MALAYSIA
SITE

Langkawi
-- Adelaarsplein
-- Eten op Langkawi
-- Excursies
-- Informatie
-- Hotels
-- Hotels (ligging)
-- Kabelbaan
-- Kilim Nature Park
-- Krokodillenboerderij
-- Langkawi
-- Langkawi - de reis
-- Langkawi - foto's
-- Openbaar Vervoer
-- Oriental Village
-- Pulau Payar
-- Rebak Marina
-- Seven Wells Waterval
-- Stranden van Langkawi
-- Tax Free Winkelen
-- Thailand ferry Satun
-- Thailand ferry Koh Lipe
-- Underwater World
-- Wegenkaart Langkawi
-- Wildlife Park
-- Zomerpaleis van Anna
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Underwater World Langkawi
Ben van Wijnen

's Middags ben ik nog met mijn fietsje naar het strand gereden om daar nog lekker te zwemmen. Daarna ben ik daar naar het park Ďunderwater worldí gegaan. Want ik had me namelijk opgegeven om de volgende dag super vroeg te gaan snorkelen. En ik wilde alvast een preview hebben van wat me allemaal te wachten stond "under sea", dus ben ik naar het mooie underwater world gegaan. Het leek een beetje op Seaworld, maar dan veel groter."


Underwater World - Langkawi

Underwater World - het grootste aquarium van MaleisiŽ - beschikt over 200 verschillende soorten zout- en zoetwater dieren. Sommige van het tentoongestelde - zoals de Rainforest Walk - zijn zeer spannend, terwijl andere lijken een op reusachtige tropische aquaria die een goede schoonmaakbeurt nodig hebben. Het tentoongestelde Sub-Antarctische ecosysteem herbergt een 'pinguÔn-arium "- een onderwater tunnel met pinguÔns.

Underwater World Langkawi is ook ťťn van de grootste zee-en zoetwater aquaria in Zuidoost-AziŽ. Sinds de start van de werkzaamheden op 26 augustus 1995, is het aquarium uitgegroeid tot meest bezochte toeristische attracties op Langkawi. Het heeft een groot aantal buitenlandse als lokale toeristen naar zich toe gelokt.

Het concept en het thema van Underwater World Langkawi is gericht op kennis, onderwijs en entertainment. Het is gebouwd om het bewustzijn over het belang van het behoud van de kostbare levende wezens, die onderwater leven te vergroten. Hierdoor ontstaat inzicht in de diepe en onverbrekelijke band tussen mens en natuur.
Er is een groot aquarium met zoetwatervissen, een aquarium met zoutwatervissen, een aquarium met veel bodemdieren, een vijver met Koi Karpers, een gedeelte met veel soorten koraal, en een gedeelte met veel reptielen.

Uniek aan Underwater World Langkawi is de gigantische 15-meter lange walk-through tunnel bestaande uit van 500.000 liter zeewater waar veel grote vissen en zeedieren herbergt, inclusief de Giant Green Turtle.

xx

De 34.701 vierkante meter oceanium ligt naast een winkelcentrum: het Shopping Paradise Duty Free Centrum niet missen. Er is in dit belastingvrije winkelcentrum een breed aanbod van artikelen, waaronder sigaretten, sterke drank, cosmetica, horloges, modeartikelen, sieraden, snoep en batik.
Andere faciliteiten,die op de Underwater World beschikbaar zijn onder andere een giftshop, een merchandise-centrum, een visrestaurant, Neptunus Cafe, Zon Shopping Paradise, Restorant Kg. Siam en er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen.

Een nieuw gebouw (met 60.000 m≤ bebouwd gedeelte) met een Tropisch Regenwoud, met gematigde en sub-Antarctische ecosystemen, en een info theater met een capaciteit voor 200 personen, is geopend voor het publiek sinds het begin van 2005. De Sub-Antarctische ecosysteem display is voorzien van een spectaculaire "pinguÔnarium" met een onderwater tunnel voor bezoekers om zwemmende pinguÔns te bekijken.

De best geselecteerde hotels van Langkawi <klik>

Tentoonstelling / Display gebieden (inclusief 3D Theatre)

Dagelijks
Normaliter 10:00 - 18:00
School-en feestdagen 09:30 - 18:30

Voedertijden

Otter Vijver 15:30 dagelijks
Haven Zeehonden 10:30 en 15:00 dagelijks
Rots Pinguins 11.00 en15.30 dagelijks

Underwater World Langkawi
Zon Pantai Cenang,
Mukim Kedawang,
07000 Langkawi, Kedah


 

     

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite