MALAYSIA
SITE

Perlis
-- Perlis "de kleinste Staat"
-- Perlis Provinciekaart
-- Arau
-- Gua Kelam (cave)
-- Kangar
-- Kangar Map
-- Kuala Perlis
-- Kuala Perlis by Bus
-- Kuala Perlis Hotel
-- Padang Besar
-- Snake & Reptile Farm
-- Timah Tasoh Lake
-- De Westkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Kuala Perlis
Ben van Wijnen


De belangrijkste ferry terminal voor reizigers, die naar Langkawi willen.


Kuala Perlis is de tweede grootste stad en de belangrijkste haven van Perlis. Het stadje ligt aan de kust in uiterste noordoosten van het schiereiland MaleisiŽ, vlakbij de grens met Thailand. De oude deel van de stad heeft huizen en moskeeŽn, die gebouwd zijn op palen boven mangrove moerassen.
Kuala Perlis heeft ongeveer 14.000 inwoners. De belangrijkste industrie in deze stad is de visserij. Langs de oever van de rivier zie je de houten huizen, die bewoond worden door vissers. Kleine winkeltjes en oude pakhuizen zijn te vinden rond dit gebied.

Kuala Perlis is ťťn van de twee belangrijkste vertrekpunten naar het legendarische eiland Langkawi. De andere is de Kuala Kedah in Kedah. Kuala Perlis is al lange tijd een belangrijke haven, die Perlis verbindt met Langkawi, Penang en Phuket Island en andere plaatsjes aan de kust van Thailand.
De boot naar Langkawi vertrekt elk half uur van 07.00 uur tot 19.00 uur. De oversteek duurt 1 en 15 minuten naar Langkawi.

Kuala Perlis ligt aan de monding van Sungai Perlis (Perlis River), ongeveer 13 km van de stad Kangar stad. Kuala Perlis is eigenlijk een schilderachtige vissersstadje bekend om gerechten zoals "ikan bakar" (gegrilde vis), Assam laksa (noodles geserveerd met pittige vissaus) en verse zeevruchten. Het is een goede plek om je te ontspannen in de schemering. Je ziet dan waarschijnlijk een spectaculaire zonsondergang, of je ziet de vissers terugkomen met hun vangst die dag.

De belangrijkste activiteit, die hier te vinden is, is vissen en vele uitstekende visrestaurants zijn te vinden in dit kleine vissersstadje. Niet alleen zijn de schaal-en schelpdieren vers in Perlis, maar het is ook relatief goedkoper dan in de hoofdstad Kangar. Je geniet van het eten van schaal-en schelpdieren en zeevruchten die u uitzoekt om te eten, gekookt, gebakken, gebarbecued, gegrild of gebraden en vervolgens aan u geserveerd.

xx

De beste plek om een mooie schaal-en schelpdieren te eten is aan de promenade, tegenover het Putra Brasmana Hotel. Blijkbaar is deze plek is alleen open van de avond tot de nacht.
Wanneer de lokale bevolking 's avonds naar buiten komt om schaal-en schelpdieren te eten, zien ze dat als een gezellig uitje om "pergi makan ikan bakar" (gebarbecuede vis) te eten of, zoals het in echte Noord-Maleise dialect klinkt: "Pi makan ikan bakaq!"
De term "ikan bakaq" is een algemene term voor alle soorten gekookte schaal-en schelpdieren, dus als we zeggen dat we willen om uit te gaan om "ikan bakaq" eten, komt het er op neer, dat u zich overgeeft ieder type vis.
Immers er zijn zoveel soorten om uit te kiezen, toch zijn we niet van plan om ons te beperken tot slechts vissen!

De kleine haven in de stad wordt ook gebruikt voor het laden of lossen van kleine vrachten die vanuit Thailand en IndonesiŽ, die per boot aankomen. Er is dus ook een douane- en immigratie kantoor in Kuala Perlis. Hier kunnen ook degenen, die verder naar Thailand willen reizen (via Satun) een stempel halen, voordat ze aan hun 45-minuten durende reis naar Thailand in de buurt van Thammalang Satun beginnen.

Er is ook een spectaculaire Moskee in Kuala Perlis. De Al-Hussian moskee werd gebouwd en officieel geopend door Raja van Perlis in oktober 2011. De moskee ligt aan zee en is gebouwd op palen, waardoor het soms lijkt, dat hij boven het water is gebouwd. Deze moskee noemt men dan ook wel de "floating Mosque". Hierdoor is hij uniek ten opzichte van andere moskeeŽn en ook een nieuwe baken voor mensen die Kuala Perlis bezoeken. Ondanks de beroemde Ikan Bakar eetstalletjes en de drukke haven, is deze moskee een bezoekje waard.
's Avonds, tegen het vallen van de avond, zullen de twee minaretten van de moskee oplichten in groene kleur om de vissers op zee te wijzen op het gebed.

Het Kuala Perlis Intercity Busstation ligt aan het eind van de Lebuhraya Changlun. Vanaf hier kun je verder het land in reizen, of naar het eiland Langkawi vertrekken.

De beste hotels in Kuala Perlis vind je hier <klik>

 

 

Afstanden van Kuala Perlis naar grote steden in West-Malaysia

Distance (Km)
 Kuala Perlis - Kuala Lumpur   399 km
 Kuala Perlis - Klang   402 km
 Kuala Perlis - Johor Bahru   680 km
 Kuala Perlis - Ipoh   228 km
 Kuala Perlis - Petaling Jaya   405 km
 Kuala Perlis - Shah Alam   400 km
 Kuala Perlis - Seremban   456 km
 Kuala Perlis - Kuantan   457 km
 Kuala Perlis - Kuala Terengganu   352 km
 Kuala Perlis - Kota Bahru   236 km
 Kuala Perlis - Sungai Petani   93 km
 Kuala Perlis - Taiping   185 km
 Kuala Perlis - Perlis   8 km
 Kuala Perlis - Alor Setar   41 km
 Kuala Perlis - Bukit Mertajam   121 km
 Kuala Perlis - Melaka   523 km

 

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite