MALAYSIA
SITE

Lahad Datu
-- Lahad Datu
-- Lahad Datu Airport
-- Lahad Datu Hotel
-- Danum Valley
-- Madai Caves
-- Neushoorn Centrum
-- Tabin Wildlife Reserve
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 Lahad Datu Airport

"Het is half 4 ís nacht als de wekker gaat. Jemig, wat is dat vroeg zeg! Een uurtje later worden we opgepikt en naar het vliegveld gebracht. De vlucht lijkt in eerste instantie nagenoeg een privťvlucht, maar loopt langzaamaan toch nog redelijk vol.
Het is een korte vlucht (MH 3010) van Kota Kinabalu naar Lahad Datu en met een klein uurtje vliegen zijn we op onze bestemming. Onderweg hebben we goed uitzicht op de Mount Kinabalu, waarvan de top boven de wolken uit steekt. In Lahad Datu aangekomen verloopt de pick-up erg vlotjes."

Lahad Datu Airport is een luchthaven in het zuidoostelijke deel van Sabah . De luchthaven, die ongeveer 1 km van het centrum van Lahad Datu ligt. Vliegtuigen brengen reizigers voor de stad Lahad Datu en de aangrenzende districten, zoals Kinabatangan en Kunak. Lahad Datu Airport is dus een belangrijke regionale luchthaven. De luchthaven biedt plaats aan vliegtuigen zo groot als de ATR72, Fokker 50 en een aantal kleinere vliegtuigen. Het kleine terminalgebouw kan jaarlijks tot 100.000 passagiers verwerken.

Hier op de luchthaven in vertrouwt nog steeds op menselijke kracht om de bagagekarretjes van en naar het vliegtuigen te duwen en te trekken, die vanuit Sandakan of van en naar Kota Kinabalu komt. Evenzo is er een trolley voor paraplu's, die tijdens regenachtige dagen bestemd zijn voor passagiers om de 150 meter of zo naar hun ATR-vliegtuig te brengen. Dit is het grootste passagiersvliegtuig, dat is goedgekeurd om te landen op Lahad Datu Airport.
Als het gaat om het claimen van hun bagage, worden ze naar een smal betonnen platform met een dun rubberen laken geleid. om te wachten op de door mensen aangedreven bagagewagen. Momenteel arriveren er alleen vliegtuigen van Malaysia Airlines (MASWings) uit Kota KInabalu en Sandakan.

 


Voor veel buitenlandse bezoekers is de luchthaven de toegangspoort naar de eco-toeristische locaties in Kinabatangan, Sukau en Danum Valley. Voor deze toeristen heeft de luchthaven verbeterde faciliteiten plats gevonden..

Hoewel de media vol staan met verhalen over geweldige nieuwe luchthavenprojecten, uitbreidings- of verbeteringsplannen voor luchthavens, staat Lahad Datu helaas niet op de lijst. De lokale bevolking schreeuwt hier om landingsbaanverlengingen om straalvliegtuigen in staat te stellen reizigers met directe vluchten naar Kuala Lumpur te krijgen, zonder over te stappen in Kota Kinabalu. Lahad Datu Airport is klein en schattig maar erg belangrijk voor de lokale bevolking. Het aantal inwoners van Lahad Datu was 220.000 en is omgeven door cacao- en palmolieplantages.

  • Adres: Lahad Datu Airport, PO Box 60298, 91108 Lahad Datu,, Sabah, Malaysia

  • Exploitant: Malaysia Airports Holdings Berhad

  • Parkeerplaatsen: Ja, parkeren is mogelijk.

  • Nabijgelegen steden: Lahad Datu (1 km), Sandakan (175 km), Semporna (68 km), Tawau (151 km)

  • Verkeersverbindingen: De luchthaven ligt vlak langs de A-5, aan de noordwestelijke rand van de plaats.

Google

Gemakkelijk Bustickets online bestellen:

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite