MALAYSIA
SITE

Kuala Lumpur
-- de Stad
-- Ain Arabia
-- Aquaria (KL Aquaria)
-- Batu Caves
-- Bird Park
-- Budget Hotels (Top 10)
-- Busstation Puduraya
-- Busstation TBS
-- Busstations in KL
-- Butterfly Park
-- Central Market
-- China Town
-- Chow Kit
-- Exclusieve Hotels
-- Fietsen in KL
-- Go-KL Bus (gratis)
-- Hawker Stalls
-- Highlights
-- Hop-On Hop-Off Bus
-- Hotels Reserveren
-- Jalan Alor
-- KL in één dag
-- KL met kinderen
-- KL Metro System
-- KL Sentral
-- KL-Tower
-- Little India
-- Markten
-- Masjid Jamek
-- Merdeka Square
-- Mid Valley Megamall
-- Mines Shopping & Cruising
-- Nationaal Museum
-- Orchideeën-tuin
-- Palace Royal Museum
-- Pavilion
-- Petronas Towers
-- Plattegrond/Hotels
-- Putrajaya
-- Selamat Datang
-- Starhill Gallery (Luxueus)
-- Suria KLCC
-- Thean Hou Tempel
-- Times Square
-- Uitgaan in KL.
-- Uitstapjes
-- Zoo Negara
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Maleisië met kinderen
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

Reisverslagen
De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Reisaanbiedingen
Links
Contact
  

KL in ÉÉN DAG
Begin & Eindpunt: Kuala Lumpur International Airport (Main Terminal)

"Wat je moet precies bezoeken in Kuala Lumpur, hangt af van de tijd en de voorkeur. Velen gebruiken Kuala Lumpur als "transit point" naar verre kusten, zoals Bali, Nieuw Zeeland, Australië of als een "startpunt", voordat ze enkele van de prachtige eilanden van Maleisië gaan verkennen, waardoor ze beperkte tijd hebben om de stad goed te verkennen."


Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst in Maleisië automatisch een visum dat geldig is voor 3 maanden. Surinamers krijgen 1 maand. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Na de douane kun je geld wisselen of pinnen met een Maestro pinpas. Voor de hier beschreven dag is RM 120 (kort) tot RM 150 (lang) genoeg, inclusief eten, drinken, vervoer en toegangsbewijzen. 5 ringgit (RM) is ongeveer 1 euro, maar de wisselkoers fluctueert.

Neem vanaf de luchthaven de KLIA EKSPRES trein naar station KL SENTRAL. Een retourtje kost RM 70. Dit is de grootste kostenpost. De reis duurt ongeveer 30 minuten en gaat ondermeer langs PUTRAJAYA, de nieuwe hoofdstad van Maleisië.


(NOTE: De meeste budget airlines, waaronder Air Asia, Firefly, Malindo en buitenlandse budget airlines,  gebruiken de Low Cost Carrier Terminal (LCCT). Vanaf hier kun je het beste de Sky Bus nemen naar KL SENTRAL in Kuala Lumpur. Deze kost ongeveer RM 12 enkele reis, en de reis duurt anderhalf uur van of naar de luchthaven.
Malaysia Airlines gebruikt altijd de Main Terminal. Hier kun je ook een bus, de trein of een taxi nemen.

Er rijden bussen met  een hoge frequentie tussen de beide terminals.)

Als u op op KL Sentral bent, neemt u hier de KELANA JAYA RAIL LINE in de richting TERMINAL GOMBAK. Je moet uitstappen bij de halte KLCC (voor de Petronas Twin Towers). Hier is het begin van uw bezoek.

xx

PETRONAS TWIN TOWERS

De Petronas Twin Towers zijn het symbool van het moderne Maleisië en zijn in 2000 officieel geopend, ze waren destijds de hoogste gebouwen ter wereld. Tower A is het hoofdkantoor van Petronas, de Maleisische staats oliemaatschappij.

Bij de Petronas Twin Towers kun je de volgende dingen doen:

 • Kaartjes halen bij de lobby van de torens om naar de sky bridge tussen de torens te gaan. Als je er vroeg bent heb je een vrij grote kans dat je vroeg naar boven kan. (gratis)

 • Rondlopen in het mooie park en het grote winkelcentrum (SURIA) onder de Twin Towers. Op de bovenste verdieping zit een goede boekwinkel (KINOKUNIYA) met rustige koffiebar boven.

 • Ontbijt bij NASI KANDAR PELITA, een groot efficiënt Indiaas-Maleis restaurant. Het is in de open lucht en vlakbij de towers. Bestel hier ROTI CANAI (vers brood met curry) of NASI LEMAK (kokosrijst met sambal, gekookt ei, gedroogde visjes en nootjes) en TEH TARIKH (thee met gecondenseerde melk) of KOPI (koffie met gecondenseerde melk) (ontbijt met drinken is ongeveer RM 5)

 • Moderne kunst wordt tentoongesteld in de GALERI PETRONAS (4e verdieping, gratis) en er is een ‘science centre’ voor kinderen “PETROSAINS” en bioscopen op de 5e verdieping.

 • Een zee aquarium is in het Kuala Lumpur Convention Centre (duur!)


KL in één dag

OPTIE 1: GA NAAR KAMPUNG BAHRU (ALS JE GENOEG TIJD HEBT)
OPTIE 2: GA NAAR CHINATOWN (ALS JE WEINIG TIJD HEBT)


KAMPUNG BAHRU & CHOW KIT MARKET

Ga terug naar het treinstation en neem de trein naar “KG. BAHRU”, één halte terug. Kg. Bahru en Chow Kit zijn echte achterbuurten van Kuala Lumpur maar overdag veilig en levendig. Conservatiefkleden is aan te raden, wees beleefd want dit is geen toeristisch gebied.

KAMPUNG BAHRU (“Nieuw Dorp”) is ooit begonnen als een landbouwproject voor Maleiers. Hetlandbouw project is niet geslaagd maar de grond werd wel legaal eigendom van de bewoners. De bewoners zien Kampung Bahru dan ook als hun dorp, wonen vaak nog in traditionele houten huizen, omringd door kokospalmen, tuintjes en loslopende kippen. De bewoners weigeren hun ‘geboortegrond’ te verkopen aan projectontwikkelaars, waardoor Kampung Bahru behouden blijft. Kampung Bahru vormt een bakermat van de Maleise nationalistische politiek. In Kampung Bahru is een voorloper van de United Malays National Organisation (UMNO) begonnen, de politieke partij die Maleisië in 1957 naar onafhankelijkheid van Engeland leidde. De anti-Chinese rellen van 1969 vonden ook hun oorsprong in Kampung Bahru.

CHOW KIT MARKET is een grote drukke ‘wet market’ met vlees, vis en groente. (Verderop zijn ook tassen, stoffen, schoenen, enz.) Hoewel het een sterk Maleis en Indonesisch karakter heeft, zijn in de buurt ook een Chinese en een Sikh tempel. ’s Nachts is Chow Kit het domein van de drugsverslaafden, hoeren en travestieten.

Chow Kit zelf was één van de eerste Chinese handelaren die in het begin van de 19e eeuw in Kuala Lumpur een winkel opende.

KL in één dag!


CHINATOWN & MERDEKA SQUARE

Vanaf CHOW KIT & KAMPUNG BAHRU: Neem de Monorail vanaf station CHOW KIT in de richting KLSENTRAL en stap uit bij MAHARAJALELA. Mocht je enkele grote winkelcentra willen bezoeken, stap dan uit bij de haltes BUKIT BINTANG of IMBI.

Vanaf KLCC: Ga terug naar het treinstation en neem de trein terug richting KELENA JAYA en stap uit bij de halte MASJID JAMEK.

KL in één dag!
KL in één dag....

 

Chinatown en Merdeka Square (onafhankelijkheidsplein) zijn de oudste delen van Kuala Lumpur. Je kan er het beste gewoon een beetje rondlopen. Treinen naar KL SENTRAL gaan vanaf de stations MASJID JAMEK, PASAR SENI en het oude KUALA LUMPUR station (#9). In alle gevallen is het één of twee haltes en vlakbij.

 1. MASJID JAMEK is de oudste moskee van Kuala Lumpur gebouwd tussen de Klang en Gombak rivieren in. Kuala Lumpur (letterlijk: modderige samenvloeiing) dankt haar naam aan deze rivieren. De moskee is heerlijk rustig maar helaas niet de hele dag geopend voor niet-Moslims.

 2. MERDEKA SQUARE is het grote groene cricket veld. De Engelsen bouwden rondom het veld aan het einde van de 19e eeuw verschillende overheidsgebouwen en de zwart-witte Selangor Club. De stijl van de overheidsgebouwen is prachtig en een soort fantasie uit 1001 nachten want de Engelse architect had geen besef van de inheemse Maleise architectuur dus verzon hij dit. Aan het plein is ook een klein museum over de geschiedenis van Maleisië (MUZIUM SEJARAH NEGARA). Het is informatief.
 3. CENTRAL MARKET is een gerenoveerd marktgebouw uit de 19e eeuw dat speciaal gericht is op toeristen. Het heeft airconditioning en is ideaal voor souvenirs of een Maleisische maaltijd in de foodcourt op de 1e verdieping.

 4. SIN TZE YAH TEMPEL is de oudste Chinese tempel van Kuala Lumpur en ligt verscholen tussen wat grote gebouwen. De tempel werd gesticht door YAP AH LOY, grondlegger van Kuala Lumpur. Chinese tempels zijn vaak een mengvorm van Boedhisme, Taoisme en Confucionisme. Iedere Chinese familieclan heeft vaak een eigen tempel in Kuala Lumpur.

 5. SRI MAHAMARIAMMAN TEMPEL is de belangrijkste en oudste hindoetempel van Kuala Lumpur, hoewel die midden in de Chinese wijk ligt. Je kan de man die je schoenen bewaakteen ringgit geven.

 6. PETALING STREET is overkapt met een blauw dak en is de belangrijkste winkelstraat van Chinatown en populair bij toeristen voor het kopen van namaak t-shirts, tassen, horloges, CD’s, enz. In de zijstraatjes van Jalan Petaling en Jalan Sultan zijn Chinese restaurants, kledingwinkels, boekwinkels, nog een ‘wet market’ en ook medicinale soep en thee winkels.

 7. ZUID PETALING STREET is wat rustiger en heeft ondermeer winkels die doodskisten, wierrook, altaartjes, godjes en Chinese papieren offers verkopen die Chinezen verbranden voor hun doden. Sommige zijn erg uitgebreid, zoals een papieren Mercedes-Benz.


 8. VOOR ALS JE NOG TIJD HEBT...

 9. Nog twee CHINESE TEMPELS, vooral de linker is erg mooi.

 10. OUD STATION dat ook in de 1001 fantasie stijl is gebouwd maar nu vervangen is door KL SENTRAL.

 11. ISLAMIC ART MUSEUM: Als je door het station loopt en Jalan Perdana volgt kom je bij het Museum dat privé eigendom is van één van de rijkste mannen van Maleisië, Ak-Bukhary, een Maleier van Centraal-Aziatische afkomst. Dit is verreweg het beste museum van de stad met stukken uit de hele Islamitisiche wereld, waaronder India, Europa en China. Entree is RM 12, RM 6 voor studenten.

 

 

 

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2022 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite