MALAYSIA
SITE

Kuching
-- Kuching
-- Kuching Airport
-- Kuching Bus Station
-- Kuching Cultural Village
-- Kuching Crocodiles
-- Kuching D. Hana Brug
-- Kuching Hotels
-- Kuching Plattegrond
-- Kuching Shopping
-- Kuching - Sibu (Ferry)
-- Kuching Watertaxi's
-- Semenggoh
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Sarawak Cultural Village
 


Sarawak Cultural Village

Ongeveer 24 KM van Kuching bevindt zich het Sarawak Cultural Village. Het is een bekroond 'levend' museum, dat verspreid over een terrein ligt aan de voet van de berg Santubong. Zodra je het Sarawak Cultural Village binnenstapt, word je begroet met een mooie tuin vol bloeiende bloemen met verschillende houten beelden eromheen. Omdat Sarawak ook wel bekend staat als 'Land van de neushoornvogels', is een van de beelden ontworpen op basis van de iconische vogel.
Een kaart en een boekje worden bij de kaartverkoop verstrekt als onderdeel van jouw bezoek aan het dorp. De kaart toont de aanbevolen wegen om door de Village te wandelen, terwijl het boekje een paar vierkante hokjes heeft, waarin elke keer dat je een attractie bezoekt een stempel wordt gegeven.
Als je eenmaal loopt verder in de “Cultural Village”, dan krijg je een glimp te zien van de tribale leven van de vele etnische groepen die in het prachtige land van neushoornvogels, Sarawak, wonen. Er wonen ongeveer 150 mensen in het dorp, die traditionele, dagelijkse activiteiten demonstreren om, ambachten, spelletjes en delicatessen van de 7 belangrijkste etnische groepen aan je te laten zien.


 

Een ontspannen wandeling brengt je langs negen authentieke replica-huizen, die zijn nagebouwd van elke grote etnische groep, die in Sarawak leeft. Je ziet huizen van de Bidayuh, de Iban, een Orang Ulu longhouse, een Penan jungle nederzetting, een Melanau hoog huis, een Maleis herenhuis, een Chinese boerderij en pagode. Elk wordt bemand met leden van hun respectieve etnische groepen, in traditionele klederdracht, die traditionele activiteiten uitvoeren.
Elk huis heeft een “verhalenverteller”, die een expert is in het beschrijven en interpreteren van traditionele culturen en levensstijlen.
Je kunt leren, hoe je met een tol moet gooien, ,maar je kunt ook een Penan-blaaspijp proberen of een deuntje uitkiezen op een Orang Ulu-sape (een snaarinstrument).

Het handwerk is zowel verbijsterend en verleidelijk: de Kain Songket (Maleisische stof met gouden inleg), Pua Kumbu (textiel van Iban huisvrouwen), Melanau Terendak (zonnehoed), Bidayuh tambok (mand), Iban parang (zwaarden), Orang Ulu-hout snijwerk en de Chinees keramiek.
Na de bezichtiging van het dorp kun je genieten van een bruisende dansvoorstelling in het theater van het dorp. Je kunt zelfs dans-, muziek- en knutsellessen van bamboe-snijwerk tot het weven van stro volgen.
Er is ook een goed etnisch restaurant en een handwerkwinkel op het terrein. Andere attracties en voorzieningen zijn onder meer: een beeldentuin, het Rainforest Music House, met traditionele instrumenten en interactieve muziekworkshops. De Dewan Legenda (Hall of Legends) heeft een creatieve ruimte compleet met dansstudio, bibliotheek, informatiecentrum, kostuumgalerie, collegezaal en creativiteitsruimte.
In het Sarawak Cultural Village wordt ook het World Harvest Festival (april) en het Rainforest World Music Festival (juli)gehouden.

De bedoeling van Sarawak Cultural Village is driedelig:
     
1.   De multi-etnische culturen en tradities van Sarawak onder de aandacht brengen door middel van innovatieve producten en eersteklas diensten.
     
2.   Alle bezoekers een onvergetelijke ervaring geven van het rijke culturele erfgoed van Sarawak.
     
3.   De waardering van de cultuur van Sarawak onder de jongere generatie bevorderen.
 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite