MALAYSIA
SITE

Kelantan
-- Kota Bharu (KB)
-- KB by Bus
-- KB - Hotels
-- KB - Plattegrond
-- KP - Thaise grens
-- Tumpat
-- Wat Machimmaram
-- Wat Phothivihan
-- Pasir Belanda
-- Gunung Reng
-- Gunung Stong
-- Kuala Besut
-- Kuala Besut Hotels
-- Tok Bali
-- Maleise Huizen
-- De Eilanden
-- De Oostkust
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Kota Bharu

"Hoewel de meeste mensen hier komen om de oversteek naar de Perhentians eilanden te maken kiezen wij er voor om deze stad ook te verkennen. Hier vind je het authentieke MaleisiŽ, aldus de verhalen, en daar zijn we wel nieuwsgierig naar. De islamitische invloeden zijn hier veel meer zichtbaar en de islamitische regels worden hier veel strenger nageleefd. Daardoor heeft Kota Bharu de bijnaam Ďde islamitische stadí gekregen. Het oogt compleet anders dan de westkust, alles is hier veel soberder. Vanuit ons hotel stippelen we een wandelroute uit en gaan we op pad!"

 

Kota Bharu is de hoofdstad van de deelstaat Kelantan. Het is een Islamitische deelstaat. Schrik nu niet, want heel IndonesiŽ is Islamitisch en dat vindt men zeer hartelijke mensen. Wel, zo is het Kelantan ook. Het zijn heel gastvrije, hartelijke mensen!
Alcohol is officieel taboe in deze deelstaat. Men kan het echter wel kopen in supermarkten en bij Chinese winkeltjes, maar verwacht niet dat u een biertje in uw hotel kunt bestellen!

De meeste reizigers komen hťťl laat aan in Kota Bharu.
Het is dan beter om een goed hotel te hebben.
Kijk even naar de goede hotels in Kota Bharu
<klik hier>

Kota Bharu is een echte MaleisiŽsche stad. Nog hťťl puur. Zonder invloeden van andere bevolkingsgroepen, die in MaleisiŽ wonen. Natuurlijk komt daar ook langzamerhand verandering in. Sommige vinden Kota Bharu dan ook eenrommelige stad en is het slechts goed voor ťťn overnachting, terwijl ik het juist de allerleukste plaats vind aan de Oostkust van MaleisiŽ. Deze plaats is meer dan ťťn of twee overnachtingen waard. Blijf niet in de stad, maar bekijk vooral de omgeving. Maak tochtjes het binnenland in en ook naar de Thaise grens. Je komt daar verrassend leuk tempeltjes tegen, die een beetje aan Thailand doet denken.


Pelangi Mall

Maak tochtjes met boten over de rivier het binnenland in. Vertrekpunt is Kuala Krai. Zie vanuit je boot, hoe de mensen zich langs de oever van de rivier wassen en de was doen. Ga naar de grotten van Gua Musang. Ga naar het strand, waar de Japanners hun landing uitvoerden. Bezoek een Kite-factory (vliegerfabriek), ga naar batik-fabriekjes, of bekijk het songket handwerk! Doe iets!!

 

Ik word nog boos om die Nederlander, die mij schreef, dat er niets te doen was en dat het een vieze stad was. Ik heb hem aangeraden volgend jaar toch maar weer naar de Costa del Sol te gaan!
Juist Kota Bharu biedt een keur aan mogelijkheden. Hoe kun je het best alles aanpakken?
Wel Kota Bharu beschikt over een goede Tourist Information. Ga daar eens naar toe! Er werkt soms een man, die Nederlands spreekt. Dat maakt het eenvoudiger. Zeg wat je wilt en vraag, hoe je er kunt komen.


Bussen in Kota Bharu.

Aan de oostkust van West-MaleisiŽ ligt Kota Bharu, de hoofdstad van de deelstaat Kelantan. U moet hier zeker een bezoek brengen aan de markt. Nergens is zoín grote markt te vinden met een enorme verscheidenheid aan bonte kleuren.
Van Verre Reizen organiseert voor u individuele reizen op maat naar MaleisiŽ. Van Verre Reizen is reisspecialist voor maatwerkreizen naar AziŽ, met een groot reisaanbod naar MaleisiŽ. Kwaliteitsreizen met goede prijs-kwaliteitsverhouding. Alles kan! U geeft uw wensen aan, wij stellen uw unieke MaleisiŽ reis samen. Bekijk onze MaleisiŽ reizen op onze website. Maatwerk: uw eigen route door het prachtige MaleisiŽ

Enkele voorbeelden wat je in en bij Kota Bahru kunt doen:

Cultural Centre.
Hier kunt u de rebana horen: een aantal grote drums, die ontzettend goed bespeeld worden. De drums zijn rijk versierd en een lust voor het oog.
Er is een demonstratie vliegeren en u kunt ook een demonstratie zien van de typische Maleise vechtsport zien: de silat. Verder laat men u het tollen zien: een sport voor volwassenen!
Rechts ziet u mannen met enkele tollen in de hand. Op een beperkte ruimte geven zij een demonstratie, zoals het tollen in Kelantan wordt gespeeld.
Een bezoekje aan het Cultureel Centre is Ťcht een "must". U moet er geweest zijn om alle folklore van Kelantan gezien te hebben. U zult hier veel fotograferen.>

De best geselecteerde hotels Kota Bharu <klik hier>

 

Mannen met hun tol.

Buluh Kubu Central Market. Dit is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek van het land. Ga er 's morgens naar toe!! Er is van alles te koop: van groente tot kleding; van gegrilde kip tot zilver!
Dit is een "must".

Balai Besar Palace, dat gebouwd werd in 1840 door Sultan Mahmud de tweede. Het wordt nu gebruikt voor officiŽle ontvangsten e.d.

Sabak Beach Fishing Village. Ga daar in de namiddag naar toe, want dan komen de vissers terug.Het is dan een drukte van jewelste op het strand. Het strand ligt 14 km van Kota Bahru verwijderd.Wau (Malaysian Kite)

 

 

Gunung Stong. De hoogste berg van Kelantan (1422 m hoog). Hier is de Gua Ikan (de vissengrot), die zijn naam dankt aan een rots, die de vorm heeft van een vis. In deze grot worden expedities georganiseerd. Volgens de overlevering ligt hier een pot goud verborgen, sinds de Japanse bezetting.

Handicraft Village and Craft Museum. De specialiteiten van Kelantan: houtsnijwerken, batik, songket, zilver. Je kunt zien hoe het gemaakt wordt en je kunt het ook kopen.

Istana Jahar. Dit is een paleis uit 1887 en wordt nu als museum gebruikt. Je ziet de culturele erfenis: foto's bijzonderheden uit de geschiedenis, maar ook houtsnijwerk.

Wat Photivihan Jambum. Volgens zeggen, de grootste liggende Boeddha in Zuidoost AziŽ. Je kunt het vinden 14 km ten noorden van Kota Bharu in kampong Jambu.

Staats museum

Oorlogsmuseum

Koninklijk museum

Merdeka square (vrijheidsplein).

De meeste reizigers komen hťťl laat aan in Kota Bharu.
Het is dan beter om een goed hotel te hebben.
Kijk even naar de goede hotels in Kota Bharu
<klik hier>

 
Stranden
 • Pantai Cahaya Bulan
 • Pantai Irama
 • Pantai Bisikan Bayu
 • Pantai Seri Tujuh
 • Pantai Dasar Sabak        
  (hier landden in 1941 de Japanners)
Watervallen 
 • Jeram Pasu
 • Jeram Lenang
 • Lata Beringin 
  (deze bereik je na een treinreis van 2 uur en is  120 meter hoog)
Riviertochten/Jungletrekking
 • Kelantan Riviertocht
  (deze vertrekt uit Kuala Krai en je kunt op verschillende manieren terug)
 • Jelawang Watervallen
  (na de riviertocht kun je in 1Ĺ uur jungletrekking hier komen)
 • Lata Beringin Watervallen
  (deze bereik je na een treinreisvan 2Ĺ uur, dan begint het pas!)
 • Kuala Koh  
  (veel verschillende activiteiten: rafting, bird watching, vissen, berg beklimmen)

Raadpleeg de Tourist Information in Kota Bharu voor jungle trekking.

 

    

  Ben van Wijnen

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite