MALAYSIA
SITE

Langkawi
-- Adelaarsplein
-- Eten op Langkawi
-- Excursies
-- Informatie
-- Hotels
-- Hotels (ligging)
-- Kabelbaan
-- Kilim Nature Park
-- Krokodillenboerderij
-- Langkawi
-- Langkawi - de reis
-- Langkawi - foto's
-- Openbaar Vervoer
-- Oriental Village
-- Pulau Payar
-- Rebak Marina
-- Seven Wells Waterval
-- Stranden Langkawi
-- Tax Free Winkelen
-- Thailand - Satun
-- Thailand - Koh Lipe
-- Underwater World
-- Wegenkaart Langkawi
-- Wildlife Park
-- Zomerpaleis van Anna
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Van Langkawi naar Thailand
Van Kuah naar Koh Lipe
Ben van Wijnen

"De veerboot vertrekt vanaf Kuah Jetty in Kuah Town, Langkawi. De pier wordt ook wel Jetty Point genoemd. Als je nog nooit in Langkawi bent geweest, maak je geen zorgen, alle taxichauffeurs weten waar de pier is."


Ferry naar Koh Lipe

 

Koh Lipe heeft als bijnaam de "Malediven van Thailand" en is ťťn van de meest gewilde, maar minst bezochte eilanden in Thailand. Vanwege de zuidelijke ligging is het niet zo druk als de toeristische eilanden Phi phi, Koh Lanta en Phuket. De beste manier om er te komen is niet vanuit Thailand, maar om met de veerboot van MaleisiŽ naar Thailand te reizen via het eiland Langkawi! De veerboot naar Langkawi naar Koh Lipe is snel en veel goedkoper dan aankomen vanaf een ander Thais eiland. Natuurlijk veranderen de tijden, en daarmee maken meer toeristen hier elk jaar een reis.

De enige manier om het eiland te bereiken is met de veerboot naar het eiland Koh Lipe. Dit betekent dat je internationaal aankomt vanuit Langkawi, het vasteland van MaleisiŽ of een ander Thais eiland. Er zijn dus douaneformaliteiten te vervullen.
Het enige andere alternatief is om Koh Lipe te bereiken is met een privťjacht, maar dan heb je geen reden om dit artikel te lezen!

Hoewel er aanplakbiljetten met prijzen hangen aan bijna elk toeristenkantoortje op het eiland, is je hotel de BESTE plek om uw ticket voor de veerboot te kopen. De transfer van uw hotel naar de ferryterminal is bij alle tickets inbegrepen. Dit betekent dat je een voordeeltje hebt. Via het boeken via je hotel betekent, dat je daadwerkelijk op de juiste plaats wordt opgehaald, namelijk je hotel.
Waar je rekening mee moet houden:

xx

 

* Je hebt je paspoort nodig, als je de tickets boekt, omdat het een internationale overtocht is.
 
* Het is gebruikelijk op het hele eiland om 3% servicekosten in rekening te brengen, als je boekt met een creditcard in plaats van met contant geld te betalen.
 
* Zorg ervoor dat je het ontvangstbewijs goed bewaart. Je moet dit bij de haven inwisselen voor de daadwerkelijke tickets.
 
* De ticketprijs is ca RM 120
 
* Transfer naar Ferry & Ferry Ticket is inclusief
 
* Ferrybedrijf: SATUN PAKBARA SPEED BOAT (Langkawi) SDN. BHD.

Afhankelijk van waar je hotel zich bevindt, word je tussen 07:30 en 07.45 uur opgehaald, omdat het ook bij andere hotels stopt om andere passagiers op te halen. Het is een 11-persoons passagierbusje met de woorden "Langkawi" op de zijkant. Het is een vroege ochtendtransfer naar de ferry.
Het is een veel kleinere terminal specifiek voor internationale afvaarten, dan terminal naar Penang. Wanneer je aankomt bij de terminal, moet je het bewijs van je ticketaankoop tonen, dus bewaar het goed en houdt het paraat! Als je dat eenmaal hebt gedaan, krijg je een papieren van de buschauffeur voor je ticket en een immigratiekaart voor Thailand.

Om 09:00 uur volgt in de terminal de aankondiging dat je door de douane kunt. Voordat je op de ferry stapt, moet je je paspoort afgeven, als ze je ferryticket controleren. In wezen zeg je vaarwel tegen het belangrijkste item, dat je hebt tijdens het reizen en hoop je dat het Thailand bereikt. Op de ferry zoek je een stoel en dan begint de overtocht om 09.30, welke een klein uur zal duren.
Ongeveer halverwege komt er een aankondiging, dat het bovendek nu open is voor iedereen, die naar buiten wil kijken. Bij aankomst op Koh Lipe krijg je van de Thaise douane je paspoort terug met een klein wit papiertje. Het is HEEL belangrijk dat je dit niet verliest, want je hebt het nodig om Thailand te verlaten!
Er is een eilandtoeslag van 200 Baht, die je bij aankomst moet betalen. Als je nog geen Thaise Baht hebt, is er een klein kantoortje tegenover de douane, waar je geld kunt wisselen. Verwacht geen goede wisselkoers!
Daarna is het tijd om een koud Chang-biertje te pakken en het kristalheldere water aan te raken.

Dit is slechts een voorbeeld. Deze ferry verzorgt ook afvaarten naar onder andere: Koh Tarutoa, Koh Bulon, Koh Mook, Koh Ngai, Koh Lanta, Phi-Phi en Phuket.
Uiteraard zijn wijzigingen voorbehouden.


Koh Lipe


De best geselecteerde hotels van Langkawi <klik>

 


Tickets for the boat

 

cheap booking
click on this banner for reservation


 

  Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite