MALAYSIA
SITE

>
Kota Kinabalu
-- Kota Kinabalu (KK)
-- KK Airport
-- KK Bus Station
-- KK Gaya Markt
-- KK Hotels
-- KK Markten
-- KK Nightlife
-- KK Plattegrond
-- Abdul Rahman Park
-- Jesselton Point Ferry
-- Mari Mari Village
-- Mount Kinabalu
-- North Borneo Railway
-- Pu Toh Tze Tempel
-- Zip Line / Tokkelen
-- Sabah
 
Algemeen
Jungle
Kuala Lumpur
Penang
Langkawi
Melaka
De Eilanden
De Highlands
De Westkust
De Oostkust
Johor
Kedah
Kelantan
Labuan
Negeri Sembilan
Pahang
Perak
Perlis
Sabah
Sarawak
Selangor
Singapore
Terengganu
Kids Club Maleisië
Auto/Bus/Trein
Hotels Reserveren

orang utan

De Maleise Keuken
Golf & Golf Clubs
Rondreis Maleisië
Links
Contact
 DE MARKTEN

"Wakker worden op de vismarkt is een hele ervaring - je wordt meteen aangesproken door meerdere mensen, die proberen je aan hun tafels te laten eten. Loop eerst rond en neem goede beslissingen - we kregen extreem hoge prijzen voor zeevruchten tijdens onze eerste rondgang, en die prijzen daalden tijdens onze tweede gang. We hadden op een avond tijgergarnalen - groter maar niet vlezig en kozen de tweede nacht voor de kleinere. Ze zullen je gerecht beetje bij beetje brengen, dus je krijgt misschien eerst vis en daarna de rijst, nadat je de vis hebt gegeten. De rook van de grills kan erg slecht zijn - probeer daar verder vandaan te zitten en zorg ervoor, dat je veel muggenspray bij je hebt."


De Filipijnse Markt

Pasar Malam of ook wel "nightmarket" is een specialiteit, die men in vele Zuidoost-Aziatische landen vaak tegen komt. Het is een markt, die 's avonds opengaat. Men verkoopt er groente, fruit en andere etenswaren, maar ook speelgoed, kleding en muziek. Het is een markt voor koopjes, vaak voor bijvoorbeeld namaak-merkgoederen. Behalve als centrum van de avondhandel fungeert een pasar malam vaak ook als toeristische attractie. Er zijn in Kota Kinabalu markten in overvloed, zelfs op de vrijdag- en zaterdagavond. Er zijn markten overdag (Central Market en vismarkt) en markten in de avond. Hier geldt: hoe donkerder het wordt, hoe drukker en levendiger het wordt op de Pasar Malam.
De markten in Kota Kinabalu bevinden zich allemaal aan de zeekant.


De vismarkt

 

Eén de meest prominente Pasar Malams in Kota Kinabalu is de Filipijnse markt, die zich trots tegenover het chique Le Meridian bevindt. De Filipijnse markt wordt ook wel de handicraft markt genoemd. De markt is open van 's ochtends tot middernacht. Deze markt, bestaande uit honderden kleine winkeltjes, is ongetwijfeld de beste plek om souvenirs te kopen. Het is een levendige puinhoop van smakeloze souvenirs gestapeld naast uitstekend lokaal handwerk zoals batik, Borneo-kralen, gekweekte parels en sieraden.
De glimlachende verkopers proberen je letterlijk proberen te charmeren met hun glimlach en je overhalen om te kopen, wat er wordt aangeboden. Met een beetje slimheid en onderhandelen kun ervoor zorgen, dat je met een even grote glimlach op je gezicht vertrekt. Er zijn levendige t-shirts met batikprint, sarongs, sjaals en stoffen tassen, leren tassen, rotan handtassen, houten kralen en kleurrijke armbanden en accessoires, bedrukte t-shirts en het prachtige houten handwerk vormen hier het hoogtepunt. Vanwege de hoge concentratie van immigrantenverkopers uit de nabijgelegen Filippijnen, noemt de lokale bevolking deze markt de "Filipijnse markt".

Op de Api-Api Night Food Market vind je vooral kleine lokale ondernemers, die vanuit heel het noorden van Sabah hierheen rijden. Ze bundelen hun krachten om authentiek lokaal eten, drinken, fruit en handwerk te verkopen aan de bezoekers. De markt is schoon, kleurrijk en esthetisch en is een van de meest aantrekkelijke toeristische platforms. Het is één van de nieuwere markten in de stad en is opgericht om de zaken van de lokale bevolking te promoten.
Je moet niet vergeten om de lokale delicatessen, zoals Murtabaks, Maleisische Kuih-Muih en terangbulan te proeven. Elke kraam heeft een unieke smaak en geur. Satés van alle soorten, of het nu kip, garnalen, rundvlees of varkensvlees is, gluren ondeugend, want veel hapjes liggen verleidelijk als je er één in je mond stopt. We raden je aan om van elke kraam een klein beetje te eten, zodat je van alles kunt proeven. Afgezien van het eten, krijg je ook handwerk dat is gemaakt door de inwoners van de stad.


Heerlijk eten

De vismarkt is een markt voor liefhebbers van zeevruchten, omdat je een grote verscheidenheid aan gedroogde en verpakte artikelen uit de zee vindt. Met zeevruchten verwerkte crackers, gedroogde garnalen, gedroogde gezouten vis, gedroogd zeewier, gedroogde zeekomkommers, vele soorten gemengde lokale snacks en meer. De gedroogde pakjes zullen velen verleiden, maar hier vind je kraampjes met gevogelte en rundvlees, samen met vis, krabben, garnalen, inktvissen, kreeften enz.

Deze vismarkt bevindt zich tussen Central Market en de zee. Hier doet de lokale bevolking ’s morgens hun inkopen. Hier zijn verschillende dingen te koop, van de normale groenten, fruit en vlees/vis tot tijdschriften, speelgoed en zelfs wat hardware. Er zijn wat stof en kleding te koop op de bovenverdieping. In de ochtend zijn hier volop taarten (Kuih-Muih) en noodles te koop. Veel zakken rijst zijn er te koop.
Bezoek de Central Market eens op een vrije middag en ontdek groenten en fruit, die vreemd zijn aan onze kant van de wereld. De koning van fruit, de Durian, is een favoriet in het seizoen op de markt.

 

     

 

 

Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Copyright © 2001 - 2023 WINT All Rights Reserved. | Privacy Policy | Facebook: https://www.facebook.com/malaysite