MALAYSIA
SITE

Kuching
-- Kuching
-- Kuching Airport
-- Kuching Bus Station
-- Kuching Cultural Village
-- Kuching Crocodiles
-- Kuching D. Hana Brug
-- Kuching Hotels
-- Kuching Plattegrond
-- Kuching Shopping
-- Kuching - Sibu (Ferry)
-- Kuching Watertaxi's
-- Semenggoh
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Kuching - Sibu
met de boot
 

"De boottocht was niet al te comfortabel, maar het was hoe dan ook plezierig. Ik zat op het open bovendek waar ze de bagage bewaren - soms hoorde je een haan uit een van de tassen komen. Na een tijdje ging ik gewoon op de grond liggen, en toen was het comfortabeler. De boot vaart de open zee in en de rivier in en stopt er een in Sarikei, voordat hij in Sibu aankomt."


The Terminal

Kuching ligt aan de Sarawak-rivier, waardoor het een ideaal startpunt is voor toeristen die Sarawak voor het eerst komen bezoeken. Hoewel er langs de kust een weg loopt tot ver in Sabah, is de boot vaak een betere optie omdat de reis korter is. De Kuching Passenger Terminal is de toegangspoort tot de veerboot naar Sarikei, Sibu of Tanjung Manis in Sarawak. Boten zijn sneller dan de bus, maar je kunt er wel mee. Het is 13 minuten rijden met de auto van het stadscentrum van Kuching, naar zowel de Kuching Passenger Terminal als de Passenger Terminal Express Boat Kuching.
De boot vertrekt elke ochtend om 8.30 uur en je moet er 30 minuten voor vertrek zijn. De reis naar Sibu duurt 4 uur en 45 minuten (afhankelijk van het getij). Een kaartje kun je ter plaatse aan de kassa kopen voor RM 55. Aan boord worden wat snacks en water verkocht.


The boats
 

De gemiddelde expresboot die momenteel in gebruik is, kan meer dan 100 passagiers vervoeren en de grootste tot nu toe kan in totaal 192 passagiers vervoeren. Desalniettemin zorgen het ruime interieur en de comfortabele stoelen ervoor dat de lange reis kort en niet saai aanvoelt.
Passagiers hebben ook de mogelijkheid om eersteklas tickets (met voldoende ruimte) of economy class (middelgrote ruimte) te kopen.
Gecombineerd met de krachtigere motor van het passagiersschip, die tegenwoordig ongeveer 28 tot 32 knopen heeft in vergelijking met het tijdperk van de jaren 90, lag het gemiddelde motorvermogen op dat moment tussen 25 en 28 knopen. Veel boten zijn ook uitgerust met dubbele motoren, waardoor de lange reistijd kort is. Van Kuching naar Sibu duurt het slechts ongeveer vier uur, vergeleken met zes uur 10 jaar geleden.

U kunt de Kuching Passenger Terminal gemakkelijk bereiken vanuit het stadscentrum van Kuching met de taxi of een andere auto. Er rijden geen pendelbussen naar de terminal in Kuching, dus u moet 13 minuten met de auto rijden naar de ferryterminal vanuit het centrum. Als u met het vliegtuig op Kuching International Airport landt en direct wilt doorgaan, duurt de reis slechts 20 minuten met de auto naar Kuching Passenger Terminal.
Naast het nemen van de bus is het nemen van de veerboot vanaf de Kuching Passenger Terminal een andere optie om naar Tanjung Manis, Sarikei en Sibu in Sarawak te gaan. Expressboten vanaf deze terminal bieden passagiers snellere reisalternatieven in vergelijking met busdiensten, die meer tijd nodig hebben tegen vergelijkbare tarieven.


On the boats

Veerbootroutes vanaf Kuching Passenger Terminal worden geŽxploiteerd door Bahagia Express (Calaqisha Enterprise). De boten van de Kuching Passenger Terminal zijn:

1.   Vanuit Kuching Passenger Terminal naar Terminal Sarikei
     
2.   Vanuit Kuching Passenger Terminal naar Terminal Sibu
     
3.   Vanuit Kuching Passenger Terminal naar Terminal Tanjung Manis

Kuching Passenger Terminal is een beschut gebouw met de basisvoorzieningen voor passagiers voor of na aankomst op de terminal. De taxistandplaats is ook beschikbaar zodat bezoekers zich gemakkelijk naar hotel of stad kunnen verplaatsen.
In / bij de terminal zijn:

*   Publieke toiletten
*   Ticketbureaus van veerbootmaatschappijen
*   Parkeerplaatsen
 

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite