MALAYSIA
SITE

Pulau Kapas
-- Pulau Kapas
-- Kapas - Kaart
-- Kapas - Jungle Trek
-- Kapas - Resorts
-- Marang - Ferry
-- Marang - Safari
-- Pulau Gemia
-- Pulau Gemia - Turtles
-- De Eilanden
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

MARANG
de ferry naar Kapas

"Het vissersdorp Marang is te zien vanaf de brug over Sungai (rivier) Marang. Aan het einde van de brug vanaf de zuidkant (d.w.z. vanuit de richting van Rantau Abang) loopt een kleine onverharde weg naar een vissersdorp waar de vissers hun boten parkeren en waar ze hun vangst lossen."


De jetty in Marang

 

Vanuit m-A-r-a-n-g vertrek je naar k-A-p-a-s en vanuit   m-E-r-a-n-g vertrek je naar r-E-d-a-n-g. Het is een vergissing, die vaak gemaakt wordt en dit is het hulpmiddeltje. Het slaperige vissersplaatsje Marang ligt ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Kuala Terengganu. Hier vertrekt de ferry naar Pulau Kapas en naar Pulau Gemia. Het is een open boot met een dak tegen de zon, want de overtocht duurt slechts kort.

Het was ooit een klein, slaperig vissersplaatsje, dat in het centrum doormidden werd gedeeld door een riviertje: de Sungei Marang. Het had slechts twee rijen houten huizen in het stadscentrum. Andere oude houten Maleise huizen met zinken daken lagen verspreid in het dorp. Vroeger stond het bekend als een 'cowboystad'. Verschillende kruidenierswinkels en guesthouses stonden aan de straatkant, samen met oude residentiële huizen, waardoor Marang een favoriete tussenstop werd voor toeristen. Vooral backpackers verbleven in het dorp, voordat ze op een boot sprongen naar Kapas.

De snelle ontwikkeling begon in de jaren 90 van de vorige eeuw. Oude huizen werden gesloopt en vervangen door moderne winkels, waardoor alleen het vissersdorpje overbleef. De groene weelderige vegetatie met de oude Maleise dorpshuizen zijn ook gebleven. De dorpelingen hebben hun eenvoudige traditionele levensstijl behouden en het overblijvende, kleine, oude vissersdorp staat nog steeds tussen de kokospalmen. Het is een geliefd doel voor fotografen.

De meeste toeristen hebben hier weinig oog voor, want zij willen naar Pulau Kapas. Dit eiland ligt 6 km voor de kust bij Marang en is gezegend met kristalhelder, blauw water. Kaartjes voor de overtocht kun je kopen bij één van de loketten bij de jetty. De prijs voor een retourticket is ongeveer RM30. De overtocht duurt slechts 15 minuten.
Als je slechts één dag naar het eiland gaat, laat je dan informeren, hoe laat de laatste boot terug vaart naar het vasteland. Als je op het eiland komt, kun je bij de jetty een pakket boeken: snorkeluitrusting en een gids met boot. Hij laat je de leukste snorkelplekjes bij Kapas ontdekken.
xx


De jetty op Kapas

Waarschijnlijke vertrektijden:
Vertrek van de Marang Jetty naar Pulau Kapas:
09:30, 11:30, 13:30 en 16:30 (13:30 veerdienst vaart niet op vrijdag)
Vertrek van Pulau Kapas naar de Marang Jetty:
10:80, 12:00, 14:00 en 17:00 (14:00 veerdienst vaart niet op vrijdag)

De activiteiten, die je op dit eiland kunt doen, zijn zwemmen: snorkelen, duiken, windsurfen, vissen, kajakken. Gemotoriseerde activiteiten, zoals banana-boten zijn hier niet toegestaan. Terwijl u duikt of snorkelt, kun je kleurrijke vissen, koralen, schildpadden en andere zeedieren in de omgeving van het eiland zien. De duyong (zeekoe) werd hier ook ooit eens gesignaleerd. Helaas is hij de laatste jaren niet meer gezien. Er ligt een scheepswrak uit de Tweede Wereldoorlog ten noorden van het eiland Gemia, waar je heen kunt gaan voor je duikactiviteit. Doe dit wel met een ervaren duiker.

Er zijn 9 verblijfmogelijkheden op Pulau Kapas:
- Turtle Valley Chalet (Nederlandse eigenaren)
- The Light House
- Duta Puri Island Resort
- Kapas Island Resort
- Kapas Beach Chalet
- Makcik Gemok Beach Resort
- Qimy Chalet
- Kapas Garden Resort
- Harmony Camp Site
De prijzen variëren van een eenvoudige slaapzaal tot een luxe chalet van 5 tot 75 Euro.


De winkeltjes bij de Jetty

Vlakbij Pulau Kapas ligt nog een klein eilandje: Pulau Gemia. Hier bevindt zich één resort: Gem Island Resort. De prijzen voor een overnachtinge bedraagt ca 75 Euro, afhankelijk van het seizoen.

De Marang rivier safari is een andere goede attractie op het vasteland. Je kunt deze excursie boeken bij de plaatselijke touroperator. De boottocht voert je over de Marang rivier, waar je kunt genieten van een schilderachtig uitzicht op mangrovebossen. Je kunt ook dieren zien, die langs de rivier leven, zoals vogels, hagedissen, apen, en krabben. De boottocht stopt in het traditionele dorp Jenang, waar je kunt zien, hoe de dorpelingen kokosnootsuiker maken, een attap-dak weven en hoe apen kokosnoten plukken.

 

met de bus en stoelreservering naar Marang

 

 

Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite