MALAYSIA
SITE

Penang
-- Air Hitam Dam
-- Balik Pulau
-- Batu Ferringhi
-- Batu Maung
-- Botanic Gardens
-- Bussen Penang
-- Busstation Sg Nibong
-- Cheong Fatt Tze
-- Chowrasta Bazaar
-- Clocktower
-- Escape Pretpark
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen op Penang
-- Fort Cornwallis
-- George Town
-- George Town-kaart
-- Gertak Sanggul
-- Hard Rock Hotel
-- Hawker Stalls
-- Hawker Centre
-- Hop-0n Hop-off Bus
-- Hotels
-- Hotel Reserveren
-- Jelutong
-- Kapitan Kling Moskee
-- Kek Lok Si
-- Kerachut - turtles
-- Kerachut - foto's
-- Khoo Kongsi
-- Komtar
-- Kuan Yin
-- Liggende Boeddha
-- Massage strand
-- Monkey Beach
-- Pasar Malam
-- Penang Hill
-- Penang Wegenkaart
-- Pulau Jerejak
-- Pulau Payar
-- Pulau Payar - duiken
-- Saint Anne's Church
-- Satelliet foto
-- Shopping
-- Slangentempel
-- Spice Garden
-- Stoepa's Penang Hill
-- Straits Quay
-- Swettenham Pier
-- Tanjung Bungah
-- Teluk Bahang
-- Vleermuizentempel
-- Vlooienmarkt
-- Wandelen in G'town
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
  

Menara Komtar

"Eerst naar een observationdeck met rondom alleen glazen ramen. De vloer is (alleen voor het raam) voorzien van glas.
Vervolgens brengt de 2e lift tour je naar de 65e verdieping. Daar is een chic restaurant en buiten een super mooi terras. Met verschillende lounge hoeken. Heel leuk!
Weer rondom allemaal glas....en een apart gedeelte dat op de top uitsteekt buiten het gebouw. Met weer een glazen vloer. Super gaaf!!"

In het midden van Georgetown bevindt zich de Komtar. Bij iedereen bekend als winkelcentrum, maar dan wel een oud winkelcentrum, dat zijn bloei beleefde in de tachtiger jaren van de vorige eeuw. De Komtar is echter ook een startpunt om de rest van Penang te ontdekken.
Menara Komtar is duidelijk herkenbaar, waar je je ook in de stad bevindt. Het is dus een goed oriŽntatiepunt. Toen de Komtar gebouwd werd, was het het hoogste gebouw in AziŽ. Het werd naar de tweede premier van MaleisiŽ genoemd. Zijn naam was: Tun Abdul Razak bin Hussein.
Komtar betekent: Kompleks Tun Abdul Razak (KOMTAR). Het gebouw is 249 meter hoog en heeft 65 verdiepingen, waarvan de meeste zijn ingericht als kantoorruimte. Maar er zijn natuurlijk ook winkeltjes, twee hawker centers en er zijn ook regeringkantoren van het gouvernement van Penang.

Op de top van de Komtar Penang is de Rainbow Skywalk, een hoefijzervormige, transparante glazen brug met het meest opwindende panoramische uitzicht op George Town en Penang, die zich uitstrekt tot aan de naburige Kedah-staat. De Komtar Skywalk is ťťn van de meest favoriete attracties in Penang. De Skywalk vind je op de 68e verdieping. Je staat op een hoogte van 249 meter hoog boven George Town. Kijk naar beneden en je ziet straten, gebouwen en auto's, welke zijn teruggebracht tot miniaturen.
Op deze verdieping bevindt zich de Coco Cabana, het hoogste restaurant van Penang. Als je hier wilt dineren, moet je alleen een reservering maken en hoef je niet te betalen voor de Rainbow Skywalk. Je kunt hier een cocktail of een Aziatische maaltijd gebruiken.

Het Observatory Deck is op de 65e verdieping en draait 360 graden rond met uitzicht over George Town en het eiland Penang. Degenen, die geen last van hoogtevrees hebben, kunnen hier zelfs de Gravityz proberen, een 90 meter lange touwbaan en zip-line langs de buitenkant van het gebouw. Dit zou het hoogste touwparcours ter wereld moeten zijn.

x


 

 

Voor kindvriendelijk entertainment kunt u terugkeren naar Komtar 3e en 5e verdieping en genieten van attracties zoals de 7D Discovery Motion Cinema, de Zombie Outbreak, het Jurassic Research Center, het Top Boutique Aquarium en de Tech Dome, die wetenschap combineert met leuke activiteiten.

Het aquarium is interessant aquarium met ongeveer 100 vissoorten uit Zuidoost-AziŽ, Zuid-Amerika en Afrika. Het aquarium heeft een Penang-thema: alle aquaria hier zijn versierd, in plaats van stenen in het water te gebruiken, zie je Penang-gereedschappen en andere artikelen. Je ziet bijvoorbeeld oude luiken van een winkel, houten kisten, een oude naaimachine en waterkannen. Dit alles wordt omringd door vissen.
In het weekend worden er verhalen verteld over zeemeerminnen - en je ziet meisjes verkleed als zeemeerminnen - om kinderen te betrekken bij de mysteries van de onderwaterwereld.

 

 

x


 

xx  

Het Komtar Penang Tech Dome paviljoen combineert wetenschappelijk onderzoek met praktijkvoorbeelden. Kinderen kunnen spelen met verschillende machines die de rol van natuurkunde uitleggen en ze kunnen direct uitproberen, hoe dingen in het echt werken. Midden in het centrum is een enorme glijbaanattractie, die een echte sensatie voor de kinderen is, maar zelfs bezoekende volwassenen kunnen iets leren door de exposities te bekijken. Het Tech Dome sluit eerder dan de meeste andere attracties: om 18.00 uur.

Er zijn op deze verdieping twee banen met botsauto's. Je kunt hier tegen elkaar botsen: ťťntje voor kinderen met angstige moeders op sleeptouw, en ťťntje voor de "grote jongens". Kies welke het beste bij jouw leeftijd en dapperheid past, en ga ervoor: een eenvoudige, ouderwetse manier om wat plezier te hebben.

 

 

Miniature Penang - Op de derde verdieping is ook een museum gewijd aan de geschiedenis van het eiland Penang. Geloof ons, het is behoorlijk interessant voor wat het te bieden heeft. Het idee is om Penang af te beelden: een soort Madurodam. Je ziet miniaturen van hoe het eiland en de provincie Seberang Perai er vanuit de lucht uitzien, allemaal aangelegd met veel detail en interactieve uitleg.

Het Durian Museum - Naast Miniatuur Penang is een leuk museum gewijd aan de Durian, de Koning der Vruchten. Je zou eenvoudig kunnen huiveren bij de gedachte, dat zo'n attractie bestaat, maar integendeel, dit museum is best leuk en interactief. Het toont verschillende gigantische plastic replica's van durians en ander tropisch fruit voor leuke selfies (je kunt ook een omgekeerde kokospalm beklimmen), maar verder is er heel veel eenvoudige en goed verklaarde informatie over de verschillende soorten durian, de ontstaan van hun namen en hun geografische locatie.

7D Discovery Motion Theatre - Je kunt een 7D-bioscoop in de Komtar proberen. Je moet een speciale 7D-bril dragen en zich concentreren op de bovenkant van de filmzaal, een koepelvormig dak waarop de actie wordt geprojecteerd. De stoel beweegt mee met de visuals, waardoor je het gevoel hebt direct naar de actie te worden gelokt.

Het Jurassic Research Centre - Deze binnen- en buitengalerij is een hit bij kinderen, die graag de mechanische replica's van hun favoriete dinosaurussen zien bewegen in een mooi themapark. Het is in wezen een wandeling door verschillende zalen en open ruimtes, waar de geschiedenis en gewoonten van dinosaurussen worden uitgelegd aan kinderen en volwassenen.

Magische Mirrormaze - is een doolhof vol spiegels, waar je waarnemingen worden gewijzigd door de meerdere spiegelingen. Het vinden van de uitweg is niet zo eenvoudig. Het is aanbeveling om met een arm uitgestrekt voor je gezichtte lopen, om te voorkomen, dat je tegen een muur botst, waarvan je niet wist, dat die er echt was en een bult op je voorhoofd mee naar huis zou nemen.

 

 

 

 

 

  Ben van Wijnen

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2024 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite