MALAYSIA
SITE

Langkawi
-- Adelaarsplein
-- Eten op Langkawi
-- Excursies
-- Informatie
-- Hotels
-- Hotels (ligging)
-- Kabelbaan
-- Kilim Nature Park
-- Krokodillenboerderij
-- Langkawi
-- Langkawi - de reis
-- Langkawi - foto's
-- Openbaar Vervoer
-- Oriental Village
-- Pulau Payar
-- Rebak Marina
-- Seven Wells Waterval
-- Stranden Langkawi
-- Tax Free Winkelen
-- Thailand - Satun
-- Thailand - Koh Lipe
-- Underwater World
-- Wegenkaart Langkawi
-- Wildlife Park
-- Zomerpaleis van Anna
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

OPENBAAR VERVOER
Ben van Wijnen

"Hoewel Langkawi klein is (het hoofdeiland is slechts ongeveer 320 vierkante kilometer), heb je vervoer nodig om het eiland te verkennen of de attracties te bezoeken. Het wegennet van Langkawi wordt als redelijk goed beschouwd en reikt tot bijna alle hoeken van het eiland.
Er zijn twee soorten wegen - de hoofdwegen die de belangrijkste plaatsen van het eiland verbinden en de zijwegen die u naar de hoeken en gaten voeren."

Langkawi is een eiland met een zeer matig openbaar vervoer. Meestal kun je met de lokale bus in MaleisiŽ de mooiste excursies maken. Dit is echter op Langkawi niet aan te raden. De bussen hebben slechts enkele routes in de stad Kuah o.a. van de ferry naar het busstation. Het busstation bevindt zich bij het
City Bayview Hotel in Kuah. De enige route buiten de hoofdstad gaat naar Pantai Cenang. Dat is het strand nabij het Pelangi Resort.
Het is een nadeel, dat je er op dit rustige eiland geen frequent busvervoer is, want nu heb je voor iedere excursie een huurauto, huurbromfiets of een taxi nodig. Overigens rijdt men zeer rustig buiten de hoofdstad en zijn de wegen uitstekend.

De gemakkelijkste manier om het eiland te bekijken is dan de motorfiets. Dit is een mix tussen onze bromfiets en de allerlichtste motorfiets.
Deze kun je al huren voor ongeveer RM 40,- per dag.
De wegen zijn zeer goed en buiten de hoofdstad Kuah is het heel aangenaam om door het landschap te rijden. Het is rustig op de wegen met verkeer en de chauffeurs rijden hier ook kalm. De wegen zijn heel goed onderhouden en met een volle tank benzine kun je gemakkelijk zo'n 70 kilometer afleggen. De benzine is in MaleisiŽ niet duur. Op de "roadmap" heb ik de plaatsen aangegeven, waar een benzinestation is.
In de buurt van je hotel is meestal wel een verhuurbedrijf, waar je een motorfiets kun huren.
De prijs van een dag huur voor een bromfiets bedraagt ongeveer RM 30 - RM 40. Meestal werken de verhuurbedrijfjes niet zo volgens de regels en is het gemakkelijk een motorfiets te huren, ook al kun je nog niet zo goed rijden.
Let er wel op, dat je hem onbeschadigd terug brengt. In het warme klimaat is het heerlijk om op een motorfiets te rijden. Het is een heerlijke manier om het eiland te verkennen.
 
xx

 

Er zijn veel taxi's op Langkawi. Elke taxichauffeur is wel bereid om een er een dagje met je op uit te trekken. De prijzen van de rit worden bepaald door de plaats, waar je naar toe wilt rijden. Dus de taximeter wordt niet gebruikt. Het best is, wanneer je de receptie van je hotel/ conciŽrge om een taxi vraagt. Dan komen ze normaliter sneller, dan wanneer je langs de weg staat. Het Tanjung Rhu Resort heeft tevens self-drive Peugeots, chauffeur-bestuurde limousines, en een shuttle Een taxi van de luchthaven naar Kuah kost ongeveer RM 14,- en ongeveer RM 12, -  naar Pantai Kok of Pantai Cenang. Een "coupon" moet je bij een loket inde luchthaven kopen, voordat je het gebouw verlaat. Deze coupon is het betaalbewijs voor de taxichauffeur.
Hier volgen enkele taxiprijzen vanaf de Kuah Jetty:

-- naar Kuah Town RM 5

-- naar Airport RM 15

-- naar Pantai Cenang / Pantai Tengah RM 12

-- naar Pantai Kok RM 20

Huurauto's kunnen gereserveerd worden in Kuah Town of, nog gemakkelijker,  bij de receptie van uw beach resorts. De huurprijzen zijn heel redelijk en liggen tussen de RM 70 - RM 150 per dag. Natuurlijk is dit afhankelijk van het type auto u kiest. Voorbeeld:

MBO Rental
Pantai Cenang
Tel: +04-9551939 / 0

Tegenover Melati Tanjung Motel

Mercedes Benz RM 150
Nissan RM   70
Mazda RM   80
Proton RM   70
Suzuki Swift RM   60
Suzuki Jeep RM 100
Motorbike RM   30

Een auto huren is heel gemakkelijk. Je hebt een Nederlands rijbewijs nodig, of een internationaal rijbewijs. Veder moet u goede verzekering afsluiten, als u de auto huurt. Zo voorkom je problemen bij schade of lichamelijk letsel.
Je kunt bij de receptie van je hotel informeren of zij auto's verhuren, maar je kunt ook vragen naar de dichtstbijzijnde car-rental. Uw hotel wilt u graag helpen.
Het is ook "normaal", dat je een particuliere auto wordt aangeboden, wanneer je met de boot op Langkawi arriveert. Er zijn veel particulieren, die op deze wijze iets "extra's" willen verdienen.  Toch is het beter als uw uw auto huurt bij uw receptie of een erkende car-rental.
De best geselecteerde hotels van Langkawi <klik>


Kancil

 

Door via deze niet-commerciŽle site te boeken, houdt u deze site in leven!

Vivanta by Taj - Rebak Island Resort

Dit luxe resort in de buurt van Langkawi ligt op een afgelegen particulier Rebak-eiland. Langkawi ligt op ongeveer 5 kilometer afstand. Het resort is goed uitgerust en de houten villa's liggen in clusters in de prachtige tuinen. Het resort biedt vervoer naar de luchthaven, volledige zakelijke faciliteiten en een vergaderruimte die plaats biedt aan maximaal 100 personen. Ook wordt de enige volledig uitgeruste jachthaven in MaleisiŽ genoemd, aangevuld met een scala aan jachtservices en -faciliteiten. Andere on-site diensten en faciliteiten omvatten internettoegang, wasservice, autoverhuur, een bibliotheek en een lounge. Om te dineren zijn er een aantal restaurants en u kunt 24 uur per dag op uw kamer dineren. Al met al is Vivanta by Taj - Rebak Island Resort een schitterende verblijfplaats.

Meer foto's en informatie: Vivanta by Taj - Rebak Island Resort |klik nu|

 

 

 

     

 

 

  Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite