MALAYSIA
SITE

Kuala Lumpur
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in ťťn dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Nationaal Museum
-- OrchideeŽn-tuin
-- Palace R. Museum
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Shopping
-- Thean Hou Tempel
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

LITTLE INDIA
Ben van Wijnen

"Aangezien onze kinderen zin hadden in een Indiaas ontbijt hadden wij in de ochtend een Grab gepakt naar deze wijk. Wij hebben er heerlijk ontbeten met roti canai en chapati's en mango lassi. De prijzen zijn belachelijk laag. De wijk is niet zo groot. Slenter door het drukke Little India, geniet van de drukte. Heerlijk genieten van het eten en de specialiteiten van de Indiase keuken in een van de vele restaurantjes. Wel een kleurrijke buurt met een hoog Bollywood gehalte."

Kleurrijke stoffen
 

De IndiŽrs vormen de kleinste bevolkingsgroep in MaleisiŽ, zo'n 10 %. Ze kwamen eerst naar MaleisiŽ voor de ruilhandel, vooral naar de nederzettingen van Malakka, Penang en Singapore.
Onder het Britse bestuur  werden er vanuit India ook mensen gestuurd om te werken op de suikerriet- en koffieplantages. Later kwamen ze ook werken op de rubber- en palmolieplantages. Sommigen werden zelfs betrokken bij de constructies van bruggen, wegen en gebouwen.

De IndiŽrs, die naar MaleisiŽ kwamen, brachten natuurlijk hun eigen Hindoe cultuur mee met hun prachtige tempels, overheerlijke gerechten en kleurige kleding.
Hun cultuur is is grotendeels gebleven. Tot op de dag van vandaag is de Indiase gemeenschap een zeer hechte gemeenschap in MaleisiŽ.

Dit leidde er natuurlijk toe, dat de wijk "Little India" een afspiegeling is van hun hechte gemeenschap. Hier zijn hun gewoontes en levenswijze het meest intact gebleven.

Bezoekers, die Little India bezoeken, voelen zich, alsof ze in een grote bazaar terecht zijn gekomen. Het is ťťn van de leukste wijken van Kuala Lumpur.
De wijk "Little India" concentreert zich rondom de kleurrijke straat Jalan Masjid India.
Dit is de winkelstraat voor meer dan honderd jaar en is ťťn van de oudste gedeeltes van de stad.
De straat dankt zijn naam aan de moskee, die hier in 1870 werd gebouwd voor de Indiase Moslim bevolking, die in KL aan de winning van tin werkten.
 

xx

Bloemenslingers te koop.
 


Kleurrijke kleding.

xx De Jalan Masjid India bevindt zich vlakbij de de beroemde moskee Masjid Jamek (200 meter) en op loopafstand van China Town.
Het is het best bereikbaar met de taxi, maar je kunt ook de Star LRT of de Putra LRT nemen en uitstappen op het Masjid Jamek station.

De kleurrijke straatjes in Little India liggen vol met de fijnste Indiase stoffen. Buiten hangen de saries op. De kleurige stoffen zorgen voor een fleurig straatbeeld.
Geen wonder, dat zich in deze wijk de beste kleermakers van de stad bevinden. Alles tegen zeer schappelijke prijzen.
Een gedeelte van Little India wordt binnenkort overkapt, net zoals met dat ook gedaan heeft met Petaling Street (China Town).

Er bevinden zich ook enkele kleine warenhuizen, die gespecialiseerd zijn in (Indiase) kleding, zoals Kamdar. Deze zaak heeft ook een filiaal op Penang, die zich overigens niet in "Little India"van Georgetown bevindt, maar aan de Jalan Burmah.


In de nauwe straatjes kun je van alles vinden: juweliers, armbanden uit India, bloemenwinkels, koperwaren, bloesjes, jurken en aardewerk.

De goudprijs ligt vast bij de juwelier. Daar kun je niet op afdingen. Wel op het vakmanschap, dat uitgeoefend is om de ring of ketting "mooi" te maken.

Er bevindt zich ook een klein hawkercentrum, waar je heerlijkste van de Indiase keuken kunt proberen, zoals roti canai, dhal, biriyani,  en vadai. Drink dan ook eens een glaasje "black cincau" of "pink air bandung" (geen alcohol). De prijzen zijn laag.

Geldwisselaars vind je hier ook. Er wordt gezegd, at je hier de beste prijzen krijgt. Toch is pinnen voor ons de beste manier om aan geld te komen.
Verder zijn er nog veel Hindoe films uit Bollywood te koop (Bombay - Het Hollywood van India).

Overigens is Little India een heel geschikte plaats om aan mooie souvenirs te komen.

xxLittle India

 

Verblijfsduur: 2 uur
Kosten: niets

 

 

 

 

   Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite