MALAYSIA
SITE

erate.gif" width="169" height="7">
Beaufort
-- Beaufort
-- Beaufort Hotels
-- Kampong Menumbok
-- Klias Wetlands
-- Kuala Penyu
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 Klias Wetlands

"Geweldige reis van een halve dag vanuit Kota Kinabalu. De bootsman was erg goed in het spotten van neusapen, zelfs op afstand! Hij liet de boot langzaam naar de oever van de rivier varen, zodat we ze van dichterbij konden bekijken.
Nadat we de neusapen hadden gezien toen ze laat in de middag bij de rivier kwamen, gingen we terug naar het basiskamp voor een zeer acceptabel diner. Daarna weer de boten in om de vuurvliegjes te zien, die een prachtig schouwspel gaven."

Het schiereiland Klias ligt niet ver van de stad Beaufort, ongeveer 125 km ten zuidwesten van Kota Kinabalu. Het duurt ongeveer 90 minuten om van Kota Kinabalu naar de Klias Wetlands te reizen. Het schiereiland Klias is een groot waterrijk kustgebied van 130.000 hectare. Het fungeert als een overstromingsgebied voor de Padas-rivier en beschikt over een netwerk van rivieren en kanalen. Het is een aanzienlijk gebied met mangroven en veenmoerassen wordt beschermd als onderdeel van het Klias-bosreservaat.
Het schiereiland Klias was oorspronkelijk volledig bedekt met mangrovemoerassen. Veel van deze mangrovemoerassen werden vernietigd door landontwikkelaars in de hoop hier pamolieplantages te exploiteren. Ze realiseerden zich later, dat de grond veel te zuur was om palmolie te dragen. Ze trokken zich terug uit het gebied.

De Klias Wetlands zijn populair geworden onder bezoekers die niet genoeg tijd hebben om naar de oostkust te gaan en Sabah's wilde dieren in Sukau te ervaren. Klias is veel dichterbij en vereist geen vlucht van Kota Kinabalu naar Sandakan.
Tevens is het schiereiland bekend om zijn vertrekplaats naar Labuan (in Menumbok) en naar Pulau Tiga (in Kuala Penyu).

Het gebied heeft nog steeds veel mangroven in de buurt van de kust en rivier- en moerasbossen verder landinwaarts. De Klias Wetlands herbergt een aanzienlijke populatie neusapen . Andere dieren in het wild zijn krokodillen, otters, langstaartmakaken, monitorhagedissen, zilverbladapen en een breed scala aan vogels, waaronder neushoornvogels.

Klias wordt meestal bezocht als een dagtocht vanuit Kota Kinabalu, inclusief een riviercruise met wilde dieren door de Wetlands. Het hoogtepunt van deze cruises is het zien van groepen neusapen die zich vroeg in de avond aan de rivieroever verzamelen. Ongeveer 800 neusapen bewonen de rivieren en kreken van de wetlands.

xx

Als je naar het reservaat komt, dan is een van de beste dingen om te doen een tochtje maken op een cruise over de Klias-rivier. De meeste boottochten voor de tour vertrekken rond 15.00 uur.
Als je terugkeert naar het vertrekpunt kun je genieten van een natuurlijke lichtshow, wanneer honderden vuurvliegjes een gloeiende presentatie neerzetten, waarvan je je zult verbazen.
Vanaf het uitzicht van het water kun je een reeks dieren in je opnemen die naar de rivier komen om te baden en te drinken. In de bomen leven dieren, die normaal gesproken 's avonds op voedsel jagen, daarom vertrekken rond drie uur. Andere bewoners van de rivier, die je kunt spotten zijn makaken, krokodillen, varanen, boomslangen en vogels zoals de adelaar.
Misschien is de Monkey Tops River Lodge de juiste plaats om te verblijven?

Als u de Klias-rivier in Kuala Penyu niet kunt bereiken en geen tour geboekt heeft, zijn er ook riviersafaricruises beschikbaar in het naburige Weston of Garama.

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciŽle site bestaan.
 

Monkey Tops River Lodge

Monkey Tops River Lodge is gelegen in Kuala Penyu nabij Beaufort en het is een uitstekende keuze voor een plezierig en ontspannen verblijf. Vanuit hier kunnen gasten genieten van alles wat de levendige stad te bieden heeft. Dankzij de praktische ligging, biedt de accommodatie eenvoudig toegang tot alle belangrijke trekpleisters van de stad.
Niets is te veel voor Monkey Tops River Lodge om het haar gasten naar de zin te maken. Zo biedt deze accommodatie de beste services en voorzieningen. Voorzieningen zoals 24-uur receptie, parkeerplaats, tours, rookuimte, gezamenlijke lounge/tv-ruimte zijn direct beschikbaar voor het gemak van iedere gast.
De lodge beschikt over 35 gastenkamers. Deze zijn allemaal smaakvol ingericht voor optimaal comfort, met voorzieningen zoals rookvrije kamers, balkon/terras, ventilator, toiletartikelen, douche. De accommodatie biedt talrijke recreatieve mogelijkheden, zodat u voldoende te doen heeft tijdens uw verblijf . Wat de reden van uw bezoek ook is, Monkey Tops River Lodge is een uitstekende keuze voor uw verblijf in Kota Kinabalu.

Meer informatie en foto's: Monkey Tops River Lodge|klik nu|

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite