MALAYSIA
SITE

Kuching
-- Kuching
-- Kuching Bus Station
-- Kuching Cultural Village
-- Kuching Crocodiles
-- Kuching D. Hana Brug
-- Kuching Hotels
-- Kuching Plattegrond
-- Kuching Shopping
-- Kuching - Sibu (Ferry)
-- Kuching Watertaxi's
-- Semenggoh
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

Tijger

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
  

Crocodile Farm
Jong's Crocodile Farm


Krokodillenboerderij

De Jong's Crocodile Farm en minidierentuin ligt in Siburan, op 29 km van Kuching, vlak aan de weg naar Serian. Temidden van de prachtige achtergrond met hoge tropische bomen, weelderige vegetatie en lokale fruitbomen. Op deze unieke boerderij worden meer dan duizend krokodillen in gevangenschap gekweekt. De boerderij biedt een perfecte bescherming voor de reptielen, waarvan het soort met uitsterven wordt bedreigd. Er zijn voor deze dieren betonnen vijvers en natuurlijke broedplaatsen om te paren en zich te vermenigvuldigen.
Bezoekers kunnen de krokodillen bewonderen met hun brekende kaken, koude dreigende ogen, scherpe puntige tanden en krachtige staarten. Je ziet de krokodillen van korte afstand. Het is veilig, dankzij de metalen afrastering.
Afgezien van krokodillen zijn er ook tal van zeldzame soorten vogels en dieren, die alleen op het eiland Borneo te vinden zijn. Bezoekers kunnen de ervaring ook deze dieren te bewonder, zoals apen, luipaardkatten, zonneberen, marters, fazanten, civets, blaffende herten, sambar herten, schildpadden, fruitvleermuizen, monitor hagedissen, pythons en zelfs neushoornvogels.
Deze particuliere boerderij is de grootste in Maleisië en ligt ongeveer 29 km ten zuiden van Kuching. Ongeveer 2.000 reptielen worden hier gefokt en goed verzorgd. Rond de boerderij zie je ook verschillende wilde dieren uit het omringende bos, namelijk; de kleine neushoorn, pauwen, de langstaart makaken, pythons, samba herten, bebaarde everzwijnen, zonneberen en monitorhagedissen. Hoogtepunt van het bezoek is om getuige te zijn het voederen van de krokodillen, welke tweemaal daags gebeurt.
 

 

Er zijn twee soorten krokodillen op de boerderij:

  • Zoutwaterkrokodillen (Crocodylus Porosus)
    De zoutwaterkrokodillen vind je voornamelijk in zwartachtig water of rond riviermondingen en mangrovemoerassen, maar je treft ze door de stroming van de rivier ook in zoetwatermoerassen. Ze zijn gevaarlijk voor mens en dier en zijn actiever dan zoetwaterkrokodillen.

  • De zoetwater Maleise Gharial (Tomistoma)
    is beter bekend als de Tomistoma, een zeldzame soort zoetwaterkrokodil, die voornamelijk voorkomt in eilandmoerassen en riviersystemen. Ze zijn niet zo gevaarlijk als de zoutwaterkrokodillen, maar zal aanvallen als het daartoe wordt gedwongen. Maar normaal gesproken voedt Tomistoma zich met vissen en met zeer kleine gewervelde dieren, zoals hagedissen of dieren.

Verder zie je hier de Arapaima. Dit is één van de grootste tropische zoetwatervissen ter wereld, waarvan de lengte meer dan 2 meter kan bedragen. Deze vissen worden vaak "Giants" genoemd en in vijvers gehouden. Het dieet van de arapaima bestaat uit vis, schaaldieren en andere kleine waterdiertjes.
Arapaima voertijd is om: 11.30am & 3.30pm Daily
Het voeren van de Arapaima gebeurt in het midden van de gigantische zoetwater vijver, waar de Arapaima en meer dan 15 andere soorten tropische vissen leven. Je staat oog in oog met deze reuze vissen, die hier leven. Bezoekers kunnen hier ook met een bootje de vijver op. Je kunt de vissen dan beter bekijken. De Arapaima zwemt rond in de vijver met waterlelies. Je kunt je op het water eventjes tot rust komen.

De activiteiten:

Het voeren van de krokodillen

11.00am & 3.00pm Daily

Je krijgt de echte "Crocodile Feeding Experience" tijdens het dagelijkse voeren van de dieren in éénn van de grote zoutwaterkrokodillen vijvers. Je krogt een kleine demonstratie om te ervaren, hoe gevaarlijk deze dieren zijn. Je ziet de krokodillen vanuit het water de lucht in springen en je ziet tijdens het voeren, hoe hoog hun poten reiken.
Je zult zo dichtbij zijn, als je ooit zou willen zijn. Misschien word je nat van de waterspetters of van de wind, wanneer ze met kracht hun kaken sluiten. Gelukkig beleef je dit op een volledig veilige manier.
Raadpleeg het personeel alstublieft om erachter te komen, welke vijvers vandaag aan de beurt is en mis het niet!

xx

Het Krokodillen Museum
Het 'Krokodillenmuseum' bevindt zich in de aankomsthal. Het museum bouwde niet alleen de schedel van Bujang Senang na. Het bezit ook alle gegevens van de meeste mannelijke krokodillen in de regio. Je ziet unieke foto's van de mensen-eters. Het is één van de attracties in het museum. Daarnaast kunnen bezoekers ook een close-up zien van de eieren van krokodillen, het beeld van een krokodil met zijn nest.

Bujang Senang Souvenir Shop
De "Bujang Senang Souvenir Shop" is vernoemd naar de bekende mensetende krokodil "Bujang Senang", die in 1993 moorddadig huis hield in het gebied rond Sri Aman. En nu is Jong's Crocodile Farm zijn laatste rustplaats geworden.
De souvenirwinkel verkoopt een breed scala aan krokodilgerelateerde souvenirs, zoals krokodilknuffels. hoeden, pennen, t-shirts en echte, hoge kwaliteits producten van krokodllenleer, zoals - riemen, handtassen, portemonnees en portefeuilles tegen een concurrerende prijs. De invoer in Nederland is verboden, maar wees er op voorbereid, dat deze producten worden aangeboden.

 

Gemakkelijk Bustickets online bestellen:

xx

 

 

 

 

 

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite