoen is de markt in het stadscentrum een goede plek om allerlei soorten lokale vruchten te proberen. De bewoners van de kampungs uit het achterland van Marang brengen elke woensdag en zaterdag hun oogst naar de markt om aldaar hun producten te verkopen. Marang heeft ook een pasar minggu (weekmarkt). Als je toevallig op zondag in Marang (Marang-markt) bent, of op vrijdag (Kampong Sungai Kerak), bezoek dan eens de avondmarkt die omstreeks 18.00 uur begint.
 


De markt in Marang

De Marang rivier safari is een andere leuke attractie. Deze kun je boeken bij een lokale touroperator. Met de boot vaar je over de Marang rivier en je kunt genieten van een schilderachtig uitzicht op mangrovebossen. De luchtwortels van de mangrove bossen steken boven het water uit. Dit is de kraamkamer voor allerlei kleine visjes, krabjes en andere diertjes. Hier zoeken zij bescherming tegen de roofvogels en roofvissen.
De rust en kalmte met zijn frisse ochtendlucht bepalen de sfeer voor een interessant avontuur. Leguanen, apen zijn een bekend gezicht langs de rivieroevers. Op sommige geluksdagen zie je een groep otters, die samen zwemmen. Voor meer de meer oplettende toerist is er ook de mogelijkheid om een waterslang in de rivier te zien glijden. Vogels zijn er in overvloed, terwijl je af en toe een adelaar sierlijk op zijn prooi ziet neerdalen. Het hele stuk van de rivier is doorspekt met dik riviergroen van mangrove en "nipah", met clusters van kleine dorpjes. De boottocht stopt in het traditionele Maleise kampung Jenang op ongeveer 8 km stroomopwaarts. Hier is de kans om een typische Maleisische "kampung" te zien met zijn natuurlijke en gemakkelijke manier van leven. Bewonder de vaardigheden van de dorpsbewoners, zoals het weven atap bladeren (rieten bladeren)en batik. Verder zijn er demonstraties hoe je een dak van Nipah maakt en hoe je bruine suiker op een traditionele manier (Gula Melaka) maakt. Een leuke demonstratie is, als je apen kokosnoten ziet plukken.

Tegenwoordig wordt er ook goud gevonden in de buurt van Jenang, maar het is nog de vraag of dit rendabel is.


Demonstratie traditionele vechtsport

 

Met de bus en stoelreservering naar Marang

 

 

Copyright © 2001 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite