MALAYSIA
SITE

Langkawi
-- Adelaarsplein
-- Eten op Langkawi
-- Excursies
-- Informatie
-- Hotels
-- Hotels (ligging)
-- Kabelbaan
-- Kilim Nature Park
-- Krokodillenboerderij
-- Langkawi
-- Langkawi - de reis
-- Langkawi - foto's
-- Openbaar Vervoer
-- Oriental Village
-- Pulau Payar
-- Rebak Marina
-- Seven Wells Waterval
-- Stranden Langkawi
-- Tax Free Winkelen
-- Thailand - Satun
-- Thailand - Koh Lipe
-- Underwater World
-- Wegenkaart Langkawi
-- Wildlife Park
-- Zomerpaleis van Anna
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

 

DATARAN LANG
(Eagle Square)

Dit is zeker het bezoeken waard. Het is soms lastig om een foto te maken van alleen de vogel, maar met het nodige geduld moet het een keer lukken. Er zijn wat souvenir winkeltjes. Verder heb je een mooi uitzicht over de haven met de boten."

Dataran Lang, (Eagle-plein of Adelaarsplein, is een plein bij Kuah, de hoofdstad van Langkawi, in de buurt van de haven, waar de veerboten af- en aanmeren. Het is meestal de eerste blik, die de toeristen op het Maleisische eiland werpen, wanneer ze met de boot aankomen. Op het plein staat een gigantisch standbeeld van een adelaar, die klaar staat om te gaan vliegen.
De haven ligt dicht bij deze plek en u kunt hier dan ook genieten van alle drukte van de boten in de Kuah Bay. Je hier op het plein mensen zitten of slenteren en 's avonds is het een geliefde plek om even af te koelen. Eagle square (Dataran Lang) ligt dicht bij het Jetty punt. De adelaar valt direct op en het is een markant herkenningspunt.
In de goede oude dagen hadden de zeelieden een ander herkenningpunt op Langkawi. Men richte zich op de berg Gunung Raya om veilig de haven van Kuah te bereiken. Tegenwoordig kijken de zeelieden niet meer naar de berg, maar naar het beeld van de grote adelaar. Die heeft de plaats van de berg ingenomen.
In de avonduren wanneer de adelaar en het hele gebied helder verlicht is, krijgt Dataran Lang een nieuwe visuele dimensie.
 

Naast het mooie uitzicht op de Kuah Bay en op de stad, heeft het Dataran Lang prachtige miniatuur fonteinen, terrassen en bruggetjes. Het maakt dit mooie plein een ideale plek voor degenen, die perfecte vakantie foto's willen maken met de omliggende bergen op de achtergrond.
Het plein is een zeer goede plek om naar veerboten in de haven te kijken. Het verdient de aanbeveling om dit plein in de vroege ochtend of laat in de avond te bezoeken, wanneer de zon niet zo fel is of onder is gegaan.

De roodbruine adelaar (met zijn kop naar zee gericht) op het Dataran Lang is het herkenningspunt van het eiland. Het is de beroemdste bezienswaardigheid van Langkawi.
De naam "Langkawi" naam komt van twee Maleise woorden - "Helang" (= eagle) en "Kawi" (= roodbruin): vandaar lang-kawi. Het monument is ook op loopafstand van enkele van de beste duty-free shops in Langkawi en de Jetty Point Mall - chocolade en alcohol zijn hier vooral goedkoop.

 

 


De adelaar is een 12 meter hoog beeld, dat klaar staat om vlucht te nemen. Het beeld staat op een verhoogd platform. Het plein is prachtig aangelegd en is voorzien van prachtige vijvers, bruggen, overdekte terrassen, restaurants, tongewelven, die van baksteen gemaakt zijn. Dichtbij de zee staat er een zachte bries, daardoor is een ideale plek om ontspannen een wandeling te maken. 's Avonds is het een rustige omgeving om te dineren in een koele omgeving.

's Avonds is het plein prachtig verlicht en is het nog mooier om boten zien binnenkomen in de haven. Inderdaad, de majestueuze arend staat strategisch gepositioneerd om bezoekers te verwelkomen op'S nachts op het plein is prachtig verlicht en presenteert een dramatische scŤne als je het eiland benaderen door zee. Inderdaad, de majestueuze arend strategisch gepositioneerd om bezoekers te verwelkomen in Langkawi. Langkawi.

De best geselecteerde hotels van Langkawi <klik>

     

 
 

 

 

 Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite