MALAYSIA
SITE

Langkawi
-- Adelaarsplein
-- Eten op Langkawi
-- Excursies
-- Informatie
-- Hotels
-- Hotels (ligging)
-- Kabelbaan
-- Kilim Nature Park
-- Krokodillenboerderij
-- Langkawi
-- Langkawi - de reis
-- Langkawi - foto's
-- Openbaar Vervoer
-- Oriental Village
-- Pulau Payar
-- Rebak Marina
-- Seven Wells Waterval
-- Stranden Langkawi
-- Tax Free Winkelen
-- Thailand - Satun
-- Thailand - Koh Lipe
-- Underwater World
-- Wegenkaart Langkawi
-- Wildlife Park
-- Zomerpaleis van Anna
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 


Seven Wells Waterfall
Ben van Wijnen

"Het is dichtbij de cable car en sky bridge maar een stuk rustiger, dus erg fijn om even die drukte te ontsnappen. Wij zijn niet tot de top van de waterval gelopen, maar bleven onderaan waar je lekker kunt pootje baden en afkoelen. Wel oppassen voor de apen want die jatten alles wat los en vast zit. Bij de parkeerplaats heb je wat kleine eettentjes waar we heerlijk hebben geluncht."

Plaatselijk staat deze waterval bekend als de Telaga Tujuh. De Seven Wells Waterfall wordt zo genoemd, omdat er zeven natuurlijke zwembaden zijn op verschillende hoogtes, die gevormd zijn door het vallende water van de waterval, dat naar beneden stroomt van de tweede hoogste berg van Langkawi: Mount Mat Cincang. Dit is de meest pittoreske en ongetwijfeld de beste, de mooiste waterval van het eiland.

De totale verticale lengte van de waterval is 91 meter en de laagste poel cind je onderaan de waterval. Deze poel is voor iedereen een heerlijk zwembad. De Seven Wells Waterfall ligt vlakbij Pantai Kok en dicht bij de Pantai Kok Beach en Oriental Village, waar de kabelbaan aan zijn tocht naar boven begint.

Om de waterval te zien, begin je met wandelen bij de parkeerplaats. Er zijn twee manieren om bij de waterval te komen. Als je niet al te enthousiast bent om te klimmen en jezelf te vermoeien en graag een snelle blik van de verticale waterval wilt nemen, dan neem je de korte wandeling over de parallelweg, die ook begint bij de parkeerplaats en een bocht naar links maakt om het onderste gedeelte van de waterval te bereiken. Je hebt vanaf hier een geweldig uitzicht op de waterval. Als je wilt, kun je hier zelfs baden in het natuurlijke, ondiepe zwembad.

xx

Het wordt pas echt leuk, wanneer je besluit helemaal naar boven te lopen. Wees gewaarschuwd, want het is niet gemakkelijk. Je neemt dan de steile parallelweg, die zich rechts bevindt of neem de trap vanaf de parkeerplaats (achter de kraampjes), die helemaal naar de top gaat. Er zijn 638 trappen te klimmen en de totale hoogte, waarop je uiteindelijk de top van de waterval bereikt is ongeveer op 480 meter hoogte. Er zijn onderweg bordjes , die aangeven, hoeveel treden je nog moet nemen om bovenaan de waterval te komen. Dus als je gaat naar de top, maak het je gemakkelijk en neem geen snelle stappen. De route gaat door het regenwoud van de berg Mat Cincang, waar je waarschijnlijk veel flora en fauna zult, waaronder vogels.

Van de fauna zul je zeer waarschijnlijk makaken zien (meestal zijn ze hier in overvloed), reuze eekhoorns en als je geluk hebt, zie je zelfs grote neushoornvogels met hun gigantische bruine snavel. Je ziet ook talrijke hoge bomen, die honderden jaren oud zijn. Dus over het algemeen is de wandeling heel adembenemend, maar je moet het rustig aan doen, neem rust tussendoor, geniet van de natuur en beweeg langzaam. Het duurt ongeveer 1 uur om de top te bereiken.

Eenmaal op de top aangekomen, zie je hoe het water uit verschillende beekjes hier prachtige natuurlijke zwembaden hebben gevormd. Het stromende water heeft de rotsen glad gemaakt en bij ťťn zwembaden heeft zich een natuurlijke glijbaan gevormd. Je ziet hier kinderen en zelfs mannen en vrouwen, die niet in staat zijn om de verleiding te weerstaan en glijdend van de gladde rots in het ondiepe zwembad plonzen.

De zwembaden hier zijn geweldig om te baden. Jullie kunnen je badpakken en zwembroeken meenemen en genieten van een verfrissend bad. Als je rondkijkt, zie je dat het omliggende gebied weelderig groen is en bedekt is met bladeren van de Sintuk. Aan de andere kant heb je een adembenemend uitzicht op de blauwe wateren van Burau Bay en Pantai Kok

Enkele waarschuwingen, wanneer je boven bent bij de Seven Wells Waterfall . Ga niet naar de rand van een rotsen. Het kan glad zijn en je kunt lelijk vallen. De rotsen aan de onderkant van de zwembaden zijn ook vrij glad.
Ten tweede, ga niet voorbij de waarschuwingsborden. Het wordt daar gevaarlijk en er hebben al enkele dodelijke ongevallen plaatsgevonden. Een val vanaf hier is 65 meter naar beneden en je hebt geen kans om te overlevenDe zwembaden hebben hier altijd genoeg water om te baden.

Het regenseizoen (oktober - november) is echter de beste tijd de waterval te bezoeken. Maar in deze periode, kunnen de trappen vrij bemoste en glad zijn. Maar je kunt gerust naar boven. Er is op de top een soort tuinhuisje, waar je kunt uitrusten. Er zijn echter geen kleedkamers voor zwemmers. Als je op de boven op de waterval bent, loopt er een pad naar de top van Mount Mat Cincang. Deze tocht is niet voor beginnelingen en je moet van tevoren wel de route bestuderen.

 

De legende
Er was eens een gemeenschap van feeŽn, die een huis bij de Seven Wells bouwden. Ze dansten op het glinsterende water en sliepen op massieve regenwoudbladeren naar Nature's slaapliedje. Ze lieten hun helende energie achter in de wateren en weelderige begroeiing en elke dag werden ze onzichtbaar als een mens opdook.
"U kunt de echo van hun aanwezigheid voelen of een delicate citroenachtige geur ontdekken, die in de lucht blijft hangen. De geur van de Sintuk-klimplant, een klimplant die de feeŽn voor ons achterlieten. Vermoedelijk om pech weg te spoelen, de bladeren worden al duizenden jaren gebruikt in traditionele Maleisische zuiveringsceremoniŽn."
Geloof het of niet Ö..

Telaga Tujuh of Seven Wells waterval zijn de twee namen in de twee talen. In de Maleise taal betekent Telaga "bron" en Tujuh is het getal "zeven." Wat de naam ook mag zijn, deze site in het bosreservaat van Machincang is op zoveel verschillende manieren magisch.
Als mens kun je de feeŽn misschien niet zien. En zelfs als je ongelovig lacht, kunnen we je van twee dingen verzekeren. Je zult zeker genieten van de pracht van het landschap en de pure opwinding van energie voelen die afkomstig is van de mistige nevel van de waterval.
Het heet Seven Wells omdat het geologisch is vervaardigd in een reeks van 7 zwembaden, die elk in elkaar overlopen. In totaal zijn er zeven verbonden natuurlijke zwembaden gevoed door zeven afzonderlijke watervallen.
Bij de laatste herfst zie je het water van 90 meter naar beneden vallen - visueel verbluffend en zelfs nog indrukwekkender is het luchtpanorama wanneer je aan het tokkelen bent.
De 638 betonnen treden schuin onder een hoek van 45 tot 60 graden brengen je naar de top, mogelijk een wandeling van ongeveer 45 minuten tot een uur. Maar wie moet zich haasten? Maak een punt van stoppen voor een duik in de glorieuze heldere poelen om af te koelen.
Misschien komt deze betovering voort uit het feit, dat de Seven Wells-waterval zich bevindt binnen het 450 - 550 miljoen jaar oude Machinchang Cambrian Geoforest-park met rotsformaties ouder dan de Himalaya, ontstaan uit de nabijheid van Cambrium-zandsteen en laat-Trias-granietrotsen. Zo oud als de feeŽn, die er altijd hebben gewoond!

 


Tickets voor de boot naar Langkawi

 

  Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite