MALAYSIA
SITE

>
Kota Kinabalu
-- Kota Kinabalu (KK)
-- KK Airport
-- KK Bus Station
-- KK Gaya Markt
-- KK Hotels
-- KK Markten
-- KK Nightlife
-- KK Plattegrond
-- Abdul Rahman Park
-- Jesselton Point Ferry
-- Mari Mari Village
-- Mount Kinabalu
-- North Borneo Railway
-- Pu Toh Tze Tempel
-- Zip Line / Tokkelen
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club MaleisiŽ
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis MaleisiŽ
Links
Contact
 
NACHTLEVEN IN SABAH

 

Als de zon ondergaat in Sabah, begin je aan de Waterfront Esplanade langs Jalan Tun Fuad Stephens - naast lekker eten heeft deze luxe hotspot een groot aantal 'resto-bars', waaronder BED - de grootste dansclub in de stad. Ga later naar Beach St. in het centrum van de stad; barstensvol met bars en eetgelegenheden, deze semi-voetgangersstraat heeft kroegen met dure drankjes, live lokale en Filippijnse bands en karaoke in de centrale ronde de meeste nachten.
Er zijn tal van opties, vooral als je in het centrum hoofdstad Kota Kinabalu verblijft. De meeste populaire horecagelegenheden zijn geconcentreerd in de buurt van de kust, zoals KK Waterfront en KK Times Square. Plaatsen zoals Gaya Street en een paar 5-sterrenhotels bieden ook een paar deals en organiseren soms evenementen voor hen, die op zoek zijn naar attracties. Het nachtleven in Sabah komt over het algemeen vrij traag op gang. Het wordt meestal druk tussen 21.00-22.00 uur.

Meestal vind je de chique restaurant bij elkaar, waardoor ze zich gemakkelijk kunnen onderscheiden. Pubs en bars kunnen hier over het algemeen van alles betekenen, van een typische rustige Engelse bar tot de edgy, snel bewegende muziek van moderne popmuziek of R & B Disco-typen. Sommige uitgaansgelegenheden worden zelfs als vrij 'indie' beschouwd met optredens, die worden verzorgd door de lokale bevolking of geÔmporteerde bands uit nabijgelegen landen.

Van live bands, die optreden in pubs tot vaste dj's en af en toe bezoekende dj's, die aan de draaitafels in de clubs draaien, je zult zeker genieten van een leuk avondje uit met je partner, vrienden of gewoon tussen het lokale publiek. Het uitgaansleven in Kota Kinabalu heeft veel te bieden.

KK WATERFRONT

Een prominent punt voor het nachtleven in het hart van de stad, direct naast de Phillipines Market. Je vindt hier een aantal verfijnde gerechten met een voorkeur voor zeevruchten. Dit is een zeer grote uitgaansgebied en een zeer bekende plek in Kota Kinabalu, waar veel verschillende bezoekers komen.

JESSELTON POINT

Dit ligt op het noordelijke puntje van het stadsgebied. Overdag wordt het druk bezocht actieve en prominent veerbootterminal naar nabijgelegen eilanden en naar Labuan en Brunei. 's Avonds verandert het in ťťn van de belangrijkste hotspots in de stad. Het ligt op loopafstand van het centrum.

GAYA STREET

Op zondag staat het sinds de jaren 90 bekend om zijn zondagmarkt. Hoewel het deel uitmaakt van het financiŽle centrum, zijn er 's nachts een paar prominente uitgaansgelegenheden in de buurt. Handig voor degenen, die verblijven in de nabijgelegen backpackers of boetiekhotels, een ander handelsmerk van Gaya Street.

 

KK TIMES SQUARE

Dit ligt net buiten de stad, tussen het resort Sutera Harbour en het zuidelijkste puntje van de hoofdstad. Het is zeer in trek onder jongeren, de plaats is momenteel een beetje moeilijk te vinden, maar het aantal bezoekers 's nachts bewijst dat afstanden helemaal geen obstakel zijn. Chique en lekker eten heeft hier in dit uitgaansgebied zijn stempel gedrukt.

LINTAS SQUARE

Dit gebied ligt op ongeveer 15 minuten rijden van het stadscentrum. Een commercieel gebied dat niet zo lang geleden ontstond en bij veel mensen hier in de hoofdstad actief bekend is. Het gebied is gelieerd aan vele clubs met tal van eetgelegenheden, die tot ver na middernacht geopend zijn.

DAMAI-POINT

Een ander uitgaansgebied, dat bijna vergelijkbaar is met Lintas, omdat ze tegelijkertijd de bloei op het gebied van commerciŽle ontwikkeling ondergingen. Het ligt op 15 minuten rijden van het stadscentrum. Er zijn een paar clubs en veel eetgelegenheden, dus er is geen aanleiding om veel geld uit te geven. Het is overdag een bruisende zakenwijk, de nachtelijke taferelen hier zijn vaak zacht en zeer in trek bij de jongeren.

DONGGONGON

Ongeveer 30 - 40 minuten rijden over de snelweg. Het is eigenlijk een district dat aansluit op de buitenwijken en vaker een keuze van de lokale bevolking, die uit hun dorpen komt hier om plezier te maken. Voedselkeuzes zijn er in overvloed en de prijzen zijn vaak zeer betaalbaar. Als je een menu met bier en wild uit de jungle wil proberen, vraag dan iemand van de lokale bevolking om je daarheen te begeleiden.

 

  Ben van Wijnen

 

 

Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite