MALAYSIA
SITE

Langkawi
-- Expeditie Robinson
-- Adelaarsplein
-- Eten op Langkawi
-- Excursies
-- Informatie
-- Hotels
-- Hotels (ligging)
-- Kabelbaan
-- Kilim Nature Park
-- Krokodillenboerderij
-- Langkawi
-- Langkawi - de reis
-- Langkawi - foto's
-- Openbaar Vervoer
-- Oriental Village
-- Pulau Payar
-- Rebak Marina
-- Seven Wells Waterval
-- Stranden Langkawi
-- Tax Free Winkelen
-- Thailand - Satun
-- Thailand - Koh Lipe
-- Underwater World
-- Wegenkaart Langkawi
-- Wildlife Park
-- Zomerpaleis van Anna
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Kilim Nature Park

Ben van Wijnen

"Eťn van de leuke dingen om te doen op Langkawi met kinderen is een boottocht door het Kilim Geoforest Park. Toen de tsunami op tweede kerstdag 2004 in heel Zuidoost-AziŽ voor ravage zorgde en veel levens kosten, was de mangrove van Langkawi ťťn van de belangrijkste reden dat de dorpjes hier gespaard bleven. Mede hierom werden deze mangrove bossen aan de kust van Langkawi uitgeroepen tot een Geoforest Park. Het natuurgebied geniet nu bescherming en daarmee werd het ook steeds interessanter voor toerisme."

Het Kilim Natuurpark strekt zich uit over een oppervlakte van 100 vierkante km. Het is een mix van beschermde, groene mangrovebossen, witte stranden en blauwe lagunes. Je kunt er genieten van prachtige en spectaculaire uitzichten op unieke kalkstenen rotsformaties, die omhoog rijzen uit de mangrovemoerassen en de zee. Het Kilim Natuurpark ligt in het noordoosten van Langkawi; ongeveer 13km van Kuah stad en is te bereiken via Jalan Ayer Hangat.
Via een vaarroute, die door een rustig kronkelende rivier loopt, word je blootgesteld aan de wonderen van dit park. Geniet van de flora en fauna in zijn natuurlijke omgeving.

Het water van de rivier de Kilim heeft een diepe smaragdgroene kleur, als je langs de oever van de rivier vaart. Het landschap verandert en je ziet overhangende Bogak bomen en baby-mangroven. Een grote varaan kijkt je aan en op een donkere dikke rots, half verscholen tussen het weelderige groen, zit een familie van langstaart makaken - om je te verwelkomen in de wildernis ...

De boot vaart verder langs de rivier (Kilim River)en even later stopt hij bij de Vleermuizengrot (Gua Kelawa). Je gaat deze vleermuizengrot verkennen onder begeleiding van de schipper. Binnen hangen honderden vleermuizen stilletjes boven je hoofd. Je kunt de vleermuizen zien en als je je camera hebt meegenomen, kun je ze fotograferen met een flitser. Geen zorgen, ze blijven rustig hangen.

 

Even later zal de schipper zijn truc met de adelaar (Brown Eagles) laten zien. In deze streek leven veel gigantisch grote, bruine zeearenden met een witte onderbuik. Ze zitten meestal in de mangrove of op een nabijgelegen heuvel. De adelaars zijn vertrouwd geraakt met het geluid van de motor en als de schipper iets eetbaars in het water gooit, komen ze tevoorschijn. het zijn niet alleen de adelaars, die toekijken, maar ook de Brahmaanse wouw, of grote hagedissen en makaken.
Kilim River is ook een geweldige plek voor een aantal trekvogels. Ze fourageren hier in het trekseizoen (september en maart).

Na het voeren van de adelaars, zal de boot nog verder stroomafwaarts gaan en al snel de Andaman Zee bereiken. Je verlaat de Kelim rivier door "the Hole in the Wall" (het gat in de muur). Dit is een beroemde passage, zo genoemd naar een smalle doorgang tussen twee formidabele muren van kalkstenen kliffen, die de rivier verbindt met de open zee.

Deze smalle kloof is een beschutte omgeving voor een bloeiende viskwekerij, waar de boten aanmeren.
Wat u hier niet moet missen, zijn de kooien met vis, het drijvende restaurant, het restaurant van de viskwekerij, of "the Hole in the Wall". Hoe dan ook, ze hebben hier een goede chef, die heerlijk eten voor je zal maken. De vis is natuurlijk van de kwekerij.
Het is inderdaad een maaltijd om van te watertanden.
De best geselecteerde hotels van Langkawi <klik>

 

 

     

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite