MALAYSIA
SITE

Lahad Datu
-- Lahad Datu
-- Lahad Datu Airport
-- Lahad Datu Hotel
-- Danum Valley
-- Madai Caves
-- Neushoorn Centrum
-- Tabin Wildlife Reserve
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 Lahad Datu

"Vanuit Sakau gaan we met de lokale bus naar Lahad Datu. We hadden 2 nachten in het OYO King Park Hotel geboekt. Een leuk hotelletje in de stad. Lahad Datu zelf was geen bijzondere stad, maar een stuk schoner dan Sandakan."

Lahad Datu

Lahad Datu ligt in het district Tawau aan de oostkust van Sabah. In het westen ligt de bergrug en in oosten bevindt zich de Sulu Zee (Zee van Celebes). De economische activiteiten zijn gelijk aan die van Tawau. De handel in palmolie, rubber en cacao vormen de belangrijkste bron van inkomsten voor de inwoners van Lahad Datu. Ook hout is ook één belangrijke bron van inkomsten in Lahad Datu en de belangrijkste houtexporterende haven vind je dan ook hier. De stad dankt zijn bekendheid vooral aan Danum Valley, want Lahad Datu is de "gateway" naar dit prachtig stukje oerwoud. Verder is ook de toegangspoort naar het Tabin Wildlife reservaat en de Madai Caves in het zuiden.

De eerste nederzetting van Lahad Datu moet in de 15 eeuw ontstaan zijn. Bij opgravingen heeft men  scherven van Chinese keramiek gevonden uit de Ming dynastie.
In de 19e eeuw was kampong Tunku, ten oosten van Lahad Datu, een piratennest. Hier woonden de beruchte Lanun-piraten, die ook slavenhandelaren waren.
Later vestigden ook zich ook de Cocos Island Malays in Lahad Datu. Deze mensen kwamen omstreeks 1950 hier naar toe, toen de Cocos Island deel gingen uitmaken van Australië.

 

De haven dient vooral voor het verschepen van hout, cacao en palmolie. Dat zijn de belangrijkste producten, die het achterland oplevert. Er kunnen echter ook olietankers aanmeren.
Lahad Datu verbonden met de andere steden van Sabah door de lucht en over de weg. De luchthaven Lahad Datu Airport bevindt zich 1 km buiten de stad en is niet zo heel groot. Een lijnvlucht van MASWings van Kota Kinabalu naar Lahad Datu duurt 40 minuten. Men vliegt vanaf de luchthaven alleen regionaal naar Sandakan, Tawau en Kota Kinabalu.
Met de auto de duurt de rit naar Kota Kinabalu ongeveer 6 uur.
Toeristen, die met het vliegtuig arriveren, bezoeken voornamelijk Tabin Wildlife Reserve. De rit van Sandakan naar Lahad Datu duurt 2 ½ uur.
Halverwege, tussen Lahad Datu en Tawau, liggen de Madai Caves. In deze grotten oogst de originele bevolking de nestjes van de gierzwaluw. Hiervan maakt men in China en Singapore de bekende vogelnestjessoep. Eén kilo vogelnestjes levert ca. 500 dollar op. Het is een bezoek waard.

xx

 

Bezienswaardigheden:

Tabin Wildlife Reservaat is een groot regenwoud in het oostelijk deel van Sabah met diverse soorten flora en fauna. Er komen nogal wat wilde dieren voor, waarvan er een aantal beschermd zijn. In dit reservaat is men dan ook begonnen met het fokken van bedreigde en beschermde dieren. De drie grootste zoogdieren van Sabah kun je hier vinden: de Borneo Pymee Olifant, de Sumatraanse neushoorn en de Tembadau. Dit is een zeldzame waterbuffel, waarvan er nog slechts 300 bestaan..
Verder zijn er in het reservaat verscheidene, intrigerende moddervulkanen.

Madai Caves is een belangrijke plek voor de vogels. Hier bouwen ze in de grotten hun nestjes. Twee keer per jaar worden de vogelnestjes geoogst door de Ida'an. Het is voor hen een feestelijke gebeurtenis. Toch is het oogsten gevaarlijk, want er kunnen vreselijke ongelukken gebeuren. De Ida'an hebben het alleenrecht op het oogsten van de vogelnestjes.

Baturong ligt 16 km verwijderd van de Medai Grotten. Het is een reusachtig kalksteenmassief. Eens was het een onderdeel van een meer: Tingkayu Lake. Dit meer is langzamerhand opgedroogd. De kalksteenmassieven reiken tot zon 250 meter hoogte en is één van de belangrijkste archeologische plaatsen van Sabah. Recente ontdekkingen hebben aangetoond, dat hier 25.000 jaar geleden de Tingkayu grotbewoners moeten hebben gewoond rond de oevers van dat meer.

xx

 

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciële site bestaan.
 

Bay Hotel

Dit hotel in Lahad Datu, ligt één van de meest populaire buurten van de stad, is OYO 972 Bay Hotel een goede uitvalsbasis om deze levendige stad te ontdekken. Van hieruit kunnen gasten optimaal genieten van alles wat de levendige stad te bieden heeft. Door de gunstige ligging biedt het pand gemakkelijke toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.
OYO 972 Bay Hotel biedt vele voorzieningen om de vermoeide reiziger zo aangenaam mogelijk te maken. De belangrijkste kenmerken van de accommodatie zijn onder meer 100% rookvrij.
Alle gastenverblijven zijn voorzien van doordachte voorzieningen om een ongeëvenaard gevoel van comfort te garanderen. Door het grote aanbod aan recreatieve aanbiedingen van de accommodatie heeft u genoeg te doen tijdens uw verblijf. OYO 972 Bay Hotel is een uitgelezen keuze als u een kwaliteitsaccommodatie zoekt in Lahad Datu.

Meer informatie en foto's: Bay Hotel |klik nu|

Google

 

 

 

Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite