MALAYSIA
SITE

Kunak
-- Kunak
-- Madai Forest
-- Pulau Tabawan
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 


KUNAK

Kunak ligt halverwege Lahad Datu en Semporna. De bevolking van Kunak wordt geschat op ongeveer 40.000. Zij bestaat voornamelijk uit de Bajaus en Buginezen. Er is ook een aanzienlijke Chinese minderheid, die betrokken is bij het runnen van de winkels in het centrum van Kunak. Velen zijn ook landeigenaren, die oliepalmen verbouwen. Er zijn ook Chinese basisscholen en middelbare scholen.
De jetty van Kunak ligt ongeveer 2 km van het centrum en heet Pengkalan Kunak. De weg naar de jetty is omzoomd door houten winkelpanden, waarvan men vermoedt dat het illegalen zijn. Bij de aanlegsteiger komen elke dag de vissers met hun vangst aan land. Uiteraard vind je dan hier de “wet market”, waar de huisvrouwen hun vis en vlees kopen. De vis wordt ook doorverkocht aan handelaren.

 
De hoofdweg langs Kunak komt van Kota Kinabalu en leidt verder naar Semporna en Lahad Datu. Rijdend over de hoofdweg kom je langs talloze palmolieplantages. In Kunak staan daarom ook 6 ruwe palmoliefabrieken. In het stadje vind je een hotel (Mostyn Hotel), een enkel guesthouse en een enkele homestay nèt buiten Kunak.
Het hospitaal van Kunak is een overheidsziekenhuis. Het ziekenhuis is een ziekenhuis met 48 bedden en het is een niet-gespecialiseerd districtsziekenhuis.

De verborgen attractie van Kunak is een verborgen, ondergrondse Japanse tunnel, die gebouwd werd in de Tweede Wereldoorlog.

xx

De Japanners hielden Borneo bijna vier jaar bezet. In deze tijd maakten ze zich niet geliefd bij de lokale bevolking en veel van hun toenmalige operaties zijn nog steeds gehuld in een sluier van geheimhouding.
Echter, in de jaren zeventig, toen het bos uit het gebied werd gerooid, onthulde een gapend gat in de grond een enorme clandestiene tunnel, die tijdens hun bezetting door de Japanners was gebouwd. Het verbindt blijkbaar kilometers ver uit elkaar gelegen locaties.
Deze tunnel bestaat deels aarde en rotsen. De acht kilometer lange tunnel, die zich in vier richtingen vertakt, ligt op het terrein van de Sime Darby-plantage. De tunnel ligt op ongeveer 12 kilometer van de stad Kunak.
Volgens oudere mannen in de omgeving hebben sommigen geprobeerd de tunnel te verkennen om de geheimen ervan te onthullen, maar zijn ze er niet in geslaagd ver naar binnen te gaan. Arbeiders van een nabijgelegen palmolieplantage is ook de grot binnengegaan. Maar het touw was niet lang genoeg. Men kwam niet verder dan 200 meter. De tunnel is verderop deels ingestort.
Elk jaar komen er enkele Japanse families jaarlijks naar deze tunnel als een soort pelgrimstocht. Allemaal heel mysterieus.
Misschien zou dit een trekpleister kunnen worden in de ontwikkeling van Kunak.
De geheime tunnel is waarschijnlijk door het Japanse leger gebruikt om oorlogsmateriaal te vervoeren en op te slaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. De tunnel is groot genoeg om een 10-wielige vrachtwagen door te laten en werd in de jaren ‘70 per ongeluk ontdekt door de Ibans, die de taak hadden om de jungle op te ruimen. Ze ontdekten aanvankelijk een deel van de tunnel, dat was ingestort.
De tunnel met een diameter van vier meter laat veel vragen onbeantwoord, zoals waar hij begint en eindigt. De tunnel moet nog verder worden ontwikkeld als toeristisch attractie. Er is een voorstel gedaan aan de regering van Sabah om de tunnel te promoten.

Verdere activiteiten bij Kunak: vogelnestjesgrot, een 7-Well waterval, een heet waterbron (met zou water), grote openlucht modderbaden.

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciële site bestaan.

OYO 89567 Mostyn Hotel

Dit hotel ligt in het centrum van Kunak (Kunak ligt aan de doorgaande weg naar Lahad Datu - Semporna. Het is een zeer populaire toeristische trekpleister. Er zijn verschillende toeristische plekken in Kunak. De accommodatie ligt op ongeveer 1 uur rijden van Semporna.
Een mooi strand ligt op 10 km rijden. Het hotel ligt op 30 minuten rijden van het distrct Sampurna (de belangrijkste toeristische plek in Sabah). Het is een perfect gelegen doorreishotel aan de doorgaande hoofdweg (tussen Kota Kinabalu en Tawau).

Meer informatie en foto's: OYO 89567 Mostyn Hotel |klik nu|

 

 


Kunak

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite