MALAYSIA
SITE

Kunak
-- Kunak
-- Madai Forest
-- Pulau Tabawan
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 MADAI CAVES

"We hadden de gelegenheid om de 50-jarige Rusminah Baji te ontmoeten, een grootmoeder van twee kinderen die haar leven op het spel heeft gezet om een vogelnest uit de grot te halen sinds ze 17 was. Ondanks haar leeftijd is ze erg behendig bij het beklimmen van de 'gegulug'. ”(Rotansteiger) en vasthoudend aan het touw op een hoogte van 60 meter van het plafond van de grot, terwijl ze de vogelnesten verzamelen die aan de muur van de grot zijn bevestigd."

De Madai Cave ligt tussen Lahad Datu en Tawau, bij de plaats Kunak. De grot is gemakkelijk te vinden, aangezien het slechts ongeveer 1,6 kilometer van de hoofdweg ligt. De heuvel met de Madai Cave zelf stijgt steil omhoog vanuit de jungle. Bij de ingang van de grot, zie je ook het dorp: Madai. In Madai is ook een kleine moskee. Men verblijft hier vooral tijdens de oogstperiode, wanneer mensen naar de grotten komen voor hun deel van de vogelnestjes.
Een trap leidt naar één van de ingangen. Eerst loop je door een donkere tunnel waar een graf is van een onbekende persoon. Deze doorgang leidt naar de ingang van de grot, waar een paar huizen staan, die worden gebruikt door de mannen die de nesten bewaken en verzamelen. Er is nog een graf, dat vermoedelijk van "Nenek Apui", die hier één van de eerste bewoners was. Dan kom je in de grote grot.

>

De Madai Cave is het leefgebied van een groot aantal gierzwaluwen. Hun nesten worden geoogst voor een beroemde Chinese lekkernij: de vogelnestjessoep.
Tweemaal per jaar (tussen februari en april en tussen juli en september) riskeren erkende verzamelaars hun leven door naar het dak van deze grotten te klimmen met alleen rotanladders , touwen en bamboestokken, die gevaarlijk aan elkaar zijn vastgemaakt. Al meer dan vijf eeuwen oogsten de Ida'an-bevolking (mannen) deze nesten, omdat ze de rechten voor de oogst bezitten in de Madai-grotten. Het is dan een speciaal festivalevenement voor de lokale Ida'an- dorpelingen.

De allereerste nestjes worden geoogst tussen februari en april, wanneer de vogels hun eerste nest van het jaar klaar hebben. Het lijkt wreed, maar de zwaluwen gaan direct een tweede nest maken, dat dan ongemoeid wordt gelaten. Hier gaan ze de eieren in leggen en deze worden uitgebroed. Wanneer de jonge zwaluwen hun ouderlijk nest hebben verlaten, wordt ook dit nest geoogst. Dat is tussen juli en september. De vogelnestjes vertegenwoordigen een waarde van 500 US dollars per kilo.


Er zijn meer dan 25 grotten in dit gebied, maar de grot van Madai is de grootste en bekendste Het is een onderdeel van de kalkstenen heuvels in het Baturong Madai Forest Reserve.
De Madai grot is ook één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen, waar sporen van menselijk bestaan en bewoning werden teruggevonden van meer dan 15.000 jaar geleden. Deze sporen van mensen werden bewaard in lagen en lagen vleermuisuitwerpselen, die in overvloed in de grotten werden aangetroffen.

Ongeveer 16 kilometer van Madai ligt Baturong. Dit is weer een enorm kalksteenmassief van archeologisch belang. Baturong maakte ooit deel uit van het Tingkayu-meer, dat een paar duizenden jaren geleden rond 15.000 voor Christus werd weggespoeld. Men geloofde dat de Baturong-grotten meer dan 5000 jaar bewoond werden, totdat ze rond 10.000 voor Christus werden verlaten. Ze werden echter weer samen met de Madai-grotten bewoond tot het einde van het paleolithicum. Hoewel de Madai-grotten gemakkelijk toegankelijk zijn, kan hetzelfde niet gezegd worden voor Baturong. Baturong kan alleen worden bereikt door een uur rijden en nog een uur wandelen door de palmolieplantages.
Hoewel de Ida'an de belangrijkste producenten zijn, worden de vogelnestjes verkocht aan tussenpersonen die op hun beurt de nestjes leveren aan consumenten in Hong Kong, Singapore en China. Het is daar een prijzige delicatesse.
Swiftlet-landbouw is de afgelopen twee decennia big business geworden in Maleisië.

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciële site bestaan.

Tabin Wildlife Resort

Of u nu een toerist bent of een zakelijke reiziger, Tabin Wildlife Resort is een uitstekende accommodatie tijdens een bezoek aan Lahad Datu. Vanaf hier kunnen gasten genieten van eenvoudige toegang tot alles wat de levendige stad te bieden heeft. Voor mensen die er op uit willen zijn Tabin Wilde dieren reservaat slechts enkele van de attracties die beschikbaar zijn voor bezoekers.
Bij het Tabin Wildlife Resort staan de excellente dienstverlening en superieure faciliteiten garant voor een onvergetelijk verblijf. Dit hotel beschikt over vele faciliteiten die zelfs de meest veeleisende gasten zullen overtuigen.
Treed binnen in één van de 20 uitnodigende kamers en ontvlucht de dagelijkse stress met een breed scala aan voorzieningen, zoals rookvrije kamers, airconditioning, bureau, balkon/terras, ventilator. De complete lijst met recreatiemogelijkheden is beschikbaar in het hotel, inclusief tuin. Met een ideale locatie en bijpassende faciliteiten, is het Tabin Wildlife Resort voor veel gasten precies wat zij zoeken.

Meer informatie en foto's: Tabin Wildlife Resort |klik nu|

 

Google

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite